Jansen Wijhe van lokale server volledig naar de cloud

Jansen Wijhe is actief in vier sectoren: grond-, weg- en waterbouw, agrarisch loonwerk, infra industrieel en agrarisch loonwerk. Toen het tijd werd om de lokale server te vervangen, moest er een keuze gemaakt worden: een nieuwe lokale server die veel onderhoud nodig heeft en voor veel extra handwerk zorgt of een overstap naar de cloud. Jansen Wijhe koos het laatste met alle voordelen van dien. Ontdek wat voor deze keuze zorgde. Mogen wij ook werken aan jouw succesverhaal?

Praat met een expert

Toonaangevend

Met 55 medewerkers, waarvan er 10 op kantoor werken, is Jansen Wijhe een toonaangevende organisatie binnen de branche. Naast de vier genoemde sectoren zijn ze ook actief op het gebied van groenrecycling, de energietransitie en innovatie. Zo zijn ze binnen gemeentes actief om organische reststromen op een zo duurzaam mogelijke manier te kunnen verwerken. Enkele jaren geleden is Jansen Wijhe een samenwerking aangegaan met Score Utica op het gebied van telefonie. Een belangrijk element voor het bedrijf in de agrarische sector, waar veel klanten rechtstreeks bellen om werkzaamheden in te plannen.

Lokale server

Zoals veel bedrijven in het MKB had ook Jansen Wijhe een lokale server. Lokale servers brengen veel onderhoud en afhankelijkheid met zich mee. Met de razendsnelle ontwikkelingen binnen de IT is een server die vandaag wordt geïnstalleerd al snel verouderd. Voor Jansen Wijhe betekende dit dat er veel issues ontstonden wat veel werk aan de server met zich meebracht. Bij elk issue moest er een monteur langskomen. Deze bepaalde wat er aan de hand was waarna er een oplossing kwam. Hierdoor ging er veel tijd en geld verloren. Toen de server vervangen moest worden ging Jansen Wijhe op zoek naar een andere oplossing.

“Als ik de samenwerking met Score Utica mag beschrijven, dan zou ik dat doen in drie woorden: direct, flexibel en duidelijk.”
- Koen Jansen, Jansen Wijhe

Van on-premise naar de cloud

Score Utica was een van de partijen die werd uitgenodigd om een voorstel te doen voor een nieuwe oplossing. Na een aantal gesprekken werd een voorstel gedaan: een volledige transitie naar de cloud en daarmee één aanspreekpunt voor ICT en telefonie. Dit betekende dat afscheid werd genomen van een lokale server met lokaal beheer en daarmee een keuze voor een totaal nieuwe oplossing. Door de overgang naar de cloud is Jansen Wijhe verzekerd van de nieuwste technieken om overal veilig te kunnen werken met de nieuwste updates en geen tijdverspilling op het gebied van ICT.

De voordelen die dit met zich meebracht op een rij:

Tijdbesparing – updates en onderhoud worden uit handen genomen
 Eén aanspreekpunt voor ICT en telefonie
Altijd de nieuwste IT-updates die zorgen voor snelheid en veiligheid
Een supportdesk waarmee direct geschakeld kan worden

Dankzij deze transitie ontstaat hiermee ruimte om echt te kunnen focussen op het bedrijf en innovatie. Daarnaast werken veel medewerkers van Jansen Wijhe niet op kantoor, maar op een machine. Deze medewerkers ondervinden ook steeds meer de voordelen van digitalisering. Een sterk netwerk is daarmee essentieel. Score Utica levert ook het netwerk zodat ze op de machines kunnen beschikken over de juiste tekeningen en maatvoering om projecten zo goed mogelijk uit te kunnen voeren.

“Door afscheid te nemen van de lokale server en over te stappen op de cloudoplossingen van Score Utica ervaren wij: 30% meer gebruikersgemak en werkplezier, 15% verhoging van productiviteit bij medewerkers en bij mijzelf 25% tijdwinst doordat ik zelf niet meer met IT bezig hoef te zijn en brandjes hoef te blussen.”
- Koen Jansen, Jansen Wijhe

Net als Jansen Wijhe tijd en gedoe besparen?

Ontdek de voordelen van werken in de cloud met de moderne werkplek-oplossingen van Score Utica. Dankzij de samenwerking met Microsoft als Microsoft Gold Partner ben je altijd verzekerd van een veilige werkplek die voorbereid is op de toekomst. Benieuwd waarom je in 2022 de stap moet zetten naar online werken? Download vrijblijvend ons nieuwe whitepaper: Waarom de stap naar online werken in 2022 noodzakelijk is.

Maak kennis met onze Modern Workplace-oplossingen