Podcast: Dit is hoe je hackers buiten de deur houdt én werkplezier verhoogt (Alex Douven)

Auteur: Lennart Boele

Denk je aan cyber security, dan denk je misschien wel aan de beperkingen die het met zich mee kan brengen. Maar hoeveel sloten moet je eigenlijk op de fiets hangen om hackers buiten de deur te houden? En hoe zorg je ervoor dat het werk leuk blijft of zelfs nog leuker wordt met al die security maatregelen? Alex Douven is Security Specialist bij Score Utica en neemt je in 30 minuten mee in de belangrijkste ontwikkelingen. Benieuwd naar het gesprek? Ga direct naar Spotify of Apple Podcasts of lees hieronder verder!

Let op: er zijn prijzen te winnen!

Hoe staan we ervoor?

Gaat het in de media over cyber security, dan gaat het veelal over de talloze aanvallen waar grote bedrijven mee te maken krijgen. Hoewel de focus vaak ligt op grote organisaties, zijn het juist bedrijven in het mkb die steeds vaker slachtoffer worden. Toch kiezen we ervoor om dit gesprek niet 30 minuten aan bangmakerij te laten zijn. Wij kijken met Alex juist naar hoe je kunt verbeteren. Dat verbeteren zit niet alleen in tools en techniek, maar ook het werk zelf moet leuker en plezieriger kunnen worden dankzij slimme security toepassingen. De belangrijkste vraag aan het begin van het gesprek is dus: hoe staan we er eigenlijk voor qua veiligheid én bewustwording?

“Eigenlijk wil je optimale beveiliging combineren met minimale beperking in gebruikerservaring.”

Belangrijke wetgeving

In een reeks belangrijke ontwikkelingen, noemt Alex er een die relevant is voor ruim 4.000 bedrijven in Nederland: de NIS 2-richtlijn. De NIS 2 moet ervoor zorgen dat bedrijven uit de vitale & belangrijke sectoren voldoende weerbaar zijn tegen cyberaanvallen om zo de continuïteit zoveel mogelijk te waarborgen. In de podcast gaat Alex dieper in op wat dit voor jou kan betekenen.

Handig om vooraf te benoemen: in het gesprek geeft Alex aan dat deze wetgeving in 2023 wordt doorgevoerd, maar de verwachting is dat dit in 2024 gebeurt. De goedkeuring van de wetgeving zal naar verwachting wel in 2023 plaatsvinden. Desalniettemin is het natuurlijk altijd goed om voorbereid te zijn op strengere regelgeving omdat dit de security alleen maar verhoogt en dit er weer voor zorgt dat de bedrijfsprocessen geen hinder ondervinden.

Wat kun je van deze aflevering verwachten?

Zoals gezegd: je kunt meedoen om prijzen in deze aflevering van De Werkverbeteraars! Dat zou al reden genoeg kunnen zijn om de podcast te luisteren. Verder behandelen wij de volgende onderwerpen:

  • Hoe staat het mkb ervoor op het gebied van cyber security?
  • Waar liggen de uitdagingen en kansen voor veel bedrijven?
  • De belangrijkste ontwikkelingen, waaronder de NIS 2-wetgeving en de mogelijke impact voor jouw bedrijf
  • Hoe security-toepassingen jouw werk leuker en beter kunnen maken
  • Hoe moet je omgaan met security budgetten en de plannen die je maakt voor 2023?
  • Waar moet je beginnen met digitale veiligheid en hoe weet je hoe goed je bent beveiligd?
  • De win-actie!

Direct luisteren

Benieuwd naar het gesprek tussen Alex Douven en Score Utica host Lennart Boele in De Werkverbeteraars? Luister direct de aflevering in jouw favoriete podcast-app, zoals Spotify of Apple Podcasts.

Luisteren op Spotify Luisteren op Apple Podcasts