Ultieme FAQ over de Modern Workplace 

Steeds meer bedrijven maken de overstap naar de public cloud. Het is meestal niet meer de vraag óf je een keer afscheid neemt van eigen datacenters, lokale servers en RDS-omgevingen, maar wanneer. Toch kan het kiezen van de juiste oplossing en de overstap daar naartoe vragen oproepen.  
 
Op deze pagina beantwoorden wij de belangrijkste vragen omtrent de Modern Workplace op basis van Microsoft 365.

1. Wat is de Modern Workplace?

Niet alleen binnen onze samenleving verandert veel, ook (of misschien wel juist) op het gebied van technologie zijn veel veranderingen. Aan de ene kant vliegen de innovaties je om de oren en aan de andere kant maken cybercriminelen dankbaar gebruik van nieuwe mogelijkheden om van jou en jouw bedrijfsdata te profiteren. De Modern Workplace heeft hier alles mee te maken. Wanneer wij namelijk aan Hans van der Meer (Modern Workplace-expert bij Microsoft) de vraag stellen: wat is de Modern Workplace? Dan zegt hij:

“De Modern Workplace is een moderne werkomgeving die niet alleen maar kijkt naar de technologie of de fysieke werkplek. Ook de juiste cultuur en het juiste gedrag moet aanwezig zijn binnen de organisatie. Ondersteunt jouw organisatie dit? Dan maakt het vervolgens niet meer uit op welk apparaat je werkt en dan ben je ook niet meer afhankelijk van locatie en tijd.”

Davy Blom, Cloud Architect bij Score Utica sluit zich daarbij aan en voegt daaraan toe: 
 
“De Modern Workplace is veel meer dan alleen Windows-apparaat en een Office-pakket, het is de totaaloplossing die ervoor zorgt dat je centraal data opslaat en altijd kunt samenwerken. Daarnaast betrek je daar ook andere apparaten zoals telefoons en laptops bij om altijd jouw bedrijfsdata veilig te kunnen beheren. Met name dat laatste is voor veel bedrijven buiten scope.” 
 
De Microsoft 365 Business Premium-licentie vormt hierin de basis. Wij voegen daar een aantal cruciale bouwblokken aan toe op het gebied van security, back-up en monitoring om de Modern Workplace compleet te maken. Zo werk je altijd en overal op een veilige manier met elkaar samen en profiteer je altijd van de nieuwste updates. Daarnaast kun je op- en afschalen wanneer je wil. Groeit de organisatie hard en moet je snel opschalen? Dan is dit altijd mogelijk. Om het verschil tussen de traditionele werkplek en de moderne werkplek te verduidelijken, hebben wij een handige infographic ontwikkeld. Open de PDF via onderstaande knop!

Infographic openen

2. Welke rol speelt Microsoft 365 in de Modern Workplace?

Microsoft 365, en dan specifiek Microsoft 365 Business Premium, is de licentie die de basis vormt van de Modern Workplace. Dankzij vertrouwde applicaties als Microsoft Word, Excel, PowerPoint en Microsoft Teams werk je eenvoudig met elkaar samen in de public cloud. Binnen de Modern Workplace van Score Utica staat gebruikersgemak én digitale veiligheid centraal. Om die reden kiezen wij altijd voor de Microsoft 365 Business Premium-licentie. Binnen deze licentie profiteer je bijvoorbeeld van de uitgebreide en geavanceerde beveiligingsmogelijkheden van Microsoft Defender. 
 
Daarnaast zijn goede back-ups, training rondom de Modern Workplace, de inrichting van security en het beheer ervan voorbeelden van cruciale elementen die wij toevoegen bovenop de Microsoft 365-licentie. Zo vormt Microsoft 365 dus de basis en voegen wij daar met onze expertise de benodigde bouwblokken aan toe om ervoor te zorgen dat je gebruikmaakt van een veilige werkplek waar je écht blij van wordt. 
 
Bekijk ons artikel over Microsoft 365 in de Moderne Werkplek!

3. Wanneer is de Modern Workplace interessant voor mijn organisatie? 

De overstap naar de Modern Workplace begint bij een doelstelling. Wat wil je bereiken met een andere manier van werken? Dit kan zijn dat je een aantrekkelijke werkgever wil zijn voor (jong) talent of dat je wendbaar en flexibel wil zijn wanneer dit nodig is. Ook kan het terugbrengen van de CO2-uitstoot, in combinatie met flinke kostenbesparingen, een doelstelling zijn. Als blijkt dat hier andere techniek en een andere manier van werken voor nodig is, dan kan de Modern Workplace hierop het antwoord zijn. 
 
