3 Redenen om voor glasvezel te kiezen voor jouw bedrijf

Auteur: Score Utica

Stel je voor: de kinderen zijn aan het Netflixen terwijl jij zonder problemen een video uploadt voor jouw presentatie van morgen én tegelijkertijd razendsnel een aantal grote werkbestanden downloadt. Nog niet zo heel lang geleden was dit ondenkbaar, maar een steeds groter deel van de huishoudens en bedrijventerreinen in Nederland heeft inmiddels toegang tot glasvezel. Bedrijven vragen steeds meer van hun internetverbinding, waarmee glasvezel steeds relevanter wordt. Wanneer is glasvezel interessant voor jou en wat zijn 3 redenen om te kiezen voor glasvezel voor jouw bedrijf?

Wat is glasvezel ook alweer?

Er zijn meerdere manieren om internet bij een locatie te krijgen. Vandaag de dag is glasvezel de snelste en meest stabiele, maar wat is glasvezel ook alweer precies? KPN legt het als volgt in het kort uit:

Een razendsnel knipperende laser verstuurt data via haardunne vezels van een speciaal soort glas. De data worden verpakt als lichtsignalen, die met de snelheid van het licht door de glasvezelverbinding reizen. Aan de andere kant van de lijn vertaalt een modem de lichtsignalen terug naar digitale data. Zo worden hoge snelheden en bandbreedtes mogelijk. Een glasvezel zo dik als een haar kan meer data transporteren dan een vuistdikke bundel koperkabels'
(KPN: Wat is glasvezel precies?)

Onlangs zette KPN een aantal redenen op een rij om te kiezen voor glasvezel als grote organisatie, maar met de toenemende vraag is glasvezel ook voor het mkb vaak de perfecte optie. Wij zetten 3 redenen voor je op een rij.

1. Razendsnel up- en downloaden

In de intro werd al een situatie geschetst die je thuis misschien herkent, maar ook in het bedrijfsleven wordt veel (en vaak nog wel meer) gevraagd van een internetverbinding. Collega’s die thuiswerken worden vanaf kantoor ingebeld en tegelijkertijd moeten andere collega’s probleemloos kunnen up- en downloaden. Een bedrijf dat in de basis geen internet nodig heeft om te kunnen werken bestaat eigenlijk niet meer. Het grote voordeel van glasvezel is dat de up- en downloadsnelheid symmetrisch is. Dus wanneer je kiest voor een 1 Gbit/s, dan geldt dit voor zowel up- als downloaden. Op die manier verstoor je niet de Teams-call van jouw collega als je zelf een aantal video's gaat uploaden.

2. Snel (samen)werken met jouw bedrijfsapplicaties

Een moderne online werkplek heeft een goede internetverbinding nodig. Real-time samenwerken in documenten, bellen met Teams, bestanden delen en het gebruik van SaaS-applicaties gaat beter wanneer de up- en downloadsnelheid gelijk (en hoog) is. Herken je deze werksituatie en ervaar je haperingen, storingen en instabiliteit? Dan is het goed om te controleren of de internetverbinding hiervan de oorzaak is. Ontdek je verschillende snelheden of een te grote belasting wanneer er veel gevraagd wordt van de verbinding? Dan is het tijd om de stap naar de toekomst te maken en over te stappen op glasvezel. Op die manier garandeer je voor jezelf en jouw collega's een prettige werkomgeving waarbij internet in ieder geval geen beperkende factor meer is, maar juist een faciliterende.

3. Betrouwbaarheid van het netwerk

KPN investeert enorm veel in de aanleg van glasvezel en wordt keer op keer bekroond tot de provider met het beste netwerk. Als dat nog niet betrouwbaar genoeg is, dan is dit het wel: glasvezel is minder gevoel voor wisselende weersomstandigheden. Dat komt doordat glasvezel sterker is dan koper. Daarnaast reageren koperen kabels op elektromagnetische interferentie, bijvoorbeeld op fabrieksterreinen met grote machines. Bij glasvezel gebeurt dat niet. De combinatie van deze factoren zorgt voor een hoge betrouwbaarheid en dat is wel zo prettig als jouw bedrijf afhankelijk is van een goede verbinding.

Ondernemen en werken op topsnelheid?

Als Strategisch Partner van KPN, de leverancier van het beste netwerk van Nederland, weten wij wat er komt kijken bij het overstappen op glasvezel. Benieuwd naar de mogelijkheden om op topsnelheid te werken en te ondernemen? Wij denken graag met je mee!

Praat met een expert Contact opnemen