4 Belangrijke KPN ÉÉN-ontwikkelingen voor jouw bedrijf

Auteur: Score Utica

Hoe zorg je ervoor dat iedereen binnen jouw organisatie veilig, snel en tevreden kan werken? De basis hiervoor is een stabiele, snelle en veilige verbinding. Als Strategisch Partner van KPN volgen wij de ontwikkelingen op de voet en praten wij je graag bij over de vier belangrijkste ontwikkelingen die direct relevant zijn voor jouw bedrijf.

1. Extra Veilig Internet

Cybersecurity was al onderwerp van gesprek en dat is het afgelopen jaar alleen maar toegenomen. Jaarlijks is 1 op de 5 bedrijven slachtoffer van een cyberaanval. Het gevolg is bijvoorbeeld dat gevoelige data, zoals klant- en persoonsgegevens, van het getroffen bedrijf op straat liggen of worden vastgehouden in ruil voor losgeld. Hoewel veiligheid dus essentieel is, is het voor veel ondernemers lastig in te schatten hoe het op dit moment met de cybersecurity is gesteld. Om daarin te ontzorgen, biedt KPN ‘Extra Veilig Internet’. Op het moment dat je kiest voor KPN ÉÉN, faciliteren wij bij de verbinding Extra Veilig Internet. Daarmee is elk apparaat dat is verbonden met de verbinding automatisch beveiligd vanuit het KPN-netwerk. Daarvoor hoef je zelf niets meer te configureren. Om daar nog een stap verder in te gaan, heeft KPN aan die extra veilige verbinding ook een DNS-filter toegevoegd. Ga je per ongeluk naar een website waarvan bekend is dat deze schadelijk kan zijn? Dan wordt deze automatisch geblokkeerd en loop je geen gevaar. Ben je IT-manager? Dan hoef je dankzij deze functie dus niet handmatig op zoek te gaan naar websites die geblokkeerd moeten worden vanuit het bedrijf. Staat de een website niet in de lijst, maar is er wel een risico op malware, ransomware of virussen? Dan zorgt het webfilter ervoor dat je alsnog beschermd wordt doordat deze websites gescand worden en bij detectie van bijvoorbeeld een virus alsnog geblokkeerd worden. Cybersecurity is een belangrijk topic. Heb je hier vragen over? Wij helpen je graag verder.

2. Op veel plekken nu glasvezel

Wie het nieuws in de gaten houdt, ziet dat KPN enorm investeert in glasvezel. Een supersnelle verbinding is voor veel organisaties geen luxe meer, maar een vereiste om goed zaken te kunnen doen. Voor het eind van 2026 moet 80% van Nederland kunnen beschikken over glasvezel. Met andere woorden: de uitrol gaat razendsnel en waar gisteren nog geen glasvezel mogelijk was voor jouw bedrijf, kan dit vandaag al wel zo zijn. Waarom glasvezel interessant is voor jouw bedrijf? Doordat glasvezel werkt op basis van lichtsignalen, verliest de verbinding bijna geen snelheid. Bijkomend voordeel is dat je, in tegenstelling tot andere verbindingen, een gelijke up- en downloadsnelheid hebt. Daardoor duurt het downloaden van grote bestanden niet lang en het uploaden ervan ook niet. Oftewel, samenwerken wordt hierdoor een stuk efficiënter. Wat daar extra aan bijdraagt is dat glasvezel stabieler is en minder storingsgevoelig. Werk je vandaag met een kwart van het personeel op kantoor en heb je morgen een dag waarbij iedereen op kantoor werkt? Dan zal de productiviteit er niet onder lijden. Benieuwd of glasvezel al beschikbaar is voor jouw bedrijf? Als KPN-partner kunnen wij snel zien of wij je kunnen aansluiten.

3. Altijd online dankzij 4G back-up

Glasvezel is dus enorm stabiel en supersnel, maar toch kunnen er storingen voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan stevige storm waardoor de stroom uitvalt of graafwerkzaamheden op het bedrijventerrein waarbij onbedoeld een kabel wordt geraakt. Om te voorkomen dat je niet meer bereikbaar bent of dat het werk stil komt te liggen, biedt KPN ÉÉN 4G back-up. Door een dongel met een simkaart aan te sluiten op jouw modem kan er tijdens een storing automatisch overgeschakeld worden naar het mobiele netwerk. Daardoor blijf je altijd online en werk je gewoon door op de manier zoals je gewend bent.

4. Extra toegankelijk

Naast alle technische vernieuwingen waardoor een snelle verbinding binnen handbereik is voor jouw organisatie, zijn er ook andere ontwikkelingen die KPN ÉÉN extra toegankelijk maken. De uitrol van de KPN-verbindingen heeft namelijk als voordeel dat tarieven steeds interessanter worden. De prijzen van abonnementen vanaf 100 Mbit/s en daarmee dus ook 1 Gbit/s zijn bijvoorbeeld verlaagd. Daarmee wordt profiteren van voordelen als Extra Veilig Internet en 4G back-up ook steeds voordeliger.

Benieuwd naar alle voordelen?

Ontdekken wat Extra Veilig Internet, supersnel glasvezelinternet en de nieuwe tarieven voor jou kunnen betekenen? Wij helpen je graag verder!

Praat met een expert Contact opnemen