Podcast: Waarom een ijzersterk merk voor het hele bedrijf cruciaal is (Ingmar de Lange)

Auteur: Lennart Boele

Stel je krijgt de opdracht om twee bekende cola-merken te noemen, aan welke twee denk je dan? Grote kans dat wij 100% overlap hebben tussen welke merken wij noemen. Kortom: deze twee organisaties hebben een stevige positie in het brein gekregen. Ondanks dat je hier waarschijnlijk een gevoel bij hebt, is het soms toch lastig om uit te leggen wat een merk precies is, hoe je hier (digitaal) impact mee maakt en hoe je die impact dan vervolgens meet. Ingmar de Lange is merkstrateeg en schreef hét marketingboek van 2022: Sterk Digitaal Merk. Tijd om hem eens te vragen hoe hij met deze vragen omgaat én wat de impact is van een sterk merk op alle lagen van een organisatie, dus ook op niet-marketeers. Benieuwd?

Luister direct op Spotify of Apple Podcasts of lees hieronder verder! 

Weggegooid geld

“Digitale marketing richtte zich lang op kliks en data. Merkbouwen leek weggegooid geld. Ineens staan merken bovenaan de agenda van CMO’s”, zegt Ingmar. Een merk blijft toch, zonder goede uitleg, een abstract fenomeen. Wanneer is een merk sterk en hoe verhoudt een merk zich tot de resultaten van een bedrijf? Ingmar adviseerde vanuit zijn bedrijf Mountview bedrijven als Heineken, Campina, ABN AMRO en het Rode Kruis. Daarnaast schreef hij het boek Digitaal Sterk Merk waarin hij al deze vragen vanuit zijn praktijkervaring beantwoordt.

Voor iedereen relevant?

‘Merkbouwen’ klinkt al snel als een marketingfeestje, maar dat is natuurlijk niet waar De Werkverbeteraars uitsluitend over gaat. Juist daarom stellen we aan Ingmar de vraag: stel dat je een sterk merk hebt en je hebt alle adviezen uit zijn boek opgevolgd, wat merkt de administratiemedewerker of de salescollega daar dan van? Is een sterk merk voor iedereen in de organisatie relevant en spelen ook niet-marketeers een rol in het bouwen van een sterk merk?

In deze aflevering 

We krijgen een uniek inkijkje in de visie van merkstrateeg Ingmar de Lange en wat dit concreet voor jou betekent. Verder in deze aflevering:

  • Wat is een merk eigenlijk precies en wanneer is een merk sterk?
  • Hoe relevant is een merk voor een mkb-bedrijf?
  • Hoe begin je met het (verder) opbouwen van jouw merk?
  • Wat is de impact van een sterk merk op de hele organisatie?
  • Wat zijn 3 praktische tips voor zowel marketeers als niet-marketeers over branding? 

Zo luister je de podcast

Je krijgt weer een aflevering met een werkverbeteraar pur sang voor de kiezen. Eentje die je niet mag missen dus! Luister deze aflevering via jouw favoriete podcastkanaal, zoals Spotify of Apple Podcasts!

Luisteren op Spotify Luisteren op Apple Podcasts