Werkplekbeheer  

IT-omgevingen worden steeds uitgebreider en complexer. Toch is er maar één doel: ervoor zorgen dat iedereen binnen de organisatie prettig en snel kan werken. Om die reden is het werkplekbeheer uitbesteden een raadzame optie. 

Wat is werkplekbeheer? 

Met werkplekbeheer wordt bedoeld dat alles binnen de IT-omgeving werkt. Dit betekent als er een probleem is dat deze zo snel mogelijk opgelost wordt en dat je actief bezig bent om jouw bedrijf digitaal veilig te houden. Dit houdt ook in dat je alle apparaten up-to-date houdt en ervoor zorgt dat je kan schalen waar nodig is. Wij van Score Utica kunnen het werkplekbeheer van jou overnemen, zodat jij je kan focussen op wat echt belangrijk is!

De Modern Workplace van Score Utica!

Met de Modern Workplace van Score Utica, hoef jij je geen zorgen meer te maken over jouw IT omgeving. En kan jij je focussen op wat echt belangrijk is!

Naar Modern Workplace 5 Business Cases downloaden

24/7 ICT ondersteuning 

Technologische ontwikkelingen gaan razendsnel. Niet alleen op het gebied van productiviteit en werkplezier, maar ook op het gebied van digitale veiligheid. Om daar continu profijt van te hebben zonder het overzicht kwijt te raken, is continu werkplekbeheer van de ICT cruciaal. Wij ondersteunen je graag met slimme oplossingen. Moet er iets aangepast worden? Dan kun je natuurlijk aangeven in hoeverre je dit zelf wil doen en waar je ondersteuning in wil ontvangen. 

De

Zo beheren wij de werkplek 

Hoe ziet die cyber security eruit binnen de online werkplek? Hieronder vind je een korte beschrijving per onderdeel. 

Azure Active Directory 

Organisaties werken steeds vaker vanaf verschillende locaties. Azure Active Directory, ook wel Azure AD genoemd, is de basis voor het gebruikersbeheer. Hiermee wordt het mogelijk om op een veilige manier in te loggen. Azure Active Directory maakt gebruik van geavanceerde beveiligingsmogelijkheden om alle bedrijfsgegevens in de organisatie veilig te houden. In overleg met jou bepaalt Score Utica op welke pijlers er gemonitord moet worden.  

Infographic openen Contact opnemen

Windows Updates 

Een onderschat onderdeel van beheer en veiligheid is ‘updates’. Updates zorgen vrijwel altijd voor veiligheidsverbeteringen. Windows Update Rings geven aan hoe en wanneer Windows 10/11 apparaten worden bijgewerkt met functie en kwaliteitsupdates. Wij kijken graag samen met jou naar de frequentie van de updates om zowel veiligheid als gebruikersgemak te garanderen. 

Telefoon-zakelijk-VoIP-KPN-Xelion-Score-Utica-1200x800

Microsoft Endpoint Manager 

In een organisatie kunnen er veel verschillende apparaten aanwezig zijn, wat het beheer ervan lastig kan maken. Met Microsoft Endpoint Manager wordt het mogelijk om dit onder te brengen in één centrale applicatie. Het toepassen van bijvoorbeeld Mobile Device Management en/of Mobile Application Management wordt hierdoor een stuk gemakkelijker. 

windows

Windows Autopilot 

Vanuit Windows Autopilot kan een gebruiker bij een device, wat bijvoorbeeld thuis afgeleverd kan worden, zelf de ingebruikname starten zonder directe hulp van een collega en/of Score Utica. Het apparaat-ID dient wel geregistreerd te staan in Autopilot.

Beheer op afstand

Met Quick Assist kunnen twee personen, via een externe verbinding, een scherm delen en elkaar helpen. Beide personen dienen de app Quick Assist te starten en de eenmalige beveiligingscode van de sessie te delen. Het is gebaseerd op het Remote Desktop Protocol.  

