Betere bereikbaarheid voor Ankerslot en een oplossing die meegroeit

In 2012 maakte Ankerslot de balans op: de bereikbaarheid was achteruitgegaan en de oude telefooncentrale voldeed niet meer aan de eisen. Bovendien maakte de mobiele telefonie een ontwikkeling door. Het was tijd voor een professionaliseringsslag. Daarom ging de fabrikant van cilindersloten op zoek naar een nieuwe partner. “We kozen voor Score Utica en daar zijn we nog altijd heel blij mee”, zegt Marijn van der Wal, eigenaar van Ankerslot. Mogen wij ook werken aan jouw succesverhaal?

Praat met een expert

Cilindersloten voor de Europese markt

Ankerslot kent een lange historie. Het bedrijf is opgericht in 1946 en maakte aanvankelijk hangsloten en industriesloten, bijvoorbeeld voor in koffiezetapparaten. Later kwamen daar meubelsloten bij en werd het een tijdlang onderdeel van Ahrend kantoormeubelen. In de jaren tachtig kwam een ommezwaai: Ankerslot kreeg haar huidige naam en ging zich specialiseren in het ontwerpen, produceren en monteren van cilindersloten voor woningen en kantoren. Inmiddels bedient Ankerslot met 40 medewerkers het midden en hoge segment in de Europese markt.

We wilden een stap maken en Ankerslot beter bereikbaar maken."
- Marijn van der Wal, Ankerslot

Complexe sluitsystemen

“Onze sleutels hangen aan menig sleutelbos”, zegt Van der Wal. “We maken complexe cilindersystemen voor uiteenlopende bedrijven en gebouwen in Nederland, van grote culturele organisaties en financiële instellingen tot de zorg en het gevangeniswezen. Daarvoor maken we sluitplannen, een systeem waarmee je bepaalt wie met zijn sleutel welke deuren kan openen. Zo zorgen we bijvoorbeeld dat bepaalde medewerkers alleen met hun sleutel in de fabriek komen en niet in het kantoor. En andersom. Daarbij houden we ook rekening met bijvoorbeeld slijtage van de sleutels en uitbreidingsplannen.”

Betere bereikbaarheid

Voor het ontwerpen van die complexe sluitsystemen is goed contact met de klant nodig. “Wij hebben daarvoor intensief contact met onze klanten en willen altijd goed bereikbaar zijn”, vertelt Van der Wal. “In 2012 waren wij bezig met een professionaliseringsslag en daaruit bleek dat onze bereikbaarheid beter kon. We hadden destijds één telefoon die we konden doorschakelen naar onze binnendienst. En in de buitendienst hadden we allemaal onze eigen mobieltjes met abonnementen. Bovendien voldeed onze telefooncentrale niet meer aan onze eisen en verslechterde onze bereikbaarheid. Ook maakte de mobiele telefonie een ontwikkeling door. Dus we wilden een stap maken en Ankerslot beter bereikbaar maken.”

Betrouwbare cloudpartner

Ankerslot deed eerst een intensief onderzoek welke oplossing het beste bij het bedrijf zou passen. “We wilden optimale bereikbaarheid, stabiliteit en een oplossing die met ons mee kon groeien. Dat vonden we bij Score Utica: één partner die alles kon leveren. Dat is al jaren terug, maar we zijn nog steeds heel blij met ze. Sinds we samenwerken, hebben wij een groei doorgemaakt. En het mooie is dat de oplossing van Score Utica met ons meegroeit. Ze blijven met je bedrijf meedenken in klantgerichte oplossingen. Score Utica zou ik dus zeker aanbevelen; het is dé partner voor slimme cloudoplossingen, nu en in de toekomst.”