In de praktijk zien wij vaak dat organisaties die nog on-premise werken of met dure datacenters niet kunnen beantwoorden aan de wens om flexibel te zijn en om continu veilig en up-to-date te werken. Dit brengt de nodige risico's met zich mee op het gebied van cyber security, op een competitieve arbeidsmarkt en op het vlak van kostenbeheersing.

Binnen de Modern Workplace maak je altijd gebruik van de laatste updates. Hierdoor werk je niet alleen met de nieuwste versies van applicaties, maar ben je ook in staat om up-to-date te zijn op het gebied van security.

Uiteindelijk is elk bedrijf uniek en kan de business case per bedrijf verschillen. Juist daarom kijken wij graag samen met jou naar de doelstelling en naar de ideale samenstelling van de Modern Workplace om die doelstelling te realiseren. 

Wij hebben 5 veel voorkomende voorbeelden van concrete business cases samengevat. Welke is voor jou relevant? 

5 Business Cases downloaden

4. Hoe veilig is de Modern Workplace? 

Digitale veiligheid is voor veel organisaties topprioriteit. En terecht. Hackers maken dagelijks gebruik van kwetsbaarheden in IT-systemen en met name het mkb is hierin doelwit. Toch kan het gebeuren dat je ‘teveel sloten op de fiets hangt’ en dat het onmogelijk wordt om nog op een prettige manier samen te werken. Binnen de Modern Workplace van Score Utica kiezen wij daarom voor de meest geavanceerde tools en technieken om je veilig te laten werken, maar kijken wij ook altijd naar de inrichting die het beste past bij jouw organisatie. Daarnaast kunnen bepaalde extra veilige functionaliteiten jouw werk zelfs makkelijker maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan passwordless inloggen. De elementen die ervoor zorgen dat je veilig werkt zijn: 

 • Het standaard instellen van multifactorauthenticatie (MFA) 
 • Technische beveiliging door de configuratie van Microsoft Defender voor Bedrijven 
 • De toepassing van Bitlocker 
 • De mogelijkheid tot het instellen van het nog veiligere passwordless inloggen 
 • Geavanceerde beveiliging met behulp van Microsoft Defender for Office 365, Conditional Acccess en de Windows Update Ring 
 • Mogelijkheden voor Cyber Security Training aan de eindgebruikers 
 • De beveiliging van apparatuur 
 • Inzicht dankzij het maandelijkse security & compliancy rapport 

Meer weten over deze onderdelen? Lees ook onze blog over hoe wij zorgen voor digitale veiligheid binnen de Modern Workplace.

5. Kan de Modern Workplace ook samen met andere (cloud)oplossingen?  

De beweging naar de public cloud is al een tijdje aan de gang. Toch kan het zijn dat je vanwege het gebruik van specifieke, (zware) legacy applicaties de stap nog niet of deels hebt gemaakt. Ook daar is een oplossing voor: Azure Virtual Desktop. Dit is de virtuele desktopervaring die wij samen met Microsoft implementeren om ook de zwaarste applicaties te kunnen gebruiken binnen de Microsoft-cloud. In de praktijk zien wij vaak dat bedrijven voor een deel van de gebruikers kiest voor de Modern Workplace en in specifieke gevallen, voor een deel van de gebruikers, voor Azure Virtual Desktop. Denk hierbij aan het deel van het bedrijf dat werkt met zware 3D tekenprogramma’s, AutoCAD of Exact Globe. 
 
Ook hierin profiteer je van wendbaarheid, flexibiliteit en de hoogste standaarden op het gebied van digitale veiligheid. Verder werkt zowel de Modern Workplace- als de Azure Virtual Desktop-gebruiker binnen dezelfde Microsoft-omgeving. Daardoor kun je dus alsnog eenvoudig samenwerken in belangrijke documenten.

Lees hier alles over Azure Virtual Desktop.
 
Twijfel je over de ideale samenstelling of hoe de Modern Workplace samen kan gaan met andere oplossingen en applicaties? Onze experts denken graag vrijblijvend met je mee. 

Praat met een expert

6. Wat maakt de Modern Workplace van Score Utica uniek?

Onze missie is geslaagd zodra jij een werkplek hebt waar je blij van wordt! Onze Modern Workplace is hierin het perfecte voorbeeld. Wij introduceren niet alleen nieuwe techniek, wij zorgen er ook voor dat iedereen binnen de organisatie de nieuwe manier van werken omarmt en alle voordelen ervan ook echt zelf ervaart. 
 