Monitoring 

Elke klant van Score Utica verdient aandacht om écht te kunnen zorgen voor de werkplek waar je blij van wordt. Precies die gedachte zorgt ervoor dat we alle klanten in de monitoring meenemen. De monitoring doen we voornamelijk via Microsoft Lighthouse. Microsoft 365 Lighthouse is een beheerportaal waarmee wij voor álle klanten apparaten, gegevens en gebruikers op schaal kunnen beveiligen, monitoren en beheren. 

5 Business Cases downloaden Contact opnemen

Proactief werkplekmanagement 

Proactief werkplekmanagement is de vervolgstap van monitoring. Monitoring richt zich op het onderzoeken en analyseren van informatie. Informatie die monitoring oplevert wordt altijd gedeeld, maar in het geval van proactief werkplekmanagement ondernemen wij direct de stappen die nodig zijn bij het oplossen van issues en gevaar. Zo signaleren wij mogelijke problemen en lossen deze op zonder dat je daar zelf actief mee bezig hoeft te zijn. 

Microsoft Lighthouse 

Via Microsoft 365 Lighthouse kunnen wij snel risico’s vinden bij specifieke klanten om deze te onderzoeken en klanten te informeren. Vanuit Microsoft 365 Lighthouse hebben wij een overview van alle tenants met daarbij de device compliancy en threat management opties. Device compliancy zijn alle vooraf gestelde beleidsmatige onderdelen waar een device aan moet voldoen. Heeft een device de juiste Windows versie? Worden de updates constant uitgesteld? Worden de MFA regels nagekomen? Device compliancy richt zich op álle devices die zich bevinden in de tenant. 

Ben jij benieuwd hoe de Modern Workplace jouw werknemers blijer maakt?

Naar Modern Workplace

Mobile Device Management 

Microsoft Intune is de Mobile Device Management-oplossing die zorgt voor een eenvoudig beheer op desktops en laptops. Met Mobile Device Management (MDM) kunnen vooraf gedefinieerde regels worden toegepast op apparaten. Indien een apparaat niet voldoet aan de regels dan wordt de helpdesk van Score Utica automatisch geïnformeerd en worden de benodigde handelingen uitgevoerd. Door gebruikers zelf hun apparaat te laten registreren, door met gebruikersgegevens in te loggen bij een organisatie portaal zorgt deze oplossing voor een consistente gebruikerservaring. Als het apparaat voldoet aan de gestelde voorwaarden, krijgt de medewerker de aanbevolen applicaties aangeboden. 

Mobile Application Management 

Mobile Application Management (MAM) is onderdeel van Microsoft Intune en kan worden ingezet om apparaten van gebruikers, zoals iPhones en Android-telefoons, te controleren en te monitoren. Met een MAM worden er beleidsregels voor applicatiebeheer ingevoerd die voorkomen dat gebruikers bedrijfsgegevens doorspelen naar ongeautoriseerde locaties. Daarnaast maakt MAM het mogelijk om gegevens te verwijderen waartoe gebruikers geen toegang meer hoeven te hebben. 

Wat je mag verwachten van werkplekbeheer 

Gemak, inzicht en overzicht zijn de drie belangrijke pijlers als het gaat om werkplekbeheer. De voordelen van werkplekbeheer uitbesteden zijn: 

  • 24/7 beheer: technologische ontwikkelingen staan niet stil en ook dreigingen van buitenaf wachten niet. Daarom bieden wij 24/7 beheer en monitoring zodat je altijd inzicht hebt. 

  • Altijd up-to-date: dankzij slimme toepassingen ben je veilig en profiteer je van de nieuwste updates. 

  • Tijdbesparing: handmatig systemen updaten en bijwerken is verleden tijd. In overleg met jou brengen we de gebruikerswensen in kaart en spreken wij van tevoren af welke spelregels gelden. Dat scheelt enorm veel tijd waardoor jij je kunt richten op wat voor jou belangrijk is. 

    Naar Modern Workplace Contact opnemen

Dylan
Kan ik je ergens mee helpen?
Dylan van 't Westeinde IT Specialist
Kan ik je ergens mee helpen?