Azure Active Directory   

De allesomvattende tool om op een veilige manier identiteiten (of ‘gebruikers’) binnen de organisatie te beheren heet Azure Active Directory. Dit is de basis voor gebruikersbeheer en zorgt ervoor dat veilige inlogmogelijkheden worden gefaciliteerd. 

Naar Modern Workplace Contact opnemen

Wat is Azure Active Directory? 

Azure Active Directory, ook wel Azure AD genoemd, zorgt ervoor dat de juiste personen binnen jouw organisatie toegang kunnen krijgen tot de Microsoft cloud-diensten. Denk hierbij aan Microsoft 365 en Azure. Daarnaast zijn er talloze integraties mogelijk met andere services. 

Het belangrijkste voordeel van gebruikers- en groepsbeheer via Azure Active Directory is dat dit op een veilige manier gebeurt. Hieronder vind je de belangrijkste voorbeelden. 
 

 • Beheer van gebruikers: als organisatie wil je dat alleen de juiste personen toegang krijgen tot de online bedrijfsomgeving. Via Azure AD beheer je overzichtelijk wie dit zijn en pas je dit waar nodig direct aan.
   
 • Authenticatie en verificatie: bevestigen wie je bent is de minimale vereiste om toegang te krijgen tot de cloud werkplek. Azure Active Directory maakt gebruik van geavanceerde beveiligingsmogelijkheden om alle bedrijfsgegevens veilig te houden. Multifactorauthenticatie is een voorbeeld van een verificatiemethode die altijd aan moet staan en die wordt geconfigureerd via Azure AD. 

 • Voorwaardelijke toegang: een andere manier om belangrijke data te beveiligen is via voorwaardelijke toegang of conditional access. Bevind jij je op het bedrijfsnetwerk en op een beheerd apparaat? Dan krijg je snel en veilig toegang tot de voor jou beschikbare bedrijfsdata. Zijn er afwijkingen in locatie en apparaat? Dan kun je toegang blokkeren of extra authenticatie methodes toepassen. 

 • Inzicht in veiligheid: wordt er tijdens het veilig inrichten van de bedrijfsomgeving afgeweken van bovenstaande maatregelen? Dan wordt er automatisch melding gemaakt en kan daarop gehandeld worden. Op die manier hoef je niet handmatig bij te houden wie van welke beveiligingslagen gebruik maakt. 

Azure Active Directory is ontwikkeld om te zorgen dat iedereen op een veilige manier toegang kan krijgen tot de juiste applicaties en data binnen een organisatie. Azure Active Directory behoort tot de werkplekbeheer.

Veelgestelde vragen

 • Hoe werkt Azure Active Directory?

  De allesomvattende tool om op een veilige manier identiteiten (of ‘gebruikers’) binnen de organisatie te beheren heet Azure Active Directory.

 • Wat wordt bedoeld met werken in de cloud?

  Werken in de cloud houdt in dat, zolang er een internetverbinding is, er gebruik gemaakt kan worden van de online werkplek. Zo kan je dus altijd bij jouw bestanden, applicaties en software!

 • Wat zijn voordelen van werken in de cloud?

  De voordelen van in de cloud werken is dat je altijd en overal toegang hebt tot jouw werkplek. Zo kan je dus altijd bij jouw bestanden, applicaties en software! Daarnaast is het voordeel van het werken in de Cloud services van Microsoft dat deze veiliger zijn dan private cloud opties. Ook kan je gebruik maken van oneindig veel storage, waar je ook back-ups in op kan slaan. 

Dylan
Kan ik je ergens mee helpen?
Dylan van 't Westeinde IT Specialist
Kan ik je ergens mee helpen?