Podcast: Wat betekenen al die fusies en overnames voor de markt? (John Reynders, TSH)

Auteur: Lennart Boele

Als we naar de cijfers van het CBS kijken, dan zien we een hard stijgende lijn in het aantal overnames de afgelopen 10 jaar. Met name de techsector moet eraan geloven en dat gaat niet altijd zonder slag of stoot. Zo sprongen marktautoriteiten op bij de aangekondigde overname van Activision-Blizzard door Microsoft. Welke vragen ontstaan er bij overnames bij de klant en de medewerker? En wat betekent dit voor de markt? John Reynders is CEO bij TSH. Met TSH verovert hij de markt van de Managed Service Providers (MSP) en hij kan ons dus alles vertellen over de wereld van ‘mergers & acquisitions’! 

Luister direct op Spotify of Apple Podcasts of lees hieronder verder! 

Verliefd op technologie

‘Onbegrensd ambitieus’, zo wordt John omschreven door Dutch IT Channel wanneer hij wordt geïnterviewd over zijn start bij TSH. En dat is te merken zodra de microfoons aan gaan. “Ik ben verliefd geworden op technologie”, vertelt John. De combi met TSH is daarom een handige, aangezien TSH het platform is waar Managed Service Providers de krachten bundelen. Vanwege de opzet van TSH, waarbij die krachten dus gebundeld worden door middel van overnames, is het interessant om te horen wat John antwoordt op de keuze: organische groei versus het overnemen van bedrijven!

Overname na overname

Vanuit zijn missie bij Visma is John zelf direct in aanraking gekomen met het ‘overnamewereldje’. Dat ging gepaard met het nodige succes en die ervaring neemt hij mee naar TSH. John is een van de drijvende krachten achter al het overnamegeweld, wat je terugziet in CBS-cijfers. Het doel van dit gesprek is om erachter te komen hoe die wereld precies werkt, welke verschillende vormen van overnames er zijn en wat het effect is op de markt en klanten. Relatief kleine wijzigingen in manieren van werken kunnen al tot weerstand leiden, laat staan dat het bedrijf waar je werkt wordt overgenomen. Zomaar een overweging die het bespreken waard is.

Waarom je deze aflevering niet mag missen

  • Wat is het effect van overnames op de markt, klant en medewerkers?
  • Waar komt die stijging in het aantal overnames vandaan?
  • Welke vormen van fusies en overnames zijn er?
  • Wanneer maak je welke keuze voor het soort overname?
  • We bespreken de veelbesproken Activision-Blizzard & Microsoft-deal en de zorgen van marktautoriteiten 

Aflevering nu beschikbaar

Benieuwd? Luister de nieuwste aflevering van De Werkverbeteraars via Spotify of Apple Podcasts

Luisteren op Spotify Luisteren op Apple Podcasts