Podcast: Winnen als organisatie? Tijd voor een menselijke revolutie! (Sven Rickli)

Auteur: Lennart Boele

Veel bedrijven sturen op targets & cijfers en spreken over hun mensen als ‘poppetjes’ terwijl ze tegelijkertijd voor (nieuwe) mensen over willen komen als een aantrekkelijke werkgever. Daar gaat iets niet helemaal goed, vindt Sven Rickli (Nolost). Die organisaties zijn namelijk totaal niet mensgericht en verliezen juist hun belangrijkste kapitaal, de mens, volledig uit het oog. Precies daar vond Sven zijn missie: het teweegbrengen van een menselijke revolutie binnen het bedrijfsleven. Wat houdt dat precies in en hoe begin je daarmee, als leidinggevende óf als werknemer? Je hoort het in de nieuwste aflevering van De Werkverbeteraars!

Luister direct op Spotify of Apple Podcasts of lees hieronder verder! 

Oorlogsretoriek en people washing

Een menselijke revolutie dus. Is daar wel vraag naar? Als we naar het sentiment rondom de LinkedIn-publicaties van Sven kijken, dan is het antwoord daarop: absoluut! Sven publiceert veel op LinkedIn en inspireert daarmee inmiddels ruim 31.000 volgers. Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld dat we moeten stoppen met het gebruiken van oorlogsretoriek in het bedrijfsleven, dat een inwerkproces geen ‘wasstraat’ is en dat mensgerichtheid oprecht moet zijn. Is dat het niet? Dan spreek je over people washing. Zijn posts kunnen rekenen op enorm hoge interactie en dagen je uit om te omdenken op het gebied van omgang met medewerkers.

Mensgerichte organisaties zijn winnaars

Het belang van de menselijke revolutie waar Sven over spreekt is enorm. Richt jij je als bedrijf alleen op harde resultaten, in plaats van op de mens? Dan zie je dat terug in hoog verzuim, veel verloop en matige scores in medewerkerstevredenheidsonderzoeken. Daarnaast worden ook nieuwe generaties steeds kritischer op wat je als bedrijf op dit vlak te bieden hebt. Tijd voor een stevig gesprek met cultuurgoeroe en geluksmanager Sven!

In deze aflevering 

Na het lezen van deze uitgebreide introductie denk je misschien: waar begin ik? Dat is precies de vraag die we gaan beantwoorden in dit gesprek met werkverbeteraar Sven. Verder komt aan bod:

  • Wat betekent het om een mensgerichte organisatie te zijn?
  • Wat verandert er als de menselijke revolutie heeft plaatsgevonden?
  • Welke enorme missers maken bedrijven vandaag de dag nog steeds?
  • Hoe verander je jouw bedrijf naar een mensgerichte organisatie?
  • Wat moet je hiermee als medewerker? 

Zo luister je de podcast

Je krijgt weer een aflevering met een werkverbeteraar pur sang voor de kiezen. Eentje die je niet mag missen dus! Luister deze aflevering via jouw favoriete podcastkanaal, zoals Spotify of Apple Podcasts!

Luisteren op Spotify Luisteren op Apple Podcasts