Azure Virtual Desktop

De complete virtuele desktopervaring, zonder zorgen om onderhoud, updates of compliance.

Praat met een expert Download gratis whitepaper

De beste gebruikservaring

De beste gebruikerservaring met desktop en apps, via elk platform beschikbaar.

De ultieme Microsoft ervaring

De beste ervaring van Microsoft en Microsoft 365-toepassingen.

Bespaart kosten & eenvoudig uitbreiden

Maandelijks betaalmodel. Implementeren en schalen in slechts enkele minuten.

Geen omkijken naar onderhoud applicaties

Phasellus dignissim, tellus in pellentesque mollis, mauris orci dignissim nisl.

De virtuele desktop van Windows

De manier van werken verandert voortdurend. We werken steeds vaker in dynamische teams of met ingehuurde professionals. We werken steeds vaker op verschillende tijden en plekken. Daar horen ook nieuwe technologieën bij. Denk aan cloud computing, nieuwe devices, mobiele apps en online tools om digitaal te kunnen samenwerken. Al die veranderingen met gemak bijbenen én faciliteren? Kies dan voor Azure Virtual Desktop (AVD).

 • Ieder een eigen device

  Via de webbrowser hebben gebruikers altijd toegang tot de eigen vertrouwde en beveiligde Windowsomgeving – ook via Android, iOS, macOS of Linux. Je stelt via de cloud virtuele desktops ter beschikking voor je gebruikers die vervolgens waar en wanneer ze willen kunnen werken.

 • Eigen applicaties overal beschikbaar

  Met Azure Virtual Desktop kun je apps in een virtuele omgeving draaien. Daardoor kun je ook bijvoorbeeld Windows in Mac-omgevingen gebruiken. Met AVD kun je eigen apps binnen een Windows 10-omgeving beschikbaar maken. Zo kun je overstappen naar een virtuele desktopervaring én je vertrouwde apps meenemen.

Zorgeloos beheer in de cloud

Azure Virtual Desktop is de enige Virtual Desktop Infrastructure (VDI) die eenvoudig beheer, multisessie-Windows 10, ondersteuning voor Remote Desktop Services (RDS) omgevingen en optimalisaties voor Microsoft 365 ProPlus biedt. In Azure kun je Windows-bureaubladen en -apps in enkele minuten implementeren en opschalen. De backend, zoals brokers, gateway, webaccess en diagnostics servers, worden gehost en beheerd door Azure Resources. Daar heb je dus geen omkijken naar.

 • Geen onderhoud nodig

  Met Azure Virtual Desktop heb je geen zorgen over het onderhoud van hardware, software-updates en compliance. Je biedt een complete virtuele desktopervaring van Windows 365 en Microsoft 365 vanuit Microsoft Azure.

 • Beter dan on-premise

  Azure Virtual Desktop is exclusief beschikbaar op Microsoft Azure. Jouw data en servers worden met AVD dus gehost vanuit de datacentra van Microsoft. Je hebt geen zorgen over de beveiliging en beheer van de fysieke laag in het datacenter, zoals servers of netwerkverbindingen. Je krijgt werkplekken in de cloud met een hogere snelheid van applicaties en maximale schaalbaarheid.

Maatwerk voor eindgebruikers

Wil je dat gebruikers hun eigen ‘stuk’ beheren binnen jullie systeem? Met Azure Virtual Desktop is dat geen probleem. Je kunt makkelijk rollen koppelen aan organisatieonderdelen of gebruikers. Ook kun je eenvoudig nieuwe gebruikers toevoegen of taken overdragen. Bijvoorbeeld bij de inhuur van flexibele krachten of overbrugging van een zwangerschapsverlof of uitval door ziekte.

 • De beste desktopevaring voor eindgebruikers

  Minder omkijken naar beheer, updates en installaties met Azure Virtual Desktop. Niet meer reactief werken en tijd besteden aan onderhoud en issues afhandelen. Met Azure Virtual Desktop heb je tijd om je actief te richten op de ervaring van eindgebruikers.

 • Altijd up-to-date en nieuwe diensten

  Dankzij automatische updates ben jij verzekerd van veiligheid van al jouw bedrijfsdata en applicaties. Gebruikers profiteren bovendien van de laatste mogelijkheden. Met Azure Virtual Desktop kun je ook gebruikmaken van de diensten op het publieke Azure-platform en AzureStack.

Bestel wat je gebruikt

Met Azure Virtual Desktop (AVD) krijg je het meest flexibele pay-as-you-go, power-by-the-hour model. Je betaalt alleen voor wat je verbruikt.

Je hebt dus géén kosten voor vernieuwing of onderhoud van de backend infra, géén extra investeringen bij tijdelijk zware loads en géén extra licentiekosten met Windows 10 Multi-User. Verder besparen? Je kunt tot wel 72 procent extra besparen door te kiezen voor 1 of 3 jaar Azure Reserved Virtual Machine Instances.

 • Virtual Machines (VM's)
 • Opslag
 • Bandbreedte
Score Utica

Veelgestelde vragen over Azure Virtual Desktop

 • Hoe snel kan ik starten met Azure Virtual Desktop?

