Nieuwe prijzen voor Microsoft 365-licenties in 2022

Auteur: Score Utica

Vorig jaar deelde Microsoft dat de prijzen van Microsoft 365-licenties vanaf 1 maart 2022 in twee stappen zullen veranderen. Na talloze nieuwe toevoegingen aan de productiviteitstools van Microsoft 365 staat er voor het eerst in 10 jaar een prijsverhoging op het programma begin 2022. Wat betekent dit voor jou en wat zijn de voordelen van deze toevoegingen? Wij delen de veranderingen, inclusief de concrete voordelen voor jou.

Nieuwe functionaliteiten

Microsoft 365 is dé basis voor de online werkplek van 2022. De afgelopen jaren zijn de innovaties binnen het pakket in een stroomversnelling geraakt, zoals Jared Spataro van Microsoft dat zelf ook aangeeft. Denk aan de doorontwikkeling van Microsoft Teams zoals wij dat nu kennen of de mogelijkheid om de enorme hoeveelheid aan applicaties met elkaar te koppelen. Het resultaat is dat je als organisatie binnen elke licentie kunt profiteren van 24 direct beschikbare apps zoals Microsoft Teams, OneDrive en Yammer en dat er in de afgelopen tijd maar liefst 1.400 nieuwe functies bij zijn gekomen. Real-time en plaatsonafhankelijk samenwerken in applicaties als Microsoft Word, Excel en PowerPoint is daarmee een stuk eenvoudiger geworden dan het was. Daar komt bij dat de geavanceerde beveiligingsmogelijkheden van Microsoft Defender for Business standaard onderdeel uitmaken van de Microsoft 365 Business Premium licentie. Onmisbaar in een tijd als deze waarin cyber security een belangrijk onderwerp is.

Veranderende prijzen

De vele toevoegingen en innovaties hebben ervoor gezorgd dat Microsoft heeft besloten het maandbedrag van alle licenties voor het eerst in 10 jaar te verhogen. Hierbij blijft de belofte van Microsoft en van ons als Microsoft Gold Partner om continu te innoveren en om het maximale uit de betreffende licenties te halen. Wij zien regelmatig dat organisaties lang niet altijd optimaal gebruikmaken van de mogelijkheden die bijvoorbeeld een Business Premium-licentie biedt. Ook is het in sommige gevallen bijvoorbeeld beter om van een E3 of E5-licentie over te stappen naar een Business Premium-licentie. Het gevolg? Dezelfde functionaliteiten voor een lager maandbedrag, zelfs na de aangekondigde verhoging. Als Microsoft-expert denken wij graag mee over welke licentie het beste past bij jouw situatie. Neem dus gerust vrijblijvend contact met ons op voor gericht advies.

Concreet

Wat kun je verwachten van de prijswijzigingen? De belangrijkste wijziging is dat de prijzen van licenties met circa 20% stijgen vanaf 1 juli 2022. Deze wijziging valt onder de New Commerce Experience (NCE) van Microsoft en is wereldwijd relevant voor alle gebruikers van Microsoft tools. Deze wijziging geldt vooralsnog niet voor non profit-licenties.

Vragen?

Maak je gebruik van Microsoft 365, de Modern Workplace van Score Utica of overweeg je juist een overstap? Wij geven graag snel en duidelijk antwoord op jouw vragen. Neem contact met ons op of bekijk meer informatie over onze Modern Workplace.

Praat met een expert Naar Modern Workplace