Computerbeheer op afstand  

Tegenwoordig hoeft niemand meer fysiek aanwezig te zijn om vragen of problemen op te lossen. Doormiddel van Quick Assist kan een professional jou op afstand snel helpen. 

Naar Modern Workplace Contact opnemen

Wat is beheer op afstand? 

Middels Quick Assist kunnen twee personen, via een externe verbinding, een scherm delen en elkaar zo helpen. Daarnaast is Quick assist handig voor de helpdesk. De helpdesk kan de computer overnemen op afstand en zo snel het probleem oplossen. Gunstig voor beide personen aan de lijn, de een heeft sneller het probleem opgelost en de ander kan sneller een ander persoon helpen. Quick Assist is gebaseerd op het Remote Desktop Protocol en is onderdeel van werkplekbeheer

Waar moet computer beheer op afstand aan voldoen? 

Het belangrijkste van beheer op afstand is dat de computer hulp ten allen tijde veilig moet gebeuren. Het is van belang dat het beheer op afstand enkel tussen de twee betrokken personen is en er niet een ongewenste partij de controle over kan nemen. Daarnaast moeten beide personen altijd de kans hebben om de verbinding te verbreken. Dit om de veiligheid te vergroten en ervoor te zorgen dat jij nooit totale controle over jouw apparaat verliest.  

Is computer beheer op afstand geschikt voor bedrijven? 

Quick Assist is zeker geschikt voor bedrijven. Met Quick Assist kunnen collega’s elkaar gemakkelijk (computer) hulp op afstand bieden. Ook zou de helpdesk de computer kunnen overnemen om lastige problemen snel op te lossen. 

Makkelijk mensen helpen

Met Quick Assist kan er makkelijk computer problemen opgelost worden. Bekijk ook de andere voordelen van onze Modern Workplace!

Naar Modern Workplace Contact opnemen

Veelgestelde vragen

 • Hoe werkt het overnemen van een computer op afstand met behulp van Quick Assist?

  Om te starten met Quick Assist moeten beide personen moeten de app ‘Quick Assist’ downloaden en opstarten. De persoon die hulp biedt verstuurd de beveiligingscode naar de persoon die hulp nodig heeft. De persoon in hulp voert deze code in op zijn of haar pc en geeft vervolgens toestemming aan de hulpverlener. De hulpverlener kan nu computerhulp op afstand bieden.

 • Is TeamViewer een alternatief voor Quick Assist?

  TeamViewer is een alternatief voor Quick Assist, maar Quick Assist is al vooraf geïnstalleerd op Windows 10 en 11. 

 • Is Quick Assist veilig?

  Quick Assist werkt met een beveiligingscode die elke 10 minuten veranderd. Dit om veiligheid en brute forcing te voorkomen. Daarnaast kunnen beide  partij de verbinding op elk gewenst moment verbreken, dit om de veiligheid te waarborgen.

 • Wat is het Remote Desktop Protocol?

  Remote Desktop Protocol is een door Microsoft ontwikkeld eigen protocol dat een gebruiker een grafische interface biedt. Dit om zo via een netwerkverbinding verbinding te maken met een andere computer. 

Dylan
Kan ik je ergens mee helpen?
Dylan van 't Westeinde IT Specialist
Kan ik je ergens mee helpen?