  Een besturingssysteem in de cloud is geen sinecure. Gelukkig kun je rekenen op onze jarenlange ervaringen met migraties naar de cloud en het inrichten van online werkplekken. Wel hebben we eerst jouw input nodig: wat zijn jullie wensen en werkwijze? Hoe werken jullie nu en welke applicaties horen daarbij? Daarvoor maken we graag eerst een afspraak. Twee dagen daarna krijg je van ons een voorstel. Ga je akkoord? Dan kun je meestal binnen paar werkdagen gebruikmaken van Azure Virtual Desktop.

 • Wat is Azure Virtual Desktop?

  Azure Virtual Desktop (AVD) is de Desktop-as-a-Service (DaaS)- dienst van Microsoft. Met dit besturingssysteem in de cloud kun je desktops en apps in een virtuele omgeving draaien. Gewoon, via de webbrowser. Het maakt dus niet uit of je via Android, iOS, macOS en Linux werkt. Je kunt dus ook eigen programma’s en oudere toepassingen gebruiken binnen een nieuwe Windows 10-omgeving.

  Azure Virtual Desktop is de enige Virtual Desktop Infrastructure (VDI) die eenvoudig beheer, multisessie-Windows 10, ondersteuning voor Remote Desktop Services (RDS) omgevingen en optimalisaties voor Office 365 ProPlus biedt. In Azure kun je jouw Windows-bureaubladen en -apps in enkele minuten implementeren en opschalen. Je maakt gebruik van de ingebouwde beveiligings- en nalevingsfuncties en de backend wordt gehost en beheerd door Azure Resources.

 • Waarom zou ik kiezen voor Azure Virtual Desktop via Score Utica?

  Omdat je dan het maximale uit het virtuele besturingssysteem haalt. We hebben jarenlange ervaringen met migraties naar de cloud en het inrichten van online werkplekken. We kunnen je dus perfect adviseren over en begeleiden bij de migratie naar Azure Virtual Desktop. Bovendien zijn we als Microsoft Gold Partner altijd als eerste op de hoogte van nieuwe mogelijkheden. We kunnen je dus precies laten zien hoe je het maximale uit die virtuele desktopervaring haalt. En we kunnen – vanzelfsprekend – een deel van het onderhoud uit handen nemen. Zo krijg je meer tijd om je regierol op te pakken en de IT-ervaring van eindgebruikers te perfectioneren.

 • Waarom is een besturingssysteem in de cloud beter dan on-premise?

  Azure Virtual Desktop is exclusief beschikbaar op Microsoft Azure en niet als een on-premise oplossing. Kies je voor Azure Virtual Desktop? Dan worden jouw data en servers verplaatst naar de datacentra van Microsoft. Dat scheelt zorgen over de beveiliging en het beheer van de fysieke laag in het datacentrum, zoals servers of netwerkverbindingen. Je krijgt werkplekken in de cloud met een grotere snelheid van je applicaties, enorme keuzemogelijkheden en maximale schaalbaarheid.

  Met Azure Virtual Desktop krijg je ook toegang tot alle diensten op het publieke Azure-platform en op AzureStack. Met een ontwikkelcyclus van ongeveer 6 weken, zijn daar eigenlijk altijd nieuwe diensten te vinden.

 • Kan ik verschillende (client- en server)besturingssystemen gebruiken binnen Azure Virtual Desktop?

  Dat kan zeker! Want Azure Virtual Desktop is via een webbrowser altijd beschikbaar en dus via elk platform. Dus ook op Android, iOS, macOS en Linux. Met Azure Virtual Desktop kun je perfect Windows in bijvoorbeeld Mac-omgevingen gebruiken. Ook eigen programma’s of verouderde toepassingen zijn binnen de nieuwe Windows 10-omgeving via Azure Virtual Desktop beschikbaar. Zo kun je direct overstappen naar een virtuele desktopervaring en hoef je geen afscheid te nemen van oude applicaties.

 • Kan ik verschillende klanten of aparte organisatieonderdelen hun eigen 'stuk' laten beheren binnen Azure Virtual Desktop?

  Ja, met Azure Virtual Desktop kun je makkelijk rollen toebedelen aan bepaalde organisatieonderdelen of klanten. Binnen een traditionele oplossing kan dit niet.

 • Welke licenties heb ik nodig voor toegang tot Server workloads met Azure Virtual Desktop?

  Die toegang is alleen mogelijk met de volgende licentie: RDS CAL license met active Software Assurance (SA). Hulp nodig met het kiezen van de juiste licentie? Praat met een van onze experts!

 • Hoeveel gebruikers kan ik toevoegen?

  Je kunt zoveel gebruikers toevoegen als je wil. Het aantal gebruikers kun je bovendien elke dag aanpassen. Ook CPU, geheugen, bandbreedte en 3D-rekencapaciteit kun je per dag op- en afschalen. Elke gebruiker krijgt via de webbrowser op zijn eigen device – computer, tablet of smartphone – toegang tot de virtuele desktop. Het maakt daarbij niet uit op hoeveel devices de gebruiker werkt.