Geavanceerde digitale beveiliging

Als bedrijfsdata, persoonlijke informatie en documenten op straat komen te liggen, kan dat zorgen voor reputatieschade, financiële schade en verhinderde bedrijfsprocessen. In het mkb is er de laatste jaren een toename in het aantal cyberaanvallen. Daarom wordt geavanceerde digitale beveiliging steeds belangrijker.

Contact opnemen Naar Modern Workplace

Waaruit bestaat de geavanceerde digitale beveiliging in de Modern Workplace?

De geavanceerde beveiliging in de Modern Workplace bestaat uit een drietal onderdelen: Microsoft Defender for Office 365, Conditional Access en de Windows Update ring. Technische beveiliging (link) is de solide basis en geavanceerde beveiliging zorgt ervoor dat je de volgende stap zet. Het belangrijkste resultaat moet hierin altijd zijn: de continuïteit van jouw bedrijfsprocessen.

Microsoft Defender for Office 365

Met Microsoft Defender for Office 365 wordt jouw organisatie geholpen met de beveiliging tegen geavanceerde bedreigingen, zoals zero-day malware en phishing. Met behulp van machine learning en het analyseren van e-mails op dagelijkse basis krijg je op tijd waarschuwingen van potentiële dreigingen en advies hoe jij je hier proactief op kunt beveiligen. Microsoft Defender for Office 365 is een uitgebreid pakket aan slimme tools. Het focust zich met name op 5 onderwerpen:

 1. Veilige bijlagen: de tool scant razendsnel bijlagen in de communicatie tussen gebruikers binnen jouw organisatie. Op die manier vindt er een extra controle plaats binnen bestandsuitwisseling in de organisatie.

 2. Veilige links: het delen van links naar websites gebeurt elke dag en het gebeurt maar al te vaak dat je niet altijd oplet waar je precies op klikt. Defender for Office 365 test de link in een afgeschermde omgeving op verdachte activiteit vóórdat de link met jou wordt gedeeld. Dit gebeurt enorm snel zodat je er zo min mogelijk van merkt en gewoon door kunt werken.

 3. Veilige bijlagen voor SharePoint, OneDrive en Microsoft Teams: de bovenstaande twee functionaliteiten worden ook toegepast op SharePoint, OneDrive en Microsoft Teams. Omdat dit de basis is voor de online werkplek voor veel bedrijven is dit dus cruciaal.

 4. Anti-phishing: phishing is soms lastig te herkennen. Ook daarin ondersteunt Defender for Office 365 door aan te geven of mails verdacht lijken en deze waar mogelijk ook al te beperken, door middel van artificial intelligence (AI).

 5. Real-time herkenning van gevaren: dankzij Microsoft Defender for Office 365 weet je real-time welke gevaren worden herkend.

Geavanceerde beveiliging

Wil jij ook een solide basis en geavanceerde beveiliging voor jouw werkplek? Bekijk dan onze Modern Workplace!

Naar Modern Workplace Contact opnemen

Conditional Access

Omdat we op steeds meer plekken zijn gaan werken, op kantoor, thuis of zelfs ergens anders is Conditional Access een mogelijkheid om werknemers snel maar veilig bij bedrijfsgegevens te laten komen. Met Conditional Access wordt er naar verschillende datapunten gekeken voordat er toegang wordt verschaft. De hoofdvraag hierbij is: wie mag waar, onder welke voorwaarden, toegang tot krijgen?

Toegang op basis van een inlognaam en wachtwoord is dus niet meer genoeg. Bedrijven die geen extra verificatie vereisen zijn nu eenmaal kwetsbaar. Als onderdeel van Azure Active Directory zorgt Conditional Access ervoor dat er verschillende datapunten worden vergeleken met elkaar om een beslissing te nemen. Deze beslissing is gebaseerd op het organisatiebeleid dat globaal in de organisatie wordt gevoerd. Conditional Access is dus de kern die bepaalt of gebruikers toegang krijgen tot gegevens. Het geeft ook de mogelijkheid om extra verificatie eisen in te stellen voor gebruikers op afstand.

endpoint

Windows Update Ring

Met Windows Update Ring kun je aangeven wanneer een Windows 10 of 11 apparaat geüpdatet moet worden. Het up-to-date houden van apparaten is van belang om van de nieuwste beveiligingsmogelijkheden gebruik te maken en risico’s te minimaliseren. De eindgebruiker merkt niks van Windows Update Ring, totdat de gebruiker meerdere malen zijn updates uitstelt. Via Windows Endpoint Manager kan je zien welke apparaten wel of niet up-to-date zijn en krijg je een mail als je veiligheidsrisico’s dreigt te lopen. 

Veelgestelde vragen

 • Wat is digitale beveiliging?

  Digitale beveiliging zorgt ervoor dat jij niet in de situatie komt waarop je digitaal schade loopt door verstoring of uitval van ICT.

 • Waarom is digitale veiligheid belangrijk?

  Cybercriminaliteit wordt elk jaar steeds erger, daarom is het belangrijk dat jij jezelf goed beveiligd, zodat vertrouwelijke data niet in de verkeerde handen valt.

 • Heb je wel of geen virusscanner nodig?

  Je hebt een virusscanner nodig! Gelukkig zit er in het standaard een goede virusscanner in het Microsoft 365 Business Premium pakket.

 • Hoe kan je checken of je een virus hebt?

  Als de virusscanner een voor deze bekende virus scant, zal deze jou hiervan waarschuwen en de zo nodige acties nemen. Je kan vaak instellen wanneer en/of hoe vaak een virusscanner scant, daarnaast kan je de scan ook vaak handmatig aanzetten.

 • Wat kost Microsoft Defender for Business voor Office 365?

  Microsoft Defender for Business zit standaard in Microsoft 365 Business Premium.

 • Wat is Microsoft Defender for Business voor Office 365?

  Defender for Business is een Endpoint solution die speciaal ontworpen is voor het mkb. Met deze oplossing zijn al uw apparaten beschermd tegen: ransomware, malware, phishing en andere bedreigingen. 

Dylan
Kan ik je ergens mee helpen?
Dylan van 't Westeinde IT Specialist
Kan ik je ergens mee helpen?