Saaie taken automatiseren met de vernieuwde Microsoft 365 Planner!

Auteur: Dennis Lieferink

Artificial Intelligence (AI) wordt een essentieel onderdeel van jouw werkdag. Microsoft zet daar een mooie stap in met hun nieuwe Planner binnen Microsoft Teams. Met deze Planner krijg je nog makkelijker inzicht in jouw taken en het werkt samen met de gehele Microsoft 365-suite. 70% van werknemers wil dat AI helpt bij saaie dagelijkse taken zoals taken in een Planner zetten. Wie wil er nou niet een slimme app waarmee ze al hun werk en projecten kunnen volgen?

Hoe werkt de nieuwe Planner?

De Microsoft Planner ken je misschien al van het beheren van je projecten en taken in Microsoft Teams. De nieuwe Planner bundelt de eenvoud van Microsoft To Do, de samenwerkingsfunctionaliteit van Microsoft Planner, de kracht van Microsoft Project en de intelligentie van Copilot in een eenvoudige en vertrouwde omgeving. De vernieuwde Planner schaalt moeiteloos van eenvoudig taakbeheer naar projectbeheer op ondernemingsniveau. 

Wanneer komt de nieuwe Planner uit?

De nieuwe Planner is vanaf de lente van 2024 voor iedereen te gebruiken die Microsoft Teams heeft. De webversie volgt later in 2024.

Dit is wat Microsoft belooft

  • Simpel: Vind de taken die je nodig hebt, precies wanneer je ze nodig hebt. Beheer al je taken, to-do lijsten, plannen en projecten over Microsoft 365-toepassingen heen in een eenvoudige, vertrouwde ervaring.
  • Flexibel: Werk op de manier zoals jij en jouw collega's dat willen, van individueel taakbeheer tot grootschalige teaminitiatieven. Personaliseer je plan met diverse sjablonen en functies, inclusief agile sprintplanning, doelafstemming en taakgeschiedenis, in de nieuwe Planner van Microsoft!
  • Schaalbaar: Krijg inzicht in initiatieven met de aanpasbare Planner op Microsoft Power Platform, inclusief rapportage en workflows. Integreert met Microsoft Viva Goals voor doelverbinding en overzicht.

  • Intelligent: Met Copilot (vanaf de lente van 2024) versnel je resultaten en maak je werk en projectmanagement sneller en eenvoudiger met AI-ondersteuning.

Integratie met Microsoft 365

Met de nieuwe Planner blijf je moeiteloos in je werkstroom dankzij integraties met andere Microsoft 365-tools zoals Microsoft Loop, Outlook, Viva Goals en Teams. Je kunt bestaande Planner-plannen meenemen naar een Loop-werkruimte en je teamplannen eenvoudig volgen te midden van andere projectinformatie op één plek. Ook de e-mails die je labelt in Outlook en actiepunten toegewezen tijdens Teams-vergaderingen zijn zichtbaar in Planner.

Wil jij ook de nieuwe Planner gebruiken zodra deze beschikbaar is binnen Microsoft Teams? Bekijk dan onze Modern Workplace oplossing!

Contact opnemen Naar Modern Workplace