Een online back-up van je werkplek

Je hebt het hopelijk nog niet eerder meegemaakt: je computer werkt niet of de harde schijf vertoont kuren. Je komt niet meer bij de data en je bent belangrijke documenten kwijtgeraakt. Met een veilige back-up zorg jij ervoor dat je nooit meer documenten verliest en dat alleen de juiste personen bij deze back-up kunnen.

Naar Modern Workplace Contact opnemen

Wat is een back-up?

Een data back-up is een kopie van data die ergens anders is opgeslagen. Het maken en meerdere back-ups is enorm belangrijk. Als organisatie wil je niet dat gegevens verloren raken of niet meer terug te halen zijn. Wanneer wij over back-up praten, gaat het ook over retentie. Met retentie wordt bedoeld: hoe lang een document in een prullenbak wordt bewaard voordat deze definitief verwijderd wordt. De online back-up is onderdeel van de online werkplek van Score Utica. 

Nooit meer je data verliezen

Met de back-ups van onze Modern Workplace verlies jij nooit meer je documenten, ook niet na een cyberaanval.

Naar Modern Workplace

Waaraan moet een back up voldoen?

In een back-up moeten de gegevens veilig bewaard worden en versiegeschiedenis is ook belangrijk als je oudere versies van documenten en data wil herstellen. Daarnaast moet je ook opletten hoe lang de retentietijd is van de back-up. Is de retentietijd beperkt en heb je na deze periode data nodig? Dan kan dit voor problemen zorgen.

Backup

Back-ups van Microsoft 365

Microsoft biedt back-up opties voor SharePoint-data met een retentietijd van 93 dagen en Exchange Online heeft 30 dagen retentietijd. Microsoft biedt alleen geen back-ups van Microsoft 365 en als organisatie wil je gegevensverlies tot een minimum beperken. Het is dus belangrijk om vooraf te bepalen of de genoemde retentietijden voldoende zijn of dat er meer nodig is. Ook voor back-ups van Microsoft 365 én langere retentietijden van Exchange Online en SharePoint zijn namelijk oplossingen.

Back-ups met Score Utica

In samenwerking met Acronis biedt Score Utica back-up mogelijkheden voor Microsoft 365. Omdat de Microsoft 365 back-up vaak gevoelige informatie bevat, vindt Score Utica het belangrijk dat deze beschermd moet zijn en blijven. Acronis voldoet aan onze strenge eisen. De belangrijkste kenmerken van onze back-ups van Microsoft 365 zijn:

Incrementele back-ups

Na een complete back-up worden alleen back-ups gemaakt van gewijzigde bestanden.

Microsoft 365 back-ups

Met Acronis kunnen er oneindig back-ups gemaakt worden van mailboxen, Microsoft 365-groepen en SharePoint-sites.

Versiebeheer van documenten

Met versiebeheer haal je eenvoudig eerdere versies van bestanden terug.

Gecertificeerde datacenters in Frankfurt


In de gecertificeerde datacenters van Acronis in Frankfurt is alle data voorzien van encryptie, zelfs wanneer deze onderweg is naar de opslaglocatie.

Beheeromgeving back-ups

Eenvoudig back-ups maken die binnen enkele seconden gereed zijn en eenvoudig via de beheeromgeving te beheren. Ook is het mogelijk om naar een eigen Azure tenant te back-uppen zodat alles direct binnen eigen omgeving in beheer blijft. 

Veelgestelde vragen

  • Waarom zijn online back-ups belangrijk?

    Een back-up komt van pas als er onverhoopt iets fout gaat. Dit kan gebeuren als iemand per ongeluk iets wist, de computer crasht, bestanden corrupt raken of als je computer besmet raakt met een virus. Met een back-up kun je volledige bestanden herstellen naar originele of eerdere versies. Ook zijn bedrijven verplicht om archieven bij te houden met bedrijfsdata. De Belastingdienst zou vergunningsdata van 5 jaar geleden kunnen opvragen en het bedrijf is dan verplicht om deze te leveren. Om deze belangrijke data niet kwijt te raken is een back-up dus belangrijk.

  • Wat is het voordeel van een back-up in de cloud?

    Het voordeel van een back-up in de cloud is dat belangrijke bestanden op een externe locatie veilig zijn opgeslagen. Als er op één locatie dan een brand of een ander ongeval is geweest, dan staat de data veilig ver weg van deze ramp.

Dylan
Kan ik je ergens mee helpen?
Dylan van 't Westeinde IT Specialist
Kan ik je ergens mee helpen?