Podcast: Succesvol, zonder burn-out? Minder presteren, meer aankloten! (Frans van Leeuwen)

Auteur: Lennart Boele

Continu productief zijn, hogere targets en ook privé alles van jezelf vragen? Frans van Leeuwen noemt dit het ‘prestatievirus’. Hij liep dit virus zelf op en hoewel het leidde tot zakelijk succes, bracht het hem niet alleen maar geluk. Een aantal jaar geleden liep hij een burn-out op en moest het roer om. Hoe? Door meer aan te kloten, ontdekte hij! Wat betekent ‘aankloten’ volgens Frans, waarom werd zijn boek een bestseller en hoe begin je zelf met aankloten? Je hoort het in deze nieuwe aflevering van De Werkverbeteraars!

Luister direct op Spotify of Apple Podcasts of lees hieronder verder! 

Van zweverige taal, naar een helder verhaal

Frans kwam dus zelf in een burn-out terecht en hij zocht een oplossing om daar weer uit te komen. Hij ontdekte dat veel zelfhulpboeken nogal zweverig waren. Tips en tricks met een duidelijk verhaal en een gezonde dosis humor, die waren er niet echt. Toen hij ontdekte dat hij het ‘aankloten’ verleerd was, is hij op onderzoek gegaan naar de waarde van het aankloten. Wat bleek? Het werd voor hemzelf een succesformule en een boodschap die breder aansluiting vond. Tijd voor een boek zonder zweverige taal, maar met een heldere boodschap, duidelijke tips en enorm veel humor.

Levend bewijs

‘Aankloten’ stond wekenlang op 1 in de Managementboek Top 100 en niet alleen de lezer heeft profijt van de filosofie uit het boek. Frans is het levende voorbeeld dat het zijn vruchten kan afwerpen. Hij richtte een nieuw bedrijf op: Ik ben de Baas. Volledig geïnspireerd door zijn eigen richtlijnen uit het boek, inclusief soortgelijke tone-of-voice. Reden genoeg om het boek te lezen, maar uiteraard eerst om de podcast te luisteren!

5 redenen om te luisteren 

Anekdotes over rotte vis, enge clownsmaskers, interne wedstrijdjes bij grote corporates én praktische tips om te beginnen met aankloten zijn al redenen genoeg om te luisteren. Toch nog 5 redenen op een rij:

  1. Je hoort waar ‘Aankloten’ vandaan komt
  2. Hoe je (mentaal) gezond succesvol kunt zijn
  3. Leuke voorbeelden van hoe Frans heeft aangekloot in zijn (werk)leven
  4. De 80/20-regel voor aankloten
  5. Drie tips om morgen te beginnen met aankloten 

 

Zo luister je de podcast

Luister de nieuwste aflevering van De Werkverbeteraars met aanklootmeester Frans van Leeuwen via Spotify of Apple Podcasts!

Luisteren op Spotify Luisteren op Apple Podcasts