Podcast: Dit wist je nog niet over jouw brein, beïnvloeding en gedragsverandering (Chantal van den Berg)

Auteur: Lennart Boele

“In het onbewuste deel van het brein worden maar liefst 95% van jouw keuzes gemaakt” en “geef het brein de juiste ingrediënten en er ontstaat een mix die prikkelt en aanzet tot de juiste beslissing”. Het zijn uitspraken van Chantal van den Berg. Ze spreekt en schrijft over neurowetenschappen en gedragspsychologie en dat levert haar op TikTok bijvoorbeeld maar liefst 40.000 volgers op. Wat kun je precies met haar inzichten op dit gebied, waardoor worden we elke dag beïnvloed en hoe kun je dit in jouw voordeel gebruiken? Chantal neemt ons mee in een reis door het brein in de nieuwste aflevering van De Werkverbeteraars. Benieuwd?

Luister direct op Spotify of Apple Podcasts of lees hieronder verder! 

Razend populair

Ben je actief op LinkedIn of TikTok? Dan zou het zomaar kunnen dat je weleens een ‘breinweetje’ van Chantal voorbij hebt zien komen. Breinweetjes zijn de publicaties van Chantal waarin ze door middel van een video of een tekstpost uitlegt hoe je jouw (werk)leven beter of makkelijker kunt maken dankzij haar inzichten vanuit de neurowetenschappen en gedragspsychologie. Denk aan tips over hoe je iemands aandacht krijgt en vasthoudt, een gids voor extra motivatie en inzicht in de overeenkomsten tussen dieren en mensen als het gaat over besluitgedrag. De tips en tricks zijn razend populair, want ze wordt gevolgd door meer dan 40.000 mensen op TikTok en meer dan 10.000 op LinkedIn.

Veranderen kun je leren!

In deze aflevering hebben we het over wat het vak van Chantal precies inhoudt en waar haar inspiratie vandaan komt. Verder gaan we het hebben over gedragsverandering, een thema dat alsmaar belangrijker wordt in tijden van technologische ontwikkeling en innovatie. Hoe zorg je ervoor dat je mensen meekrijgt en hoe zorg je ervoor dat je zelf in staat bent om gedrag te veranderen? Chantal neemt ons mee in hoe jij hier mee aan de slag kunt gaan.

In deze aflevering 

We weten misschien nog maar weinig over ons eigen brein en juist daarom is dit gesprek met Chantal zo interessant. We gaan eens goed graven om dat mysterieuze orgaan beter te begrijpen en werkverbeterend in te zetten! Verder in deze aflevering:

  • Wat is gedragspsychologie en neuromarketing precies?
  • Welke rol speelt neuromarketing nu al in ons leven en hoe worden we dagelijks beïnvloed?
  • Hoeveel weten we eigenlijk echt over het brein?
  • Hoe kun je het beste omgaan met verandering als leidinggevende?
  • Hoe kun je zelf jouw eigen gedrag aanpassen? 

Zo luister je de podcast

Ben je klaar voor een ontdekkingsreis door het brein en het fascinerende vak van Chantal van den Berg? Luister de nieuwste aflevering van De Werkverbeteraars op Spotify en Apple Podcasts!