Een Microsoft 365-licentie aanbieden of aanschaffen is niet uniek. Hoe je dit vervolgens configureert en welke bouwblokken je daar nog aan toevoegt voor het beste resultaat, is dat wel. Wij kiezen hierin voor de ideale balans tussen gebruiksvriendelijkheid en cyber security. Daarnaast is het goed om te weten dat wij kiezen voor geavanceerde back-up mogelijkheden binnen Microsoft 365. Binnen elk element van de Modern Workplace kiezen wij voor het beste eindresultaat en de beste ervaring voor de eindgebruiker. 
 
Dit doen wij als Microsoft Solutions Partner for Modern Work, wat ons een top 1% partner van Microsoft maakt. Wij maken gebruik van de directe expertise van Microsoft, gecombineerd met de vergaande kennis van onze eigen collega’s. Zo zijn onze experts voorzien van de certificaten die zij nodig hebben om jouw werkplekimplementatie tot in de puntjes te verzorgen. 
 
Bekijk ook de certificeringen die wij in bezit hebben op het gebied van gegevensverwerking, zoals ISO 27001, NEN 7510 en ISAE 3402 type I en type II. 

Applicaties

Lees- en kijktip: hoe Stichting Rosengaerde 62% kostenbesparing realiseerde met de overstap van Citrix naar de Modern Workplace

Stichting Rosengaerde kende als zorginstelling de nodige uitdagingen op het gebied van IT. De overstap naar de Modern Workplace leverde een flinke kostenbesparing op, maar zorgt ook voor duidelijkheid, veiligheid en een prettige manier van samenwerken. Benieuwd? Lees het hele verhaal en bekijk de video!

Naar het verhaal van Stichting Rosengaerde

7. Hoeveel kost de Modern Workplace? 

Wij kiezen ervoor om transparant te zijn in de prijsstelling van de Modern Workplace én om je een kijkje onder de motorkap te geven van hoe deze is samengesteld. Op die manier kun je zelf alvast informatie verzamelen over welke elementen cruciaal zijn binnen jouw organisatie. 
 
Wij kiezen in de basis voor vier varianten: Light, Silver, Gold en Platinum. Hieronder geven wij een korte beschrijving per variant: 

 • Modern Workplace Light €20,60 per gebruiker per maand: Microsoft 365 Business Premium staat aan de basis van de Modern Workplace. Het Light-pakket bevat de licentie die wij graag voor je leveren, inclusief multifactorauthenticatie. Je krijgt hiermee toegang tot de applicaties en tools binnen de licentie. 

 • Modern Workplace Silver €41,44 per gebruiker per maand: het Silver-pakket is de Microsoft 365 Business Premium-licentie en een basis op het gebied van security en beheer. Denk hierbij aan Technische beveiliging en BitLocker. Daarnaast profiteer je van het gemak van beheer door Score Utica. Hierdoor ben je altijd voorzien van de laatste updates. 
 • Modern Workplace Gold €64,55 per gebruiker per maand (meest gekozen): het Gold-pakket is de Modern Workplace zoals deze het meest geschikt is voor veel organisaties. Je benut de Microsoft 365-licentie ten volste en je profiteert daarnaast van alle geavanceerde beveiligingstechnieken die wij samen met Microsoft bieden. Daarnaast krijg je inzicht dankzij het maandelijkse cyber security & compliancy rapport en beheren wij proactief de werkplek op het gebied van updates en apparatenbeheer. Zoals de naam doet vermoeden: dit is de Modern Workplace volgens onze gouden standaard!

 • Modern Workplace Platinum €93,85 per gebruiker per maand: de Modern Workplace Platinum is bij uitstek geschikt voor organisaties vanaf 300 gebruikers. Microsoft 365 E3 is hiervoor de basis. Naast alle mogelijkheden op het gebied security en beheer, ontvang je ook nog diepgaandere koppelingen en mogelijkheden op het gebied van cyber security. 

Goed om te weten: de beschrijvingen hierboven geven een hele korte samenvatting per pakket. Daarnaast is het goed om te weten dat wij graag met jou meekijken naar de ideale samenstelling van de Modern Workplace. Zo kan het zijn dat je elementen uit het Gold-pakket wil combineren met het Silver-pakket om zo tot de ideale samenstelling te komen. Wij denken hierover graag met je mee om een passend advies te geven. 

