Mobile Application Management    

Mobile Application Management (MAM) is tooling waarmee je smartphones binnen jouw organisatie kunt controleren en monitoren. Lees hieronder verder hoe jij MAM kan gebruiken in jouw organisatie.

Naar Modern Workplace Contact opnemen

Wat is Mobile Application Management? 

Mobile Application Management (MAM) is onderdeel van Microsoft Intune en wordt ingezet om apparaten van gebruikers, zoals iPhones en Android-telefoons, te controleren en te monitoren. Met MAM worden er beleidsregels voor applicatiebeheer ingevoerd die voorkomen dat gebruikers bedrijfsgegevens doorspelen naar ongeautoriseerde locaties. Daarnaast maakt MAM het mogelijk om gegevens te verwijderen waartoe gebruikers geen toegang meer behoren te hebben. 

Waarom is MAM belangrijk? 

Mobile Application Management biedt IT-beheerders een meer gedetailleerde manier om bedrijfsgegevens te beheren en te beveiligen, wat belangrijk is in elke mobiele strategie, met name in bedrijven met BYOD-programma's (Bring Your Own Device). IT-afdelingen vertrouwden op Mobile Device Management software, die apparaat activering, apparaatregistratie en het uitrollen van apparaten op afstand deed. Deze oplossing voldeed voor scenario's waarin een organisatie mobiele devices aanschafte voor medewerkers, die deze alleen voor werk gerelateerde zaken gebruikten. 

Veelvoorkomende eigenschappen van MAM 

  1. Distributie: Met MAM-oplossingen kunnen IT-beheerders mobiele applicaties distribueren naar de apparaten van werknemers, rechtstreeks of via app-stores. 

  2. Beveiliging: MAM-oplossingen bevatten vaak beveiligingsfuncties zoals codering, preventie van gegevensverlies en veilige toegangscontroles om gevoelige gegevens te beschermen.

  3. Beheer: Met MAM-oplossingen kunnen IT-beheerders mobiele applicaties op afstand beheren, inclusief het pushen van updates. 

  4. Rapportage: MAM-oplossingen bevatten vaak rapportage- en analysemogelijkheden om IT-beheerders te helpen begrijpen hoe mobiele applicaties binnen hun organisatie worden gebruikt. 

Wil jij ook veilig en makkelijk bedrijfsapparaten beheren?

Bekijk onze Modern Workplace of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Naar Modern Workplace Contact opnemen
Mobile

MAM in combinatie met MDM 

MAM wordt vaak gebruikt in combinatie met MDM-oplossingen, die zijn ontworpen om mobiele apparaten te beheren en te beveiligen in plaats van de applicaties die erop draaien. Samen kunnen MAM en MDM, organisaties helpen hun mobiele apparaten en applicaties effectief te beheren en te beveiligen. 

Hoe regelt Score Utica jouw Mobile Application Management? 

Mobile Application Management zal worden vastgesteld in overleg met klant onder andere op basis van een security beleid. MAM-oplossingen zijn een onderdeel van het werkplekbeheer

Dylan
Kan ik je ergens mee helpen?
Dylan van 't Westeinde IT Specialist
Kan ik je ergens mee helpen?