Microsoft 365 als basis van de online werkplek

Microsoft 365 is de basis van de online werkplek. Er zijn heel veel verschillende Microsoft 365 licenties, maar voor ons begint het pas bij Microsoft 365 Business Premium (volledig uitschrijven). Voor grotere bedrijven vanaf 300 medewerkers, is de versie E3 geschikt. We komen later terug op het verschil tussen Business Premium en E3 licenties. Beide licenties bieden de bekende Microsoft applicaties, zoals Word, Excel en PowerPoint, met daarnaast de benodigde veiligheid. 

Naar Modern Workplace Contact opnemen

Microsoft

Welke apps zitten er in Microsoft 365?

Zoals eerder benoemd zitten de standaard productiviteit apps zoals Word, Excel en PowerPoint in de licentie. Deze apps zijn verbonden met OneDrive en SharePoint, waardoor je per gebruiker over 1TB aan cloud opslag beschikt. Met behulp van Exchange Online kan je een bedrijfsmail creëren via Microsoft Outlook, maar ook via Microsoft Teams intern of extern communiceren. Daarnaast kunnen gebruikers op de PC gebruik maken van Access en Publisher. Microsoft Access is een informatie management systeem waar je data kan opslaan en analyseren. Met Microsoft Publisher kan je professionele documenten maken. Het lijkt veel op Microsoft Word maar dan met meer opties voor pagina-indeling en -ontwerp en minder aan woord opmaak en -compositie.

Vind al je bestanden overal met SharePoint en OneDrive

Deze twee apps werken in tandem om ervoor te zorgen dat al je mappen en bestanden in de cloud gesynchroniseerd worden met je lokale opslag in ‘Windows Verkenner’. Dit werkt ook andersom, je lokale bestanden worden automatisch geüpload en/of bijgewerkt in de cloud. Hierdoor is de kans op dataverlies nihil. De automatische synchronisatie moet je zelf instellen, maar als je bij Score Utica een Microsoft 365 licentie afneemt doen wij hiervoor de basisinrichting. Voor een gepersonaliseerde SharePoint of OneDrive omgeving is het mogelijk om dit in een apart project op te pakken.

Wil jij ook Microsoft 365 om in te werken?

In onze Modern Workplace zit standaard Microsoft 365. Daarnaast bevat ons pakket ook extra veiligheidsmaatregelen voor jouw digitale veiligheid

Naar Modern Workplace
defender

Veilig online met Microsoft 365

Microsoft Defender maakt standaard onderdeel uit van de Microsoft 365 Business Premium en Microsoft 365 E3 licenties. Met Microsoft Defender ben je beveiligd tegen virussen, spam, onveilige bijlagen en phishing links. Via Intune kun je verschillende beveiligingsvoorwaarden op werk computers en telefoons zetten om deze te beschermen. Daarnaast kun je bedrijfsdata van deze apparaten op afstand verwijderen als deze gestolen of kwijt zijn. Met conditional access kunnen medewerkers makkelijk en snel bij bepaalde applicaties. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een geavanceerde multifactorauthenticatie ter beveiliging tegen wachtwoord verlies of diefstal. Met Azure Information Protection kan je emails met gevoelige data extra beveiligen en ervoor zorgen dat deze data niet gekopieerd of doorgestuurd kan worden.

Het verschil tussen de Microsoft 365 Business en Enterprise 3 licenties

De Microsoft 365 Business Premium licentie kan maximaal 300 gebruikers hanteren, voor elke medewerker daarboven heb je een Microsoft 365 Enterprise (E3) licentie nodig. De Enterprise 3 licentie heeft een betere beveiliging voor geavanceerde cyber security. Daarnaast ontvang je een ongelimiteerde OneDrive opslag, in plaats van 1TB bij de Business Premium licentie. Heeft je bedrijf minder dan 300 medewerkers? Dan heb je wel de mogelijkheid om voor de E3 licentie te kiezen. 

Veelgestelde vragen

 • Is Microsoft 365 geschikt voor alle bedrijven?

  De stap maken naar de online werkplek? Dan is Microsoft online 365 in alle gevallen de perfecte basis. De apps en beveiliging brengen veel voordelen met zich mee en is zelfs cruciaal voor elk bedrijf. Met de Microsoft 365 Business Premium en Microsoft 365 Enterprise 3 licenties ben je verzekerd dat je altijd en overal veilig kan werken.

 • Wat is het verschil tussen Office 365 en Microsoft 365?

  Office 365 bestaat uit de verschillende productiviteit applicaties zoals eerder benoemd. Microsoft 365 brengt deze app samen met meerdere geavanceerde applicaties, intelligente cloud services zoals SharePoint. Maar de belangrijkste toevoeging van Microsoft 365 zijn de beveiliging zoals Microsoft Defender en Intune.Office 365 heet sinds november 2022 Microsoft 365.

 • Hoe veilig is Microsoft 365?

  Naast alle beveiligingsapplicaties die Microsoft met zich meebrengt zoals: Defender, Intune, Azure Information Protection, conditional access en multifactorauthenticatie, gaat Microsoft in de komende vijf jaar 20 miljard dollar investeren in cyberveiligheid. Dit is vier keer meer dan ze daarvoor deden. Dit laat zien dat Microsoft online veiligheid zeer serieus neemt. Dit betekent eigenlijk dat de beveiliging van Microsoft 365 net zo goed is als de gebruiker. Als de gebruiker zijn of haar data naar een verkeerde partij stuurt kan geen enkele beveiligingsmaatregel van Microsoft 365 dat voorkomen. Microsoft online 365 is nog steeds een solide basis voor optimale gegevensbescherming.

 • Wat kost Microsoft 365 per jaar?

  Voor een prijsindicatie kunt u altijd contact met ons opnemen.

Dylan
Kan ik je ergens mee helpen?
Dylan van 't Westeinde IT Specialist
Kan ik je ergens mee helpen?