De werkplek op maat voor scale-up Alicia Insurance

Making insurance work for freelancers, dat is de heldere belofte van digitale verzekeraar Alicia. Om die belofte te laten slagen is het belangrijk dat iedereen binnen de snelgroeiende organisatie uit Rotterdam snel en prettig kan werken van elk mogelijke locatie. In de opstartfase van het bedrijf werd het beheer van apparaten, licenties, het netwerk en de security nog zelf gedaan, maar door de snelle groei was het belangrijk om een partner te vinden die daarin ondersteunt. Score Utica kwam in beeld om een bijzondere integratie te verzorgen tussen de bestaande Google Workspace van Alicia en de Microsoft-omgeving van Score Utica. Mogen wij ook werken aan jouw succesverhaal?

Praat met een expert

Innovatie in de verzekeringswereld

Het aantal freelancers groeit in Europa gestaag met 9% per jaar. Momenteel zijn er in Europa al 33 miljoen freelancers en deze groep is helaas vaak minder goed, of soms zelfs helemaal niet, verzekerd. De reden? Zakelijke verzekeringen voor freelancers zijn vaak te duur of het is te ingewikkeld om de juiste verzekering te vinden en af te sluiten. Alicia lost dat probleem op door middel van ‘embedded insurance’. Door het koopproces van een verzekering onderdeel te maken van de online omgeving waarin je als freelancer bijvoorbeeld naar een klus zoekt, kun je met een paar klikken een persoonlijke verzekering aanschaffen. Een revolutie in de klantreis binnen de verzekeringswereld, die goed aanslaat bij de doelgroep. Door de groei van het bedrijf wordt er meer gevraagd van de werkplek én van het netwerk op kantoor.

Wil jij ook snel kunnen opschalen?

Met onze Modern Workplace die gebaseerd is op Microsoft 365 kan jij snel op- en afschalen.

Wil jij ook een succesverhaal? Naar Modern Workplace

De juiste partij kiezen

Hoewel CTO Richard Arnold tijdens de opstartfase van het bedrijf veel van het beheer zelf deed, zag hij ook de vraag om een goede werkplek toenemen. Vragen over devices, langzame wifi en veiligheid moeten snel worden beantwoord en daar ontstond al snel een uitdaging. “Het handhaven van beleid op werkplekken vraagt om controle en discipline en de verzekeringsbranche is tegelijkertijd ook strikt op het gebied van persoonsgegevens en veiligheid”, zegt Richard. Het kiezen van de juiste partij bleek een uitdaging. Richard: “Veel leveranciers willen dat je alles migreert naar één omgeving, maar dan word je afhankelijk van tools, die voor ons niet altijd relevant zijn.” Omdat Alicia gebruikmaakt van de Google Workspace en applicaties zoals Slack, Jira en Confluence, was het dus noodzaak om de bestaande applicaties in een veilige omgeving te kunnen gebruiken en tegelijkertijd dit ook goed te kunnen beheren.

Van inventarisatie naar oplossing

Als succesvolle scale-up kan de wereld er morgen alweer anders uitzien. Een mooie uitdaging dus. Vanuit Score Utica begeleidde Giovanni Meynaar het proces van inventarisatie tot implementatie van de best passende oplossing. “In het opzetten van de oplossing was het voor ons belangrijk om Alicia Insurance te laten profiteren van de veiligheid en kracht van Microsoft, zonder de bestaande applicaties te vervangen”, zegt Giovanni. De keuze is gevallen op de passende Microsoft-licenties zodat de medewerkers van Alicia gebruik kunnen maken van zowel de Office-applicaties als van de beveiliging van Microsoft Defender for Endpoint. Op die manier zijn zowel de Windows als de MacOS devices allemaal ‘managed’, wat betekent dat de informatie op de apparaten veilig is en op afstand beheerd kan worden wanneer dat nodig is. Giovanni: “op die manier is het voor Score Utica ook makkelijk om ondersteuning op het juiste niveau te kunnen leveren wanneer er vragen zijn.”

Weten waar je terecht kunt

Het belangrijkste voor Alicia is dat de medewerkers zich bezig kunnen houden met het optimaliseren van hun platform en het ontwikkelen van de best passende verzekering voor freelancers. "Met Score Utica hebben wij nu onze IT-afdeling op afstand, voldoen wij aan de security eisen binnen de verzekeringswereld en als er een vraag is weten wij als team waar wij terecht kunnen”, zegt Richard. Start er een nieuwe medewerker? Dan zorgt Score Utica voor de configuratie van de werkplek zodat deze snel kan starten.

De voordelen voor Alicia

Gemak – de inrichting en beveiliging van de werkplek en het beheren van devices is in handen van Score Utica waardoor Alicia zich bezig kan houden met waar zij goed in zijn
IT-afdeling op afstand – door de IT-inrichting uit te besteden beschikt Alicia over een IT-afdeling die altijd klaar staat om mee te denken en te ondersteunen
Veiligheid – de beveiligings- en beheermogelijkheden binnen de werkplek zorgen ervoor dat Alicia voldoet aan strenge veiligheidsnormen binnen de verzekeringswereld
Vast aanspreekpunt – is er een vraag of een belangrijke ontwikkeling? Dan is Score Utica het vaste aanspreekpunt voor ondersteuning en implementatie

Wil jij de Modern Workplace uitproberen? Vraag dan een proof-of-concept aan!

Ook profiteren van een veilige werkplek waar je blij van wordt?

Altijd operationeel zijn en veilig kunnen werken? Wij denken graag met je mee over de werkplek waar jij en jouw collega’s blij van worden. Onze experts staan voor je klaar!

Praat met een expert