Azure Virtual Desktop

Essentiële (zware) applicaties die nog niet naar de cloud kunnen? Dat is verleden tijd. Maak kennis met Azure Virtual Desktop: dé schaalbare, veilige en enorm krachtige cloudoplossing van Microsoft die elke applicatie aan kan en waar je blij van wordt in het dagelijks gebruik.

Praat met een expert

 • Zo krachtig als je nodig hebt

  Bepaal per medewerker en applicatie hoeveel rekenkracht je nodig hebt.

 • Altijd up-to-date

  Dankzij real-time updates ben je altijd voorzien van de nieuwste (security) functionaliteiten.

 • Flexibel en schaalbaar

  100% op- en afschalen wanneer dat nodig is voor optimale flexibiliteit.

Onze klanten geven ons een
8,7
ISA Pharmaceuticals - Azure Virtual Desktop
Succesverhaal ISA Pharmaceuticals

De migratie van een traditionele RDS-omgeving naar Azure Virtual Desktop zorgt ervoor dat ISA Pharmaceuticals altijd en overal toegang heeft tot bedrijfsapplicaties en overal en altijd op een veilige manier kan (samen)werken.

Prettig, veilig en snel werken

Houden zware (legacy) applicaties je tegen om (volledig) naar de cloud te gaan? En loop je nu nog tegen een langzame (Citrix) RDS-omgeving aan die niet meer past bij wat jij en jouw collega’s anno 2022 nodig hebben om prettig, veilig en snel in de cloud te kunnen werken? Het antwoord is Azure Virtual Desktop: een virtuele desktop die volledig is afgestemd op wat jij als gebruiker nodig hebt.

Azure

Wat is Azure Virtual Desktop?

Veel applicaties kunnen tegenwoordig vanuit een moderne werkplek in de cloud benaderd worden. Legacy applicaties die veel rekenkracht nodig hebben, zoals 3D tekenprogramma’s of programma’s als Exact Globe, hielden organisaties tot voor kort tegen om de stap naar de cloud te maken. Daar komt nu verandering in. Azure Virtual Desktop van Score Utica is de meest geavanceerde, gebruiksvriendelijke en veilige manier om elke applicatie in de cloud te kunnen laten draaien. Je bepaalt zelf per applicatie en/of per medewerker hoeveel rekenkracht en capaciteit je nodig hebt. Op die manier betaal je, in tegenstelling tot bij een lokale server, voor wat je effectief gebruikt en profiteer je van de veilige en schaalbare voordelen van Azure.

Security

State-of-the-art digitale veiligheid

Wat gebeurt er als medewerkers op eigen devices werken of buiten een (verouderde) RDS-omgeving data opslaan? De moderne werkplek op basis van Azure Virtual Desktop heeft op al deze vragen een antwoord. Werken binnen de Azure cloudomgeving betekent maximale beveiliging én de garantie op een goed functionerende werkplek, onafhankelijk van welk device daarvoor wordt gebruikt. Zijn er specifieke veiligheidseisen om compliant te zijn? Dan is dat binnen Azure naar wens in te richten.

De beste combinatie voor jouw organisatie?

De Modern Workplace is voor veel gebruikers al de beste oplossing om plezierig te kunnen werken. Werkt een deel van het bedrijf met specifieke applicaties die veel rekenkracht nodig hebben of die nog niet vanuit de cloud worden aangeboden? Dan kan voor dat deel Azure Virtual Desktop worden ingericht. Wij adviseren graag over de ideale samenstelling.

Praat met een expert

In 4 stappen naar de implementatie van Azure Virtual Desktop

Een goed begin is in onze ogen meer dan het halve werk. Wij kiezen voor veel aandacht aan het proces voorafgaand aan de daadwerkelijke livegang om verrassingen te voorkomen en om te zorgen voor blije klanten én blije gebruikers. Voor een vliegende start en een vlekkeloze adoptie binnen de organisatie, kiezen wij voor een 4-stappenplan voor de implementatie van Azure Virtual Desktop.

