Cyber Security Training

Steeds meer organisaties zijn zich bewust van het belang van sterke digitale veiligheid. Toch is er nog veel te winnen op dit vlak. Met name het besef dat het grootste gevaar bij menselijk handelen ligt. De technologie kan namelijk nog zo slim zijn, iemand binnen een bedrijf hoeft maar één keer op een verkeerde link te klikken en er kan al een lek ontstaan. Precies om die reden is Cyber Security Training belangrijk.

Naar Modern Workplace Contact opnemen

Beleid, beveiliging en bewustwording

Het belangrijkste doel van Cyber Security Training is het creëren van bewustwording, het wordt ook wel security awareness training genoemd. Veiligheid van een IT-omgeving en dus van jouw online werkplek begint bij beleid. Wie mag bij welke bestanden en hoe ga je om met risico’s? Kortom, welke processen richt je in om veiligheid te waarborgen? Vervolgens komt ‘beveiliging’. Hierbij draait het om de technologie die je inzet om de IT-omgeving te beveiligen. De derde pijler is bewustwording. Wanneer het beleid staat en de techniek goed is ingericht, is het noodzaak dat men bewust is van de mogelijkheden én de gevaren. Het gaat hier dus om de menselijke kant van beveiliging.

Cyber

Kennis en vaardigheden

De meeste winst op het gebied van cyber security is te behalen bij de medewerkers. Is iedereen in de organisatie zich bewust van alle mogelijke gevaren van cyberaanvallen? En weet iedereen hoe je om moet gaan met phishing, spoofing en ransomware? Dan kun je pas echt spreken van goede cyber security. Met een IT security training krijgt iedereen de kennis en vaardigheden om locatie- en device-onafhankelijk op een veilige en leuke manier gebruik te maken van de online werkplek. Dit zorgt niet alleen voor verhoogde cyber security, maar ook voor een verhoging van de medewerkerstevredenheid.

Voordelen van Cyber Security Training

Cyber Security Training is voor iedereen met een IT-omgeving relevant. De voordelen zijn als volgt samen te vatten:

 • Verhoogde digitale veiligheid: échte digitale veiligheid staat of valt met de uiteindelijke gebruiker. Verhoog je de kennis binnen het hele bedrijf? Dan verklein je de kans op ernstige gevolgen van cyberaanvallen.

 • Bewustwording van gevaren: een groot deel van de Cyber Security Training staat in het teken van awareness. Bewustwording van gevaren zorgt ervoor dat je sneller risico’s inschat en op die manier de kans op schade minimaliseert.

 • Hogere medewerkerstevredenheid: op een veilige en leuke manier leren werken zorgt niet alleen voor betere veiligheid. Het zorgt ook voor blije medewerkers die extra handvatten krijgen om hun werk beter én veiliger te kunnen doen.

Veelgestelde vragen

 • Wat valt er onder cyber security?

  Wij voorzien jou en jouw collega's graag van een cyber security training gebaseerd op de bewustwording bij de medewerkers. Zo krijgen medewerkers inzicht in de risico’s van het gebruik van IT in verschillende veel voorkomende situaties. Daarnaast krijg je ook de kennis en vaardigheden om locatie- en device onafhankelijk op een veilige en leuke manier gebruik te maken van IT. Dit zorgt voor een verhoging van de medewerkerstevredenheid en resulteert in een vermindering van gevaarlijke situaties door snellere herkenning van dreigingen.

 • Wat zijn de drie belangrijkste stappen voor het implementeren van security awareness?

  De belangrijkste stappen voor security awareness is het up-to-date houden van inzichten van de risico’s van veel voorkomende situaties. Daarnaast moet cybersecurity ook niet het werk van de werknemers hinderen. 

 • Waarom is security awareness training zo belangrijk?

  De meeste aanvallen en besmettingen komen binnen via menselijk handelen. De succesratio van cyberaanvallen neemt enorm toe wanneer de medewerkers nalatig of onwetend zijn. Doormiddel van onze Cyber Security Training, geven wij jou en jouw medewerkers de kennis om je meer bewust te maken van verschillende cyberaanvallen en hoe je hier op moet handelen.

Dylan
Kan ik je ergens mee helpen?
Dylan van 't Westeinde IT Specialist
Kan ik je ergens mee helpen?