State-of-the-art veilige verbinding voor Label A

Label A is een digital product agency dat mobiele applicaties en web platforms ontwikkelt voor de gehele Nederlandse markt. Het verouderde netwerk zorgde voor een aantal uitdagingen, zowel voor het bedrijf zelf als voor haar klanten. Score Utica implementeerde een state-of-the-art verbinding die zorgt voor optimale connectiviteit, veiligheid en continuïteit in de bedrijfsvoering van klanten. Mogen wij ook werken aan jouw succesverhaal?

Praat met een expert

Van Swapfiets tot Check

Label A, dat sinds 2008 in heel Nederland actief is, werkt vanuit Amsterdam en Rotterdam met 60 medewerkers aan (web) applicaties en hosting voor de gehele Nederlandse markt. Twee toonaangevende klanten zijn Check en Swapfiets. Check zorgt ervoor dat bewoners van grote steden als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag op 30 seconden loopafstand een elektrische scooter kunnen huren via een app. Label A ontwikkelde hiervoor de app en het webplatform. Swapfiets is het immens populaire fietsplatform waarmee voor een vast bedrag per maand een fiets gehuurd kan worden, inclusief service. Label A bouwt voor Swapfiets de service app, een essentieel onderdeel in de dienstverlening van Swapfiets. Wat heeft een goed netwerk te maken met deze klanten?

Veilig en stabiel netwerk

Label A constateerde twee belangrijke pijnpunten: de apparatuur die te maken had met het netwerk was verouderd met de nodige risico’s van dien en daarnaast was er behoefte aan een lokale partij waarmee snel geschakeld kon worden. Omdat Label A verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van apps én de hosting voor klanten is een goed, veilig en stabiel netwerk essentieel voor de bedrijfsvoering van klanten. Gaat hier iets mis? Dan heeft dit dus niet alleen impact op Label A, maar ook op de dienstverlening van klanten als Check en Swapfiets. Jeffrey Bouva, Account- en Technology Director bij Label A, kwam in contact met Giovanni Meynaar van Score Utica om te kijken naar een oplossing. Doordat in een vroeg stadium vanuit Score Utica een technische vooropname is gedaan, was direct helder waar de behoefte precies lag.

“Als ik de samenwerking in drie voordelen mag omschrijven, is het: direct contact met de techneut, marktkennis en gedrevenheid.”

- Jeffrey Bouva, Label A

Implementatie nieuwe infrastructuur

Na de technische inventarisatie vanuit Score Utica is in nauwe samenwerking met Label A een nieuwe oplossing geïmplementeerd. Score Utica leverde de nieuwe hardware, inclusief installatie en service. Verder werd een nieuwe, stabiele internetverbinding gerealiseerd met een back-up lijn zodat er altijd verbinding is. Naast de bekabelde infrastructuur werd ook de wifi-infrastructuur ingericht dankzij de wifi accesspoint. Goede wifi-dekking is voor Label A essentieel omdat er met zware applicaties wordt gewerkt. De stevige muren van het pand zijn van staal waardoor het signaal in de oude situatie een probleem vormde, maar dankzij de nieuwe oplossing geen uitdaging meer is. Locatie onafhankelijk werken wordt ook voor Label A steeds belangrijker in de toekomst. Dankzij de volledig vernieuwde infrastructuur kunnen alle medewerkers ook thuis toegang krijgen tot applicaties.

Volledig vernieuwde netwerk infrastructuur
One-stop-shop - één aanspreekpunt voor alles wat met verbinding en connectiviteit te maken heeft
Snellere internetverbinding
Veilige thuiswerkmogelijkheden
Connectiviteit tussen de verschillende Label A-kantoren
 

Net als Label A risico’s voorkomen?

Een verouderd netwerk kan voor allerlei risico’s zorgen op het gebied van veiligheid van data, maar ook in de gehele dienstverlening. Is jouw bedrijfsnetwerk toe aan vernieuwing of zijn er vragen over security of internetsnelheid?

Wij denken graag met je mee!