Technische beveiliging van de online werkplek

Een veilige IT-omgeving is, gezien de actualiteit, relevanter dan ooit. Is de beveiliging niet in orde? Dan brengt dit tal van risico’s met zich mee. Denk aan financiële schade, reputatieschade en ontevreden medewerkers. Dat je gewoon jouw werk kunt blijven doen is de belangrijkste doelstelling bij het technisch beveiligen van de werkplek. Hieronder lees je hoe de technische beveiliging is opgebouwd.

Naar Modern Workplace Contact opnemen

Technische beveiliging als basis

De digitale veiligheid van de online werkplek begint bij de technische beveiliging. Hierin hanteren wij twee essentiële onderdelen, namelijk: Microsoft Defender voor Bedrijven en Microsoft Defender Endpoint. Microsoft Defender voor Bedrijven is de eindpunt oplossing die speciaal is ontworpen voor bedrijven tot 300 werknemers. Deze oplossing biedt een compleet pakket aan met beveiliging functionaliteiten voor het mkb. Microsoft Defender Endpoint maakt onderdeel uit van Microsoft 365 E3 en is daarmee geschikt voor grotere organisaties en bedrijven. Hiermee worden grotere organisaties in staat gesteld om gebruik te maken van geavanceerde beveiligingsmogelijkheden.

De inhoud van Microsoft Defender voor Bedrijven

Microsoft Defender voor Bedrijven is dé geavanceerde beveiligingssuite voor het mkb. Hieronder volgt een korte beschrijving van de onderdelen die ervoor zorgen dat jouw bedrijf profiteert van optimale beveiliging.

  • Threat & Vulnerability Management: weten waar de risico’s liggen binnen de IT-omgeving is cruciaal. Met Threat & Vulnerability Management is het mogelijk om de complete omgeving te analyseren en om bedreigingen op basis van prioriteit weer te geven.

  • Attack Surface Reduction: zaken die niet worden gebruikt in de IT-omgeving kunnen extra beveiligingsrisico’s met zich meebrengen. Met Attack Surface Reduction worden elementen die niet worden gebruikt in de omgeving uitgeschakeld.

  • Next Generation Protection: dit enorm uitgebreide onderdeel zorgt ervoor dat alle gegevens worden beveiligd en dat wordt gemonitord op basis van gedrag. Applicaties die vreemd of onveilig gedrag vertonen, worden bijvoorbeeld geblokkeerd voordat er schade kan ontstaan. Het geldt daarnaast als een ‘next level’ en zelflerende virusscanner.

  • Endpoint Detection & Response: Sommige bedreigingen kunnen niet op voorhand worden herkend zoals bij nieuwe aanvallen. Endpoint Detection & Response houdt de applicaties constant in de gaten nadat deze zijn uitgevoerd. Blijkt dat een applicatie toch eigenschappen vertoont die niet gebruikelijk zijn, dan wordt er direct een melding verstuurd. Het systeem kan de applicatie blokkeren om de impact op de organisatie te beperken.

  • Auto Investigation & Remediation: dit systeem maakt het eenvoudig om gegevens te herstellen nadat kwaadaardige software aanpassingen heeft gedaan. Er wordt van de gegevens een logboek bijgehouden met alle veranderingen die in de omgeving hebben plaatsgevonden door de software. Via deze functionaliteit binnen Microsoft Defender voor Bedrijven kan kwaadwillende software worden opgespoord, betrapt en worden uitgesloten van verdere acties.

Wil jij ook zeker zijn over jouw digitale veiligheid?

Met onze Modern Workplace hoef jij je geen zorgen meer te maken over je digitale veiligheid en kan je focussen op wat echt belangrijk is!

Naar Modern Workplace Praat met een expert

Geavanceerde beveiliging met Microsoft Defender for Endpoint

Microsoft Defender for Endpoint is een van de beveiligingsmogelijkheden in Microsoft 365. Met Microsoft Defender for Endpoint wordt het mogelijk om alle apparaten binnen een organisatie te beschermen. We zien een toename in het aantal cyberaanvallen en de verwachting is dat dit blijft groeien. Daarom is het belangrijk om binnen organisaties de juiste beveiligingsmaatregelen te nemen. Microsoft Defender for Endpoint maakt het mogelijk om alle apparaten te beschermen tegen bedreigingen van buitenaf.

Microsoft Defender Endpoint heeft verschillende beveiligingslagen. Deze beveiligingslagen beginnen bij het voorkomen van bedreigingen en gaan door tot het automatisch oplossen ervan. In de basis betekent dit, dat apparaten binnen de organisatie worden beschermd tegen cyber bedreigingen. Microsoft Defender for Endpoint heeft diepgaande functionaliteiten en maakt gebruik van de mogelijkheden in Microsoft 365. Apparaten kunnen door middel van Microsoft Endpoint Manager worden toegevoegd aan Microsoft Defender for Endpoint, waardoor direct de beleidsinstellingen worden overgenomen door een Windows-apparaat.

endpoint

Technische beveiliging, de voordelen op een rij

De noodzaak voor digitale veiligheid is duidelijk. Met de onderdelen binnen de technische beveiliging bieden wij met onze strategische partners een solide basis.

  • Het niveau van een enterprise
  • Zelflerende systemen
  • Inzicht in security
Dylan
Kan ik je ergens mee helpen?
Dylan van 't Westeinde IT Specialist
Kan ik je ergens mee helpen?