Wat is Microsoft Lighthouse en wat kun je ermee?  

Hoe veilig zijn alle apparaten, gegevens en gebruikers binnen een organisatie? Waar liggen de kansen om te verbeteren en waar zijn mogelijke risico’s? Microsoft 365 Lighthouse is de optimale beheertool en geeft antwoord op al deze vragen.

Naar Modern Workplace Contact opnemen

Wat is Microsoft 365 Lighthouse? 

Microsoft 365 Lighthouse maakt onderdeel uit van onze werkplekpakketten, maar het is goed om te weten dat het uiteindelijk een beheerportaal is dat bij ons wordt ingericht en wordt beheerd. Het geeft de IT-beheerder en leverancier op een veilige manier inzicht in alle Microsoft-omgevingen bij partners & klanten. Het belangrijkste doel is dat het op een overzichtelijke manier inzicht geeft in de kansen om te verbeteren op het gebied van cyber security.  

Waar geeft Microsoft 365 Lighthouse inzicht in?

We werken niet meer vanaf een vaste plek en vaak ook niet meer alleen maar op een vast apparaat. Dat kan zorgen voor uitdagingen omtrent beheer. Tools als Microsoft InTune en Microsoft Defender for Business geven daar inzicht in en in Microsoft Lighthouse komt dit allemaal samen. Zijn alle devices bijvoorbeeld goed geregistreerd in InTune? Dan hebben wij in Microsoft Lighthouse direct inzichtelijk of alle devices ook voldoen aan de eisen die worden gesteld vanuit de organisatie. Verder is ook te zien of multifactorauthenticatie goed is ingesteld en of updates zijn doorgevoerd. 
 
Alles omtrent compliancy wordt dus nauwkeurig gemonitord, maar de ondersteuning bij ‘threat management’ is minstens net zo belangrijk. Zijn er dreigingen die nu behandeld moeten worden? Dan is dit in Lighthouse per klant en per device te zien. Wanneer wij spreken over ‘bedreigingen’, dan kan dit bijvoorbeeld zijn dat een apparaat niet de laatste updates heeft. Dit geldt ook voor het ontbreken van de juiste antivirusbescherming of verdacht gedrag.  

Wil jij ook een totaal overzicht over jouw cybersecurity?

Bekijk onze Modern Workplace of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Naar Modern Workplace Contact opnemen

Is Microsoft Lighthouse belangrijk? 

Het mkb is in toenemende mate doelwit van cyberaanvallen en ook in (groeiende) mkb-organisaties is er sprake van steeds meer devices en locatieonafhankelijk werken. De toevoeging van Microsoft Lighthouse combineren wij met proactief werkplekmanagement. Op die manier zorgen wij voor een complete overview van de geïmplementeerde beveiligingsoplossingen én zorgen wij direct voor actie op het moment dat wij die signalen krijgen vanuit het beheerportaal. Kortom: is inzicht en veiligheid van jouw werkplekomgeving belangrijk? Dan is Microsoft Lighthouse het perfecte antwoord. 

De voordelen van Microsoft Lighthouse 

Om het belang van Microsoft Lighthouse, in combinatie met proactief werkplekmanagement, te benadrukken, vind je hieronder de drie belangrijkste voordelen: 

  • Inzicht: wanneer het gaat om Microsoft Lighthouse, dan gaat het om inzicht. Door alles wat te maken heeft met beheer en veiligheid samen te brengen in één omgeving, krijg je inzicht en weet je waarop geacteerd moet worden. 

  • Compliancy: het optimaal beveiligen van de IT-omgeving moet zorgen voor de continuïteit van jouw bedrijfsprocessen. Daarmee is veiligheid het doel, met compliancy tot gevolg. 

  • Proactief handelen: doordat wij Microsoft Lighthouse altijd combineren met proactief werkplekmanagement, kun je ervan uitgaan dat wij inzicht hebben in wat er speelt en dat wij proactief handelen op het moment dat dit nodig is. 
Dylan
Kan ik je ergens mee helpen?
Dylan van 't Westeinde IT Specialist
Kan ik je ergens mee helpen?