Altijd in control met Mobile Device Management

Mobile Device Management (MDM) zorgt ervoor dat je eenvoudig op afstand desktops en laptops kan beheren. Het MDM van Microsoft is Intune. 

Naar Modern Workplace Contact opnemen

Wat is Mobile Device Management (MDM)? 

MDM is een onderdeel van Microsoft Intune. Mobile Device Management kan worden ingezet om apparaten van gebruikers, zoals smartphones en computers te controleren en monitoren. Mobile Device Management heeft features om een beveiligingsbeleid toe te voegen, gegevens op afstand wissen, de locatie van apparaten volgen en apparaten op afstand vergrendelen of ontgrendelen als ze verloren of gestolen zijn. De MDM van Microsoft Intune geeft je ook de mogelijkheid om automatisch verschillende applicaties te installeren. 

MDM

Wat zijn de beveiligings voordelen van Mobile Device Management? 

MDM wordt vaak door organisaties gebruikt om ervoor te zorgen dat de apparaten die de werknemers gebruiken voldoen aan de beveiligingseisen van je organisatie. Daarnaast kan je het ook gebruiken om gevoelige bedrijfsdata te beveiligen door het mogelijk te maken om op afstand te verwijderen. 

De voordelen van MDM 

Over het algemeen kan Mobile Device Management organisaties helpen de veiligheid en naleving van hun mobiele apparaten en de gegevens die ze bevatten te waarborgen. De werknemers kunnen hun mobiele apparaten effectief en efficiënt gebruiken voor werkdoeleinden. Daarnaast zorgt MDM ervoor dat alle software up to date blijft. Deze updates kunnen op afstand worden uitgevoerd, hierdoor blijft de software altijd zo efficiënt mogelijk.

Op afstand alle apparaten beheren

Wil jij ook op afstand alle apparaten binnen jouw organisatie beheren? Hiermee kan je gevoelige bedrijfsdata beveiligen.

Naar Modern Workplace Praat met een expert

Hoe configureert Score Utica MDM voor je? 

Samen met jou stellen wij regels in die worden toegepast op alle apparaten in je organisatie. Als een apparaat niet aan de regels voldoet dan wordt onze helpdesk automatisch geïnformeerd, en worden de benodigde stappen genomen om de veiligheid van bedrijfsdata te waarborgen. Gebruikers moeten zelf hun apparaat registreren en inloggen bij een organisatie portaal, zodat deze oplossing consistent is voor de gebruikerservaring. Als het apparaat aan de regels voldoet dan krijgt de medewerker toegang tot de opengestelde applicaties. Bedrijf en persoonlijke data blijft altijd gescheiden. Waardoor als je op afstand alle data verwijderd, dit alleen bedrijfsdata is en je niet per ongeluk wat verkeerds verwijderd. Hierdoor kan organisatie data eenvoudig veilig gesteld worden. De volledige implementatie van het Mobile Device Management is onderdeel van de Modern Workplace Gold en Platinum propositie, maar zal als los project ná de implementatie worden uitgevoerd. 

Veelgestelde vragen

 • Hoe verwijder je Mobile Device Management?
  1. Open de app Instellingen. 
  2. Ga naar Accounts>Toegang tot werk of school. 
  3. Selecteer het verbonden account dat u wilt verwijderen>. 
  4. Selecteer Ja om het verwijderen van het apparaat te bevestigen. 
 • Hoe verwijder ik een apparaat uit Mobile Device Management?
  1. Meld u aan bij het Microsoft Endpoint Manager-beheercentrum. 
  2. Selecteer Apparaten>Alle apparaten. 
  3. Selecteer de naam van het apparaat dat u wilt wissen. 
  4. Selecteer Wissen in het deelvenster met de apparaatnaam. 
Dylan
Kan ik je ergens mee helpen?
Dylan van 't Westeinde IT Specialist
Kan ik je ergens mee helpen?