Podcast: Gedragsverandering, burn-outs bestrijden en werk verbeteren met Intelligent Bewegen (Fabio D'Agata, SPAT Verandert)

Auteur: Lennart Boele

Burn-out cijfers stijgen, de werkdruk is ongekend hoog en ook depressies zijn helaas veel voorkomend. Dat heeft impact op persoonlijke levens en dat maakt werken er natuurlijk ook niet beter op. Tijd voor een werkverbeteraar met antwoorden! We gaan in gesprek met Fabio D'Agata, de man achter de methode ‘Intelligent Bewegen’. Wat houdt deze methode in en hoe helpt het jou in jouw dagelijkse (werk)leven?

Ga direct naar Spotify of Apple Podcasts of lees hieronder verder! 

Werk aan de winkel

De Werkverbeteraars staat vaak in het teken van technologie. Het is dan ook een middel om werk op veel vlakken makkelijker, prettiger, leuker en veiliger te maken. Toch is technologie niet altijd de heilige graal. Dat zien we terug in de intro van deze podcast: er is werk aan de winkel als het gaat om persoonlijke ontwikkeling en gedragsverandering. De methode die Fabio D’Agata heeft ontwikkeld en die succesvol blijkt, heet ‘Intelligent Bewegen’.  

Waar komt de methode vandaan? 

Zoals dat vaak gaat bij succesvolle producten of diensten: je ondervindt zelf een uitdaging, daar moet je iets mee en zo ontstaat een nieuwe oplossing. In het geval van ‘Intelligent Bewegen’ is dat niet anders. Fabio beschrijft in zijn boeken en in ons gesprek dat hij zelf last had van paniekaanvallen en dat hij uitdagingen had waar hij ‘iets mee moest’. De zoektocht naar een antwoord begon en wat blijkt? De methode, waarvan wetenschappelijk is bewezen dat deze werkt, slaat niet alleen aan bij Fabio, maar ook bij anderen. In zijn nieuwste boek ‘Samen Intelligent Bewegen’ beschrijft Fabio zijn eigen verhaal en die van een aantal anderen. Hoe zorgt de methode voor succes bij burn-outs, het aangeven van grenzen op werk en het omgaan met depressie? En wat is het belang van ‘samen’ in dit verhaal?

De beloftes van de methode (en deze aflevering)

Praten is goed, maar door in beweging te komen kun je echt stappen zetten. Letterlijk en figuurlijk. Op het moment dat je gaat bewegen, gebeuren er allerlei dingen in het brein die gedragsverandering in stroomversnelling kunnen brengen. Daarnaast ‘weet’ jouw lichaam meer dan wij misschien met zijn allen dachten. Het geeft duidelijk aan wat er aan de hand is. Dit kun je in jouw voordeel gebruiken, zegt Fabio. In deze aflevering hebben wij het over: 

  • Wat is Intelligent Bewegen precies? 
  • Voor wie is de methode relevant? 
  • Waar komt Intelligent Bewegen vandaan? 
  • Is dit ook interessant voor de sporthater? 
  • De relatie tussen ‘praattherapie’ en Intelligent Bewegen 
  • 3 tips waar je direct mee aan de slag kunt 

Luister en laat je uitdagen

Totaal geen sporter, fanatiek sporter of ergens daartussenin? Laat je uitdagen in deze unieke aflevering van De Werkverbeteraars! Luister de aflevering via Spotify of Apple Podcasts en neem ook eens een kijkje op de website van SPAT Verandert, Intelligent Bewegen of het LinkedIn-profiel van Fabio!

Luisteren op Spotify Luisteren op Apple Podcasts