Podcast: Zo laat je hybride werken & vergaderen écht werken (Michel Bouman, Microsoft)

Auteur: Lennart Boele

In steeds meer vergaderingen is er iemand die virtueel aansluit. Daar moet je op voorbereid zijn, zowel technisch als qua cultuur, zegt Michel Bouman van Microsoft. Michel is bij Microsoft met zijn team verantwoordelijk voor 118 landen. Samen met zijn team beantwoordt hij de vraag: hoe kun je hybride werken laten werken? In dit gesprek bij De Werkverbeteraars bespreken we in 30 minuten hoe de werkwereld is veranderd, wat de visie van Michel en Microsoft is op ‘het nieuwe vergaderen’, waar de kansen liggen en welke rol artificial intelligence gaat spelen. Benieuwd? 

Ga direct naar Spotify of Apple Podcasts of lees hieronder verder! 

Rete-nieuwsgierig

“Technologie verrijkt menselijke vindingrijkheid, maar het zijn mensen die het echte verschil maken”, zegt Michel in dit gesprek. Het is kenmerkend voor hoe Michel naar technologie kijkt en hoe hij bepaalt wat relevant is om te delen. “Ik ben rete-nieuwsgierig”, zegt Michel. Zodra Microsoft iets aankondigt, is Michel erbij. Neem bijvoorbeeld Microsoft 365 CoPilot. “Dat wil ik nu leren”, zegt Michel. Door zijn nieuwsgierigheid en zijn betrokkenheid bij 118 landen, weet Michel precies wat er speelt op het gebied van hybride werken en vergaderen.

"Technologie verrijkt menselijke vindingrijkheid, maar het zijn mensen die het echte verschil maken."

Allemaal terug naar kantoor! Of toch niet?

De visie van Michel kan nogal een cultuurshock zijn voor sommige bedrijven. Dat komt doordat veel bedrijven nog aansturen op basis van controle: ben je er wel op tijd, doe je wel genoeg telefoontjes op een dag? “Als jij 100 appels moet plukken en je kunt dat in 2 uur, waarom zou je het dan uitspreiden over 8 uur”, vraagt Michel zich hardop af. In dit gesprek legt Michel uit hoe je kunt beginnen met het maken van een omslag in die cultuur. In welke laag van het bedrijf je ook werkt.

Waarom je dit gesprek moet luisteren

We hebben het over hybride werken, hybride vergaderen, de tools en cultuur die je daarvoor nodig hebt én we spreken hot topic van het moment: artificial intelligence. Want welke rol gaat dat spelen in hoe we nu met elkaar werken? Perfecte onderwerpen om met AI-enthousiasteling Michel te bespreken. In deze aflevering:

  • Wat doet Michel als Senior Solution Specialist Teams Rooms bij Microsoft?
  • Hoe ziet het nieuwe werken & vergaderen eruit en wat heb je hiervoor nodig als bedrijf?
  • Hoe staat Nederland ervoor als het gaat om hybride werken en vergaderen?
  • Waar laat het mkb kansen liggen?
  • Hoe moet je omgaan met de mens-kant, hoe krijg je iedereen mee?
  • Artificial intelligence: waar staan we, wat kunnen we ermee en wat kunnen we ervan verwachten?

Benieuwd? Luister direct!

Luister de aflevering met Michel Bouman direct via jouw favoriete podcastkanaal, zoals Spotify of Apple Podcasts!

Luisteren op Spotify Luisteren op Apple Podcasts