 • Stap 1: De vooropname
 • Stap 2: Inrichten en testen
 • Stap 3: Installatie van het platform
 • Stap 4: Adoptie & support
 • Stap 1: De vooropname

  Zijn de handtekeningen gezet? Dan komen wij bij de vooropname langs op locatie om (technische) informatie te verzamelen en om een plan te maken voor de implementatie.

 • Stap 2: Inrichten en testen

  Dankzij de vooropname weet iedereen bij ons wat er verwacht wordt. Wij richten de oplossing in, naast jouw huidige omgeving. Op die manier kan er goed getest worden of alles werkt voordat wij live gaan.

 • Stap 3: Installatie van het platform

  Werkt alles naar wens? Dan gaan we installeren en zorgen wij ervoor dat alle huidige data wordt overgezet en dat de nieuwe omgeving werkt.

 • Stap 4: Adoptie & support

  Een nieuwe manier van werken kan dan wel efficiënt zijn, maar het is altijd even wennen. Na de implementatie helpen wij graag met trainingen op locatie, hulp op afstand en support. Wij laten je kennismaken met de nieuwe en eenvoudige manier van (samen)werken. Zo ontdek je direct het gemak van onder andere Microsoft Teams, het voordeel van minder applicaties en kun je na de adoptiesessie direct zonder gedoe aan de slag!

Waarom Azure Virtual Desktop van Score Utica?

Expertise als Microsoft Solutions Partner
Als Microsoft Solutions Partner op belangrijke cloud competenties behoren wij tot de top 1% van Microsoft Partners wereldwijd. Wij voldoen aan de strengste normen van Microsoft en staan in directe verbinding om jou hoogwaardig te kunnen ondersteunen

Gratis proefrit (eerst zien, dan geloven)
Benieuwd hoe Azure Virtual Desktop voor jouw organisatie kan werken? Tijd om het zelf te ervaren. Wij bouwen een testomgeving, afgestemd op jouw behoeften waar je zelf in aan de slag kunt voordat je de knoop doorhakt

Focus op Microsoft
De kans is groot dat je al met Microsoft tools werkt. De stap naar een Microsoft-oplossing is dan vaak de beste voor een vlekkeloze adoptie. Wie vertrouw je jouw werkomgeving dan toe? Wij werken exclusief samen met Microsoft. Daarom heb je te maken met een expert op het gebied van de online werkplek.

Weten wat je nodig hebt
Welke capaciteit heb je nodig binnen Azure Virtual Desktop? Wij weten dankzij onze ruime ervaring en partnerships precies wat je nodig hebt en adviseren jou daar graag in

Toonaangevende certificeringen
Met onze ISO 27001, NEN 7510 en ISAE 3402 mag je erop vertrouwen dat wij volgens de hoogste standaarden werken als het gaat om data en beveiliging.

Veelgestelde vragen over Azure Virtual Desktop

 • Hoe snel kan ik starten met Azure Virtual Desktop?

  Een besturingssysteem in de cloud is geen sinecure. Gelukkig kun je rekenen op onze jarenlange ervaringen met migraties naar de cloud en het inrichten van online werkplekken. Wel hebben we eerst jouw input nodig: wat zijn jullie wensen en werkwijze? Hoe werken jullie nu en welke applicaties horen daarbij? Daarvoor maken we graag eerst een afspraak. Twee dagen daarna krijg je van ons een voorstel. Ga je akkoord? Dan kun je meestal binnen paar werkdagen gebruikmaken van Azure Virtual Desktop.

 • Wat is Azure Virtual Desktop?

  Azure Virtual Desktop (AVD) is de Desktop-as-a-Service (DaaS)- dienst van Microsoft. Met dit besturingssysteem in de cloud kun je desktops en apps in een virtuele omgeving draaien. Gewoon, via de webbrowser. Het maakt dus niet uit of je via Android, iOS, macOS en Linux werkt. Je kunt dus ook eigen programma’s en oudere toepassingen gebruiken binnen een nieuwe Windows 10-omgeving.