Bekijk ook de onderdelen en vergelijking van de diverse pakketten in dit handige overzicht 

8. Hoe verloopt een overstap naar de Modern Workplace?

De Modern Workplace is niet alleen een set aan techniek, maar ook hoe je ermee omgaat. Dit betekent voor veel organisaties dat ze op een andere manier gaan werken. Misschien geldt dit ook wel voor jou. Tegelijkertijd kan de impact per afdeling weer verschillen. Precies om deze redenen besteden wij veel aandacht aan het proces voorafgaand aan de livegang vóórdat we overgaan tot livegang. Op die manier zorgen wij ervoor dat iedereen binnen de organisatie echt blij wordt van de nieuwe werkplek. 
 
Allereerst gaan wij natuurlijk vrijblijvend met je in gesprek over de Modern Workplace en hoe dit past binnen de organisatie. Is iedereen enthousiast en worden de handtekeningen gezet? Dan ziet ons 4-stappenplan voor een succesvolle implementatie er als volgt uit: 

Stap 1: De vooropname 
Een goed begin is het halve werk. Daarom is de vooropname de eerste stap in het proces. Bij de vooropname komen wij langs op locatie om (technische) informatie te verzamelen en om een plan te maken voor de implementatie. 
 
Stap 2: Inrichten en testen 
Na de uitgebreide inventarisatie is het zaak om de ICT-infrastructuur met behulp van onze specialisten helemaal naar wens in te richten. In deze fase wordt de volledige werkplekomgeving gebouwd en kan het testen in een veilige omgeving beginnen. De testfase wordt pas afgesloten wanneer de omgeving 100% naar tevredenheid staat en klaar is om live te gaan. 
 
Stap 3: Installatie van het platform 
Pas nadat alle functionaliteiten en applicaties naar tevredenheid klaar staan voor livegang, start de opleverfase. Werkt alles naar wens? Dan is het tijd om over te gaan naar de nieuwe Modern Workplace-omgeving zodat iedereen binnen de organisatie profiteert van alle voordelen van de nieuwe werkplek. 
 
Stap 4: Adoptie & support 
Een nieuwe manier van werken kan dan wel efficiënt zijn en allerlei voordelen opleveren, maar het is altijd even wennen. Na de implementatie helpen wij graag met trainingen op locatie, hulp op afstand en support. Wij laten je kennismaken met de nieuwe en eenvoudige manier van (samen)werken en wij staan klaar voor vragen die jij of jouw collega’s nog hebben. 

9. Kan ik makkelijk op- en afschalen met de Modern Workplace?

Waar het lange tijd gebruikelijk was om grote eenmalige investeringen te doen in datacenters en lokale servers, is dat nu niet meer nodig. Dankzij het licentiemodel, profiteer je juist van flexibiliteit. In plaats van dat je een gerichte voorspelling moet doen over de capaciteit en rekenkracht die je nodig hebt in een datacenter, kies je nu per gebruiker voor de juiste oplossing. Starten er morgen drie nieuwe collega’s? Dan voeg je deze eenvoudig toe zodat ze snel kunnen beginnen en direct de functionaliteiten en applicaties hebben die zij nodig hebben.

Bekijk ook de 5 business cases waarin wendbaarheid besproken wordt:

5 Business Cases downloaden

10. Kan ik de Modern Workplace eerst testen (proof-of-concept)?

Eerst zien, dan geloven? Dat kan! 
 
IT is het fundament van veel organisaties. Het kan daarom ingrijpend zijn om de stap te maken naar een nieuwe manier van werken. Zowel voor de eindverantwoordelijke als voor de eindgebruiker die er elke dag mee moet werken. Precies om die reden bieden wij de mogelijkheid tot een proefrit, oftewel: een proof-of-concept.  
  
Samen met jou bepalen wij welke werkplekoplossing het beste bij jouw organisatie past, wat de business case is en hoe deze het beste aansluit bij jou en jouw collega’s. Allemaal voor het ideale eindresultaat: de werkplek waar je blij van wordt.  
 
Benieuwd naar een proof-of-concept zodat je de nieuwe manier van werken zelf kunt ervaren? Wij bespreken graag helemaal vrijblijvend de mogelijkheden met je en staan voor je klaar met onze expertise als Microsoft Solutions Partner! 

Meer weten? Wij vertellen je graag meer over onze proof-of-concept:

Proof-of-concept aanvragen

Zijn al jouw vragen beantwoord?

Staat jouw vraag hier niet tussen of heb je een specifieke vraag over jouw situatie? Onze experts geven je graag –helemaal vrijblijvend- gericht advies en antwoord op al jouw vragen. Vul het formulier in, dan nemen wij contact met je op om verder te praten!

Dylan
Waar mag ik je mee helpen?
Dylan van 't Westeinde IT Specialist
Een vraag die hier niet tussen staat?