Windows Updates 

Het updaten van Windows is cruciaal. Het bijwerken zorgt namelijk altijd voor een verbetering in de digitale veiligheid. Lees hieronder verder, waarom het belangrijk is om Windows up-to-date te houden.

Naar Modern Workplace Contact opnemen

Wanneer moet een bedrijf naar Windows 11 updaten? 

Sinds 4 oktober 2021 kunnen de meeste pc’s die Windows 10 hebben, geüpdatet worden naar Windows 11. Dit betekent dat dus niet elke pc geüpdatet kan worden naar Windows 11. Echter is dit geen ramp want Windows 10 blijft tot 14 oktober 2025 ondersteund door Windows 11. Vanaf 14 oktober 2025 is het dus verstandig om geüpgraded te zijn naar Windows 11 om ondersteuning en nieuwe updates binnen te krijgen. Dit is voor je digitale veiligheid.  

Wat zijn Windows update Rings? 

Windows update Rings geven aan wanneer Windows 10 en 11 apparaten bijgewerkt kunnen worden. Als een gebruiker te lang een Windows update uitstelt of te vaak het updaten van Windows uitstelt, dan wordt de update gewoonweg doorgezet.  

Vanuit de compliancy score van Score Utica kan een advies voor het update beleid voor je gemaakt worden. Deze komt terug in de maandelijkse rapporten. Hiermee zorgen wij ervoor dat jouw medewerkers zo snel mogelijk up-to-date zijn met de nieuwste Windows update, zonder daar al te veel last van te ondervinden. De windows updates behoren tot de werkplekbeheer van Score Utica. 

Hoe kan ik Windows bijwerken?  

Windows 10 kun je bijwerken door op de ‘Windows-knop’ te klikken, dan naar ‘Instellingen’ > ‘Updates & Beveiligingen’ > ‘Windows Bijwerken.’ 

Windows 11 kun je bijwerken door op de ‘Windows-knop’ te klikken > ‘Instellingen’ > ‘Windows Bijwerken.’ 

Een gebruikelijke update duurt gemiddeld 7 tot 17 minuten. Tijdens de update kun je de computer wel gebruiken. Om de update te installeren moet je de pc opnieuw opstarten, dit duurt iets langer dan een gewoonlijke start.  

Bij een grote update kan het wat langer duren voordat deze volledig geïnstalleerd is, denk hierbij aan de Windows updates die jaarlijks in de lente en herfst terug komen.  Een volledig geïnstalleerde update kan dan tot vier uur duren. Je kunt grotendeels van deze tijd alsnog je pc blijven gebruiken, waardoor je minimale downtime ondervindt.  

Dylan
Kan ik je ergens mee helpen?
Dylan van 't Westeinde IT Specialist
Kan ik je ergens mee helpen?