  Azure Virtual Desktop is de enige Virtual Desktop Infrastructure (VDI) die eenvoudig beheer, multisessie-Windows 10, ondersteuning voor Remote Desktop Services (RDS) omgevingen en optimalisaties voor Office 365 ProPlus biedt. In Azure kun je jouw Windows-bureaubladen en -apps in enkele minuten implementeren en opschalen. Je maakt gebruik van de ingebouwde beveiligings- en nalevingsfuncties en de backend wordt gehost en beheerd door Azure Resources.

 • Waarom zou ik kiezen voor Azure Virtual Desktop via Score Utica?

  Omdat je dan het maximale uit het virtuele besturingssysteem haalt. We hebben jarenlange ervaringen met migraties naar de cloud en het inrichten van online werkplekken. We kunnen je dus perfect adviseren over en begeleiden bij de migratie naar Azure Virtual Desktop. Bovendien zijn we als Microsoft Gold Partner altijd als eerste op de hoogte van nieuwe mogelijkheden. We kunnen je dus precies laten zien hoe je het maximale uit die virtuele desktopervaring haalt. En we kunnen – vanzelfsprekend – een deel van het onderhoud uit handen nemen. Zo krijg je meer tijd om je regierol op te pakken en de IT-ervaring van eindgebruikers te perfectioneren.

 • Waarom is een besturingssysteem in de cloud beter dan on-premise?

  Azure Virtual Desktop is exclusief beschikbaar op Microsoft Azure en niet als een on-premise oplossing. Kies je voor Azure Virtual Desktop? Dan worden jouw data en servers verplaatst naar de datacentra van Microsoft. Dat scheelt zorgen over de beveiliging en het beheer van de fysieke laag in het datacentrum, zoals servers of netwerkverbindingen. Je krijgt werkplekken in de cloud met een grotere snelheid van je applicaties, enorme keuzemogelijkheden en maximale schaalbaarheid.

  Met Azure Virtual Desktop krijg je ook toegang tot alle diensten op het publieke Azure-platform en op AzureStack. Met een ontwikkelcyclus van ongeveer 6 weken, zijn daar eigenlijk altijd nieuwe diensten te vinden.

 • Kan ik verschillende (client- en server)besturingssystemen gebruiken binnen Azure Virtual Desktop?

  Dat kan zeker! Want Azure Virtual Desktop is via een webbrowser altijd beschikbaar en dus via elk platform. Dus ook op Android, iOS, macOS en Linux. Met Azure Virtual Desktop kun je perfect Windows in bijvoorbeeld Mac-omgevingen gebruiken. Ook eigen programma’s of verouderde toepassingen zijn binnen de nieuwe Windows 10-omgeving via Azure Virtual Desktop beschikbaar. Zo kun je direct overstappen naar een virtuele desktopervaring en hoef je geen afscheid te nemen van oude applicaties.

 • Kan ik verschillende klanten of aparte organisatieonderdelen hun eigen 'stuk' laten beheren binnen Azure Virtual Desktop?

  Ja, met Azure Virtual Desktop kun je makkelijk rollen toebedelen aan bepaalde organisatieonderdelen of klanten. Binnen een traditionele oplossing kan dit niet.

 • Welke licenties heb ik nodig voor toegang tot Server workloads met Azure Virtual Desktop?

  Die toegang is alleen mogelijk met de volgende licentie: RDS CAL license met active Software Assurance (SA). Hulp nodig met het kiezen van de juiste licentie? Praat met een van onze experts!

 • Hoeveel gebruikers kan ik toevoegen?

  Je kunt zoveel gebruikers toevoegen als je wil. Het aantal gebruikers kun je bovendien elke dag aanpassen. Ook CPU, geheugen, bandbreedte en 3D-rekencapaciteit kun je per dag op- en afschalen. Elke gebruiker krijgt via de webbrowser op zijn eigen device – computer, tablet of smartphone – toegang tot de virtuele desktop. Het maakt daarbij niet uit op hoeveel devices de gebruiker werkt.

Dylan
Kan ik je ergens mee helpen?
Dylan van 't Westeinde IT Specialist
Kan ik je ergens mee helpen?