Windows Autopilot

Windows Autopilot is een collectie van verschillende technologieën waarmee je nieuwe apparaten kunt opzetten en configureren. 

Naar Modern Workplace Contact opnemen

Wat is Windows Autopilot?

Autopilot Microsoft 365 is een moderne manier om Windows 10 of 11 apparaten vanuit de cloud aan te sturen. Dit zorgt voor tijdsbesparing en gebruikersgemak. Medewerkers die verantwoordelijk zijn voor het uitrollen van nieuwe apparaten, kunnen zich hierdoor focussen op wat voor hen belangrijk is. Windows Autopilot is onderdeel van het werkbeheer

Hoe werkt Windows Autopilot?

Tijdens het opstarten maakt het apparaat via Microsoft Intune connectie met de omgeving van jouw bedrijf. De gebruiker logt dan in en het proces wordt gestart op basis van het gebruikersprofiel. De applicaties en instellingen die op dit apparaat moeten staan worden dan automatisch aangesproken en geïnstalleerd.

autopilot

Voordelen van Windows Autopilot


Een medewerker met een nieuw device dat bij hem thuis geleverd wordt kan zonder directe hulp van collega’s en/of Score Utica direct aan de slag. Dit zorgt voor het makkelijk uitrollen van nieuwe apparaten. Hierbij is wel van belang dat het apparaat-ID staat geregistreerd in Autopilot. Dit is een simpele klus die uiteindelijk voor veel tijdsbesparing en gemak zorgt. Daarnaast worden de benodigde applicaties niet per ongeluk via een malafide website gedownload. Dit zorgt voor een veilige werkplek.

Beheren van Autopilot binnen Microsoft 365

Het beheer van Windows Autopilot zit voornamelijk in het profiel. Er dient een duidelijk profiel gemaakt te worden, die meegroeit met de ambities van de organisatie. Wij van Score Utica stellen graag samen met jou een profiel op, op basis van jouw wensen. 

Dylan
Kan ik je ergens mee helpen?
Dylan van 't Westeinde IT Specialist
Kan ik je ergens mee helpen?