Nieuwe prijzen voor Microsoft 365-licenties vanaf 1 maart 2022

Eerder dit jaar deelde Microsoft dat de prijzen van Microsoft 365-licenties vanaf 1 maart 2022 zullen veranderen. Na talloze nieuwe toevoegingen aan de productiviteitstools van Microsoft 365 staat er voor het eerst in 10 jaar een prijsverhoging op het programma begin 2022. Wat betekent dit voor jou en wat zijn de mogelijkheden om op het huidige tarief te blijven? Wij delen de aanstaande veranderingen, inclusief de concrete mogelijkheden voor jou.

Nieuwe functionaliteiten

Microsoft 365 is dé basis voor de online werkplek van 2022. De afgelopen jaren zijn de innovaties binnen het pakket in een stroomversnelling geraakt, zoals Jared Spataro van Microsoft dat zelf ook aangeeft. Denk aan de doorontwikkeling van Microsoft Teams zoals wij dat nu kennen of de mogelijkheid om de enorme hoeveelheid aan applicaties met elkaar te koppelen. Het resultaat is dat je als organisatie binnen elke licentie kunt profiteren van 24 direct beschikbare apps zoals Microsoft Teams, OneDrive en Yammer en dat er in de afgelopen tijd maar liefst 1.400 nieuwe functies bij zijn gekomen. Real-time en plaatsonafhankelijk samenwerken in applicaties als Microsoft Word, Excel en PowerPoint is daarmee een stuk eenvoudiger geworden dan het was. Daar komt bij dat de geavanceerde beveiligingsmogelijkheden van Microsoft Defender for Business standaard onderdeel uitmaken van de Microsoft 365 Business Premium licentie.

Veranderende prijzen

De vele toevoegingen en innovaties hebben ervoor gezorgd dat Microsoft heeft besloten het maandbedrag van alle licenties voor het eerst in 10 jaar te verhogen. Hierbij blijft de belofte van Microsoft en van ons als Microsoft Gold Partner om continu te innoveren en om het maximale uit de betreffende licenties te halen. Naast deze belofte is het goed om te weten dat er ook mogelijkheden zijn om op het huidige tarief te blijven. Daarnaast zien wij regelmatig dat organisaties niet altijd de licentie gebruiken die het beste past bij de behoeftes van het bedrijf. Zo is het in sommige gevallen bijvoorbeeld beter om van een E3 of E5-licentie over te stappen naar een Business Premium-licentie. Het gevolg? Dezelfde functionaliteiten voor een lager maandbedrag, zelfs na de aangekondigde verhoging. Als Microsoft-expert denken wij graag mee over welke licentie het beste past bij jouw situatie. Neem dus gerust vrijblijvend contact met ons op voor gericht advies.

Concreet

Wat kun je verwachten van de prijswijzigingen? De belangrijkste wijziging is dat de prijzen van licenties met 20% stijgen wanneer je vanaf 1 maart 2022 kiest voor maandelijkse flexibiliteit en dat de huidige prijzen gehanteerd blijven wanneer je kiest voor jaarlicenties. Deze wijzigingen vallen onder de New Commerce Experience (NCE) van Microsoft en zijn vroeg of laat wereldwijd relevant voor alle gebruikers van Microsoft tools. Hoe zien de nieuwe tarieven er vanaf 1 maart 2022 uit en wat zijn de mogelijkheden om van het huidige tarief gebruik te blijven maken? Er zijn kort samengevat drie opties:

  • Optie 1 - Je behoudt de huidige maandelijkse flexibiliteit: de kosten per licentie stijgen met 20%
  • Optie 2 - Je kiest voor jaarlijkse verlenging en je behoudt de huidige tarieven per licentie
  • Optie 3 - Verlengen voor 3 jaar, de mogelijkheden rondom tarieven worden vanaf maart 2022 bekendgemaakt

Microsoft 365 prijswijziging 2022

Rond maart 2022 komt de derde optie beschikbaar waarbij je voor een vaste looptijd van 3 jaar licenties kunt aanschaffen en waar de kosten zelfs lager liggen dan de huidige. Voor een driejarige verlenging gaan wij graag met je in gesprek over de mogelijkheden rondom de prijzen van de licenties.

De prijsverhoging bij een maandelijkse verlenging ziet er vanaf maart 2022 per licentie als volgt uit:

Licentie Van Naar
Microsoft 365 Business Basic €4,20 €5,04
Microsoft 365 Business Premium €16,90 €18,59
Microsoft 365 E3 €31,50 €35,44
Microsoft Office 365 E1 €6,70 €8,38
Microsoft Office 365 E3 €19,70 €22,66
Microsoft Office 365 E5 €34,40 €37,35

 

Vragen?

Maak je gebruik van Microsoft 365, de Modern Workplace van Score Utica of overweeg je juist een overstap? Wij geven graag snel en duidelijk antwoord op jouw vragen. Neem contact met ons op of bekijk meer informatie over onze Modern Workplace.

Praat met een expert Naar Microsoft 365