Cyber security is een van de belangrijkste bouwstenen binnen de online werkplek. Is de digitale veiligheid niet goed geregeld? Dan staat technisch gezien de deur open voor hackers, met alle gevolgen van dien. Hoe zorgen wij voor state-of-the-art digitale veiligheid zonder de gebruikerservaring te beperken en deze juist zelfs te verbeteren?
De actualiteit laat dagelijks zien dat ijzersterke IT security cruciaal is om de continuïteit in de bedrijfsprocessen te kunnen garanderen. Met name het mkb krijgt het zwaar te verduren. Een ransomware-aanval of succesvolle phishing kan desastreuze gevolgen hebben. Komen de bedrijfsprocessen stil te liggen en lekt gevoelige data uit? Dan zijn de financiële gevolgen en die voor de reputatie van het bedrijf niet te overzien. Precies om die reden werken wij met strategisch partners Microsoft en KPN, om de allerbeste security toepassingen beschikbaar te stellen voor het mkb.
Omdat IT security cruciaal is, is dit een van de belangrijkste pijlers binnen de online werkplek. Als Microsoft Solutions Partner for Modern Work zijn wij de absolute expert op het gebied van de nieuwste Microsoft-ontwikkelingen. Microsoft investeert ruim 20 miljard dollar in IT security. Dit zorgt ervoor dat wij samen met Microsoft optimale veiligheid kunnen implementeren binnen het mkb. Dit alles stelt jou vervolgens in staat om hackers buiten de deur te houden zonder dat dit financiële roofbouw pleegt op de budgetten.
Hoe ziet IT security eruit binnen de online werkplek? Hieronder vind je een korte beschrijving per onderdeel.
Met multifactorauthenticatie (MFA) verifieer je dat je echt bent wie je zegt dat je bent. De eerste authenticatie is vaak een wachtwoord en de tweede security factor kan verschillen. Denk hierbij aan een SMS, een telefoongesprek op de mobiele of vaste telefoon of een notificatie via een authenticatie-applicatie. Het inloggen vereist dus een extra stap, maar de veiligheid die je ermee wint is enorm.
De basis van de technische beveiliging is Microsoft Defender voor Bedrijven en Microsoft Defender voor Eindpunt. Dit zijn oplossingen van de volgende generatie met functionaliteiten die tot voor kort alleen nog voor grote enterprises beschikbaar waren. Denk hierbij aan Threat & Vulnerability Management, Attack Surface Reduction, Next Generation Protection, Endpoint Detection & Response en Auto Investigation & Remediation.
Het beschermen van de SSD of harde schijf is cruciaal. Dit kan dankzij Bitlocker als onderdeel van Windows. Komt de SSD of harde schijf onverhoopt in verkeerde handen terecht? Dan is het dankzij de encryptie die Bitlocker toepast onmogelijk om de gegevens op de schijf te stelen.
Inloggen zonder wachtwoord maakt het leven een stuk makkelijker. Denk hierbij aan Windows Hello voor Bedrijven, de Microsoft Authenticator-app of een fysieke sleutel zoals de YubiKey. Door de toename aan wachtwoord loze mogelijkheden is er altijd een optie die aansluit bij jouw bedrijf en ideale gebruikerservaring.
De volgende stap zetten in cyber security? Dan kies je voor geavanceerde beveiliging van de online werkplek. Dit bestaat uit drie hoofdonderdelen. Microsoft Defender for Office 365: dit beschermt jouw organisatie tegen phishing en zero-day malware. Conditional access: hiermee bepaal je onder welke voorwaarden je toegang geeft of krijgt. Windows Update Ring: het updaten van apparaten is essentieel om te kunnen profiteren van beveiligingsmogelijkheden.
Technologie is de solide basis voor ijzersterke digitale veiligheid, maar de bewustwording ligt bij de eindgebruiker. Eén verkeerde klik kan al zorgen voor een datalek, ondanks dat de techniek goed is ingericht. Cyber security training richt zich op bewustwording en training op het gebruik van IT en het inschatten van risicovolle situaties.
Goede beveiliging begint bij weten hoe je ervoor staat. Dankzij de Microsoft Secure Score weet je binnen de rapportage waar de beveiliging in orde is en waar er nog kansen liggen om te verbeteren. De Microsoft Secure Score geeft een score tussen de 0 en 1000. Er wordt gekeken naar identities, data, devices, apps en infrastructure. Hoe hoger de score, hoe beter je volgens de richtlijnen van Microsoft ‘secure’ bent. Vanuit dit overzicht krijg je ook toegewezen om de secure score te verbeteren én daarmee dus de eigen veiligheid te verhogen.
Uiteindelijk werken we allemaal op een apparaat, of dat nu op een laptop, een PC of onderweg op de telefoon is. De beveiliging van apparatuur is daarom ook een belangrijk element van cyber security. Wij zetten hiervoor Microsoft Defender for Endpoint in.
Onze missie is om security toegankelijk te maken voor het mkb. Niet omdat dit een doel op zich is, maar juist omdat de noodzaak zo hoog is. Je mag het volgende verwachten van cyber security binnen de digitale werkomgeving:
Continuïteit van de bedrijfsprocessen: het belangrijkste doel van goede security is het buiten de deur houden van hackers en daarmee de continuïteit van de bedrijfsprocessen van jouw bedrijf.
Altijd up-to-date: security in de cloud betekent dat je real-time profiteert van de nieuwste updates.
De nieuwste toepassingen: waar je bij lokale servers moest wachten tot de volgende upgrade, profiteer je nu binnen de Microsoft-licentie al van de nieuwste toepassingen die voorheen alleen voor grote enterprises beschikbaar waren.
Blije collega’s: sterke cyber security moet het leven niet alleen maar moeilijk maken, maar juist een onderdeel zijn van een prettig werkproces.
Compliancy: security is het vertrekpunt in alle diensten die wij leveren met digitale veiligheid als grootste voordeel en compliancy als gevolg.
Richard Arnold
CTO
Met Score Utica hebben wij nu onze IT-afdeling op afstand, voldoen wij aan de security eisen binnen de verzekeringswereld en als er een vraag is weten wij als team waar wij terecht kunnen.
Gemak, inzicht en overzicht zijn de drie belangrijke pijlers als het gaat om werkplekbeheer. De voordelen van werkplekbeheer uitbesteden zijn:
Via Microsoft Intune kan de systeembeheerder door middel van Compliance Policies in één overzicht zien welke apparaten zich aan de Compliance Policies voldoen.
Cybersecurity zorgt ervoor dat jij digitaal beveiligt bent. Dit is cruciaal om gevoelige data uit de handen van criminelen te houden.
Een standaard Microsoft 365 Business Premium licentie kost € 18,60 per gebruiker per maand, hier zitten weinig cybersecurity opties in. Wij raden het Gold pakket aan, deze kost € 58,74 per gebruiker per maand, maar deze heeft wel meer opties zoals back-up, geavanceerde beveiliging, maandelijks security/compliancy rapport en nog veel meer.