De online werkplek voor jouw organisatie  

Altijd en overal op een veilige manier samenwerken is geen luxe meer, maar een vereiste om te kunnen werken op de manier die nodig is vandaag de dag. De online werkplek in de public cloud is daarop het antwoord. Hieronder beantwoorden wij de belangrijkste vragen rondom de online werkplek en de belangrijkste thema’s over de moderne digitale werkomgeving. 

Contact opnemen Naar Modern Workplace

Hieronder vind je al onze onderdelen van onze Modern Workplace. Wil je globaal weten wat de Modern Workplace inhoudt, dan zit je op de goede pagina!

Wat is de online werkplek? 

Hieronder verstaan wij de werkplek in de public cloud, waarbij jouw (bedrijfs)data en applicaties altijd en overal op een veilige manier beschikbaar zijn, ongeacht op welk device je werkt. De online werkplek brengt alles samen wat je nodig hebt om jouw werk te kunnen doen in één overzichtelijke online omgeving. Jij en jouw collega’s werken vanuit die omgeving allemaal met dezelfde data, afhankelijk van de rechtenstructuur. Op die manier ben je niet meer beperkt tot het werken op één locatie. Het resultaat? Vrijheid in waar en wanneer je werkt met productiviteit, blije medewerkers en tevreden klanten tot gevolg.  

De Modern Workplace van Score Utica!

Met de Modern Workplace van Score Utica, hoef jij je geen zorgen meer te maken over jouw IT omgeving. En kan jij je focussen op wat echt belangrijk is!

Naar Modern Workplace 5 Business Cases openen

Technologie in stroomversnelling 

Werken in de cloud is niet nieuw, maar de transitie naar de public cloud is in volle gang. Waar bedrijven voorheen grote eenmalige investeringen deden in eigen datacenters, lokale servers en RDS-omgevingen, maakt dit nu plaats voor de vele malen efficiëntere publieke cloud. De afgelopen jaren hebben laten zien dat je wendbaar moet zijn op het moment dat dit nodig is en de public cloud is hierop het antwoord.

Doorlopende ontwikkelingen

Waar een lokale server een grote investering vereist en regelmatig onderhoud nodig heeft, profiteer je bij de moderne online werkplek in de public cloud van de doorlopende ontwikkelingen die een partij als Microsoft samen met Score Utica doet. Je bespaart daarmee tijd én geld. De verantwoordelijkheid voor het bijhouden van ontwikkelingen op het gebied van security, capaciteit en updates ligt hiermee bij de cloud leverancier en niet bij jou. Zo kunnen jij en jouw collega's zich richten op wat belangrijk is.

De

Voor elke medewerker en applicatie een oplossing 

Jouw sales collega heeft andere behoeftes binnen een digitale werkomgeving dan de afdeling finance. Het is daarom belangrijk dat binnen de organisatie wordt nagedacht over hoe de ideale digitale werkplek eruitziet. Dit kan betekenen dat de basis overal vergelijkbaar is, maar dat de inrichting verschilt. 

In de praktijk zien wij dat steeds meer applicaties beschikbaar zijn als software-as-a-service (SaaS). Dit zijn applicaties die volgens een licentiemodel steeds meer vanuit de browser te benaderen zijn. Denk hierbij aan Microsoft Word, Excel, PowerPoint of bijvoorbeeld Exact en Salesforce. Daarnaast zijn er ook specifieke, zware applicaties die normaal gesproken nog niet naar de cloud kunnen. Ook daar is een oplossing voor.  

Modern Workplace: de Modern Workplace is de online werkplek op basis van Microsoft 365 Business Premium, met daarbij de onderdelen die zorgen voor cyber security, beheer, back-up en productiviteit. Dit is dé oplossing voor het grootste deel van de organisaties in het mkb die werken met SaaS-applicaties. 

Azure Virtual Desktop: voor zware (legacy) applicaties die veel rekenkracht nodig hebben zoals 3D tekenprogramma’s en Exact Globe is er Azure Virtual Desktop. Dit is de schaalbare, veilige en enorm krachtige desktop ervaring in de cloud van Score Utica en Microsoft waarbij jij precies bepaalt hoeveel rekenkracht je nodig hebt en wanneer je die nodig hebt. 

Klaar voor de toekomst met de online werkplek 

De afgelopen jaren en de huidige economische situatie heeft ons geleerd dat wendbaar zijn cruciaal is. Groei je hard en moeten nieuwe medewerkers snel kunnen starten? Dan wil je niet uren bezig zijn met het voorbereiden van de werkplek van jouw nieuwe collega. Gaat het een periode minder goed of moet er juist bezuinigd worden? Dan wil je niet net een grote investering hebben gedaan in een lokale server waarbij je niet kunt afschalen. 

De ideale situatie is dat je precies de hoeveelheid capaciteit, rekenkracht en tools hebt die je op dit moment nodig hebt. Die wendbaarheid vind je terug in de online werkplek. Je stelt deze zelf samen op het gebied van security vereisten, applicaties en beheermogelijkheden en je kunt op- en afschalen wanneer de situatie daarom vraagt. Doordat je meegaat met de ontwikkelingen die Score Utica en Microsoft doen, ben je niet alleen klaar voor vandaag of morgen, maar ben je ook voorbereid op de situatie over bijvoorbeeld 5 jaar. 

De allerbeste digitale veiligheid 

Met het toenemende aantal cyberaanvallen, met name in het mkb, is alleen de allerbeste digitale veiligheid voldoende. Tot voor kort was die state-of-the-art security alleen beschikbaar voor grote organisaties met grote budgetten. Score Utica en Microsoft investeren flink in het beschikbaar maken van deze security-oplossingen binnen de online werkplek voor het mkb. Inmiddels zijn deze toepassingen ook beschikbaar binnen de online werkplek waardoor je op technologisch vlak alles kunt doen om in kaart te brengen hoe veilig je nu bent, waar de verbeterpunten liggen en hoe je dit met bestaande tools in de werkplek kunt oplossen. 
 
De beveiliging binnen de online werkplek wordt onder andere vormgegeven door standaard multifactorauthenticatie in te stellen, technische beveiliging in te richten op basis van Microsoft Defender voor Bedrijven en Microsoft Defender voor Eindpunt. Daarnaast kiezen wij voor Bitlocker om de harde schijf en/of SSD af te schermen tegen de buitenwereld. Profiteer van de mogelijkheden van passwordless inloggen! Met geavanceerde beveiliging is het mogelijk om de algehele security naar het volgende niveau te tillen. Verder is het mogelijk om real-time inzicht te krijgen in de beveiligingsstatus van de digitale werkplekken binnen de organisatie om zo te kunnen bepalen waar verder verbeterd moet worden. Kortom, alle mogelijkheden om op technologisch vlak hackers buiten de deur te houden, zijn aanwezig binnen de online werkplek. 

Tevreden medewerkers en blije klanten?

Klaar om met de hele organisatie te profiteren van de mogelijkheden van de online werkplek?

Naar Modern Workplace Praat met een expert
online

De voordelen van de online werkplek 

Of je nu hard groeit, enorm succesvol bent of juist moet aanpassen omdat de situatie daarom vraagt. De online werkplek voorziet in de wensen van elke organisatie. Dit stelt je in staat om de focus te leggen op waar je goed in bent, in plaats van bezig te zijn met randzaken en grote (soms onnodige) investeringen. Met de digitale werkomgeving van Score Utica geniet je van onder andere deze voordelen: 

 • Blije medewerkers: door alle informatie, data en tools op één plek te bundelen, zorg je voor minder zoekwerk en frustratie. Het gevolg? Een virtuele werkplek waar jij en jouw collega’s blij van worden.

 • Tevreden klanten: digitale veiligheid, overzichtelijke data en snellere communicatie zorgt voor ruimte om echt op de klant te focussen. Het resultaat? Hogere klanttevredenheid.

 • Kostenefficiënt: geen grote eenmalige investeringen of hoge onderhoudskosten, maar een transparant maandmodel waarbij je profiteert van de talloze updates en ontwikkelingen van de online werkplek.

 • Beheergemak: geen omkijken meer naar updates, snel nieuwe medewerkers laten starten en een naadloze integratie van applicaties.

 • Schaalbaarheid en wendbaarheid: op- of afschalen wanneer de situatie daarom vraagt? Je betaalt alleen voor wat je gebruikt, waardoor je profiteert van optimale wendbaarheid.
   
 • De allerbeste cyber security: inzicht in security, doorlopende security updates en de juiste toepassingen en tools om hackers buiten de deur te houden. En dat allemaal binnen de online werkplek.
   
 • Voorbereid op de toekomst: niemand weet wat de toekomst brengt, maar met de online werkplek ben je in ieder geval voorbereid op wat komt doordat je altijd up-to-date bent.

Veelgestelde vragen

 • Wat is een cloud werkplek?

  Werken waar en wanneer je wil, met de beste beveiliging van jouw bedrijfsdata is vandaag de dag een vereiste voor productiviteit, tevreden werknemers en blije klanten.

 • Wat is een online werkplek?

  Leuker, makkelijker en veiliger werken, waar en wanneer je wil? Ontdek hier de schaalbare en veilige Online Werkplek-oplossingen voor jou en jouw collega's en profiteer van de kennis van dé Microsoft-expert voor het mkb.

 • Wat kost een cloud werkplek?

  Je kan hier vinden hoeveel onze verschillende Modern Workplaces kosten en welke het beste bij jou en jouw collega’s past!

Dylan
Kan ik je ergens mee helpen?
Dylan van 't Westeinde IT Specialist
Kan ik je ergens mee helpen?