Podcast: Identiteitsfraude en cryptojacking, dit moet je weten (Frank van der Hoeven, KPN Partner Network)

Auteur: Lennart Boele

Zo ongeveer alles wat met cyberaanvallen te maken heeft, heeft te maken met identiteiten. Dat zegt Frank van der Hoeven, Cloud Consultant bij KPN Partner Network. Jouw identiteit, welteverstaan. Heeft een hacker de identiteitsgegevens van jou of jouw collega te pakken? Dan heeft de hacker een opening om binnen te komen. Wat is identiteitsfraude precies, wat kun je ertegen doen en welke rol speelt cryptojacking en artificial intelligence in dit verhaal? Goede digitale veiligheid is een absolute randvoorwaarde om goed te kunnen werken en dat is precies de reden waarom wij je in 30 minuten bijpraten!

Ga direct naar Spotify of Apple Podcasts of lees hieronder verder! 

Waar hebben we het over?

Het onderwerp ‘cyber security’ is niet nieuw bij De Werkverbeteraars. De reden dat we het onderwerp nog maar eens aansnijden, is omdat keer op keer duidelijk wordt dat vooral op het gebied van bewustwording nog veel te winnen is. Daarbij is de wereld van cybercrime alsmaar groeiende en staan tegenover de talloze innovaties ook talloze nieuwe dreigingen. Frank vertelt je in deze aflevering hoe de wereld eruitziet in 2025 als de huidige trend doorzet. Daarnaast gaat hij dieper in op hoe digitale identiteitsfraude eruitziet én uiteraard: wat je daartegen kunt doen.

Cryptojacking en kunstmatige intelligentie 

Het ‘minen’ van Bitcoin is misschien niet meer zo lucratief als dat het jaren geleden was, vanwege de hoge kosten die daaraan zijn verbonden. Precies om die reden is het voor cybercriminelen interessant om de cloud computerkracht van anderen te gebruiken. Zo hebben ze zelf geen kosten, maar wel de winsten. Dat is in een notendop wat cryptojacking inhoudt. Hoe dat precies zit en waarom je hier extra scherp op moet zijn, legt Frank haarfijn uit. Daarnaast gaat hij dieper in op het thema ‘kunstmatige intelligentie’. Wat moeten we met dit ‘buzzword’ en welke rol speelt dit in digitale veiligheid?

Waarom je dit gesprek moet luisteren

Na het luisteren van deze podcast ben je helemaal bijgepraat over identeitsfraude, cryptojacking, AI en hoe je hiermee om moet gaan. In deze aflevering hebben wij het over:

  • Wat is identiteitsfraude?
  • Wat kun je doen tegen identiteitsfraude?
  • Waar staan we in 2025 op het gebied van cyber security?
  • Alles wat je moet weten over cryptojacking
  • De rol van artificial intelligence in digitale veiligheid
  • 3 concrete stappen die je moet zetten om digitaal veiliger te zijn met jouw organisatie

Benieuwd? Luister direct!

Luister de aflevering met Frank van der Hoeven, Cloud Consultant bij KPN Partner Network, op Spotify of Apple Podcasts!

Luisteren op Spotify Luisteren op Apple Podcasts