Podcast: Hoe voorkomen wij het dystopische toekomstbeeld van de zorgsector? (Vinood Mangroelal, KPN Health)

Auteur: Lennart Boele

Het gaat niet goed met de zorg! Zetten huidige ontwikkelingen door, dan gaan we een flinke crisis tegemoet die zo rond 2030 het kookpunt bereikt. Het gevolg? Een samenleving waarin de kans bestaat dat je niet de zorg krijgt die je op dat moment nodig hebt. De vraag is: wat gaan we eraan doen om dit te voorkomen? Of beter gezegd, wat kúnnen we daaraan doen? Vinood Mangroelal is Executive Vice President bij KPN Health en deelt zijn hoopvolle visie over hoe we een rampscenario kunnen voorkomen.

Luister direct op Spotify of Apple Podcasts of lees hieronder verder! 

Passie voor de zorg

Praat je met Vinood over de zorg, dan is direct duidelijk dat het voor hem over meer gaat dan ‘werk’. Hij kent de sector goed en zijn cv laat zien dat zijn focus daar ook al jarenlang ligt. ‘Zorgen voor elkaar’ is een belangrijk thema in zijn leven, dus het is dan ook een goed passende combinatie. Hij is sinds 2006 aan boord bij KPN en hij is inmiddels al even verantwoordelijk voor KPN Health. Vanuit die rol kijkt Vinood, samen met zijn collega’s binnen KPN Health, naar hoe connectiviteit en technologie kunnen bijdragen aan het verbeteren van de zorg. Iets wat hard nodig is.

“Bij geboorte, aan het einde en helaas soms tussendoor, iedereen heeft een keer met de zorg te maken.”

Het moet anders, maar hoe?

Zetten we de huidige lijn door, dan wordt het zo rond 2030 spannend voor de zorg. We krijgen meer en meer te maken met personeelstekorten en de vraag naar zorg neemt alsmaar toe. “Iedereen die straks zorg nodig heeft, is al geboren”, zegt Vinood. Kortom, er is werk aan de winkel en het moet anders. In deze podcast bespreken wij een aantal thema's: meer focus op preventie en bijvoorbeeld het faciliteren van zorg buiten de zorginstelling. Daar zijn slimme oplossingen voor nodig en dat is precies het gat waar KPN Health in springt.

Waarom je dit gesprek moet luisteren

Het nieuws richt zich met name op wat vandaag speelt, maar blikken we vooruit? Dan zien we dat de zorg dé sector is die aandacht nodig heeft in ons land. Hoe zit dat en wat kunnen we eraan doen? Redenen genoeg om dit fascinerende gesprek te luisteren. Verder hoor je in deze aflevering van De Werkverbeteraars:

  • Hoe is de zorg eraan toe? 
  • Hoe ziet 2030 eruit als we niet ingrijpen? 
  • Wat doet Vinood precies met KPN Health? 
  • Welke kansen liggen er om de zorg een hoopvolle toekomst te geven? 
  • Wat zijn zaken die wij zelf kunnen doen om goed voor de zorg te zorgen?

Benieuwd? Luister direct!

Luister de aflevering met Vinood Mangroelal van KPN Health direct via jouw favoriete podcastkanaal, zoals Spotify of Apple Podcasts!

Luisteren op Spotify Luisteren op Apple Podcasts