E-mailen met Microsoft Exchange Online voor bedrijven

E-mailen is nog steeds een van de meest gebruikte manieren van (interne) communicatie. Ook al wordt er tegenwoordig veel gechat via Microsoft Teams, e-mail blijft nog steeds populair. E-mailen via Microsoft 365 gebeurt vanuit Microsoft Exchange Online. Dit overkoepelende programma regelt ook je kalender, contacten en taken. Exchange Online integreert volledig met Azure Active Directory zodat een admin een groepsbeleid kan opstellen en andere administratieve hulpmiddelen kan gebruiken. 

Naar Modern Workplace Contact opnemen

Bedrijfsmail creëren met outlook 365 online

Microsoft Exchange online maakt het mogelijk om een bedrijfsmail te creëren, dit zorgt ervoor dat jouw bedrijf professioneel overkomt naar klanten. Maar het zorgt er ook voor dat nieuwe werknemers, wanneer er voor hen een bedrijfsmail is gecreëerd, automatisch aan iedereens contactenlijst worden toegevoegd. De mailing-omgeving ziet er gewoon uit zoals je gewend bent van Outlook.

anti

Anti-spam en malware protectie in je mailbox

Met de ingebouwde anti-spam en anti-malware protectie in de online webmail van Outlook worden uitgaande, inkomende en interne berichten gescand op spam en malware. Verdachte mailingen worden eruit gefilterd en malafide software wordt in quarantaine gezet. 

Jouw kalender in Microsoft Exchange Online

Als jij een meeting met één of een groep collega’s wil inplannen en je wil weten wanneer iedereen kan, dan kan dat via de kalender. Met de kalender kun je iedereen uitnodigen, een ruimte reserveren en een bericht sturen over de ingeplande vergadering naar alle deelnemers.  

Wat is het verschil tussen Exchange Online en Outlook? 

Outlook is alleen de mailing service van Microsoft. Met Exchange Online kun je een bedrijfse-mail maken en heb je daarnaast ook meer e-mailopslag. Verder vallen de kalender, contacten en taken ook onder Microsoft Exchange Online. 

Ben jij ook helemaal klaar met spam mails?

Vind jij het ook belangrijk dat interne en externe communicatie via mail veilig gaat? Bekijk onze mogelijkheden in de Modern Workplace hiervoor

Naar Modern Workplace Contact opnemen

Is Exchange Online veilig? 

Exchange Online wordt veilig gemaakt door Azure Active Directory en het anti-spam en malware beleid dat is ingesteld door jouw organisatie. Daarnaast investeert Microsoft jaarlijks ook veel om cybersecurity te bevorderen, waardoor Exchange Online zeer veilig is. De techniek is dus veilig, maar wel blijft het grootste aandachtspunt liggen bij de gebruiker. Per ongeluk op een phishingmail klikken of gevoelige bedrijfsinformatie naar de verkeerde partij sturen kan vergaande gevolgen blijven hebben, hoe goed de techniek ook is. Exchange online is onderdeel van de online werkplek van Score Utica. 

Wat zijn de voordelen van Exchange Online?

Het grootste voordeel van Exchange Online is dat je e-mail, kalender, contacten allemaal geïntegreerd en gesynchroniseerd zijn. Dit geeft veel voordelen als je deze tools gebruikt in een ecosysteem. Dit kan bepaalde workflows zeer natuurlijk en eenvoudig maken, met de nodige tijdwinst tot gevolg. Daarnaast is een groot voordeel de extra beveiliging die Exchange Online met zich meebrengt omdat het onderdeel uitmaakt van Microsoft 365 en de moderne werkplek. 

Dylan
Kan ik je ergens mee helpen?
Dylan van 't Westeinde IT Specialist
Kan ik je ergens mee helpen?