Complexe IT-infrastructuur van Merford naar de cloud

Met een complexe IT-infrastructuur is overstappen naar de cloud niet altijd even makkelijk. Toch levert dat grote voordelen op. “Met de werkplek in de cloud van Score Utica zijn we veel beter beschermd dan dat we zelf lokaal doen”, zegt Joost Vertooren, directeur corporate development bij Merford. “Sommige applicaties werken sneller dan dat je ze lokaal geïnstalleerd hebt. En onze mensen kunnen thuis veilig werken op hun eigen apparaat.” Mogen wij ook werken aan jouw succesverhaal?

Praat met een expert

Geluidswerend en state-of-the-art

“Merford is een leverancier en installateur van akoestische oplossingen en producten”, vertelt Vertooren. “Dat is heel breed. We maken bijvoorbeeld geluidsomwerende kasten voor lawaaiige machines in de industrie, maar bieden ook geluidsabsorberende schuimplaten in onze webshop.” Omdat innovatie hoog in het vaandel staat bij de producent en bedenker van geluidswerende oplossingen, is het logisch dat ook op ICT-vlak de eisen hoog zijn. “We hebben anderhalf jaar gezocht naar wat voor ons de beste cloudoplossing was. Daarbij hebben we met 15 partijen gesproken. We hebben uiteindelijk voor Score Utica gekozen, omdat zij gewoon echt goed weten waarmee ze bezig zijn. Ze hebben de competenties en de kennis; ze weten dus écht van de hoed en de rand.”

"De beveiliging van de Werkplek in de cloud is via Score Utica veel beter dan wat je zelf lokaal kunt organiseren."
- Joost Vertooren, Merford

Veilig overstappen naar de cloud

“Onze lokale server was 8 jaar oud en wij waren bang voor betrouwbaarheidsproblemen”, begint Vertooren, terugkijkend op de overstap naar de cloud. “Onze toenmalige IT-partner wilde het lokale serverpark vernieuwen, maar ik wist dat overstappen naar de cloud meer voordelen oplevert. Met de werkplek in de cloud van Score Utica, zijn we nu goedkoper en veiliger uit dan wanneer we zelf de servers onderhouden en beveiligen. De beveiliging via Score Utica is ook veel beter dan wat je zelf lokaal kunt organiseren. Dat vonden wij heel belangrijk, omdat wij al CryptoLockers hebben gehad. Die gijzelsoftware zit verborgen in je architectuur, dus je ziet het niet altijd – al let je wel erop. Daarvoor heb je een cloudprovider als Score Utica nodig. Dan weet je zeker dat iemand er altijd bovenop zit en voorkom je dat die software binnenkomt.”

De juiste cloudprovider

“Het is niet heel makkelijk om de juiste cloudprovider te vinden”, zegt Vertooren. “Zeker als je een complex IT-landschap hebt en bijvoorbeeld ook hele specifieke applicaties gebruikt. Daarom werken eenvoudige oplossingen niet voor ons. We zochten dus een club die onze complexiteit aankan en waarbij we flexibel genoeg blijven voor toekomstige mogelijkheden. Bij Score Utica hebben we dat gevonden. Met de werkplek in de cloud kunnen onze medewerkers nu makkelijk en veilig thuiswerken op hun eigen apparaat. Doordat de resources in de cloud veel moderner en krachtiger zijn, werken sommige applicaties nu zelfs sneller dan toen we ze lokaal geïnstalleerd hadden. Inmiddels zijn we toe aan het volgende vernieuwende project. Want na de werkplek in de cloud, gaan we nu ook bellen via de cloud via Score Utica, en dus overstappen op VoIP-telefonie.”

De mogelijkheden voor jouw IT-landschap?

Benieuwd wat een overstap naar de cloud kan betekenen voor de productiviteit, werknemerstevredenheid en security van jouw organisatie? Wij kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden. Geen IT-landschap is daarbij te complex!

Neem contact op of bekijk onze oplossingen voor de moderne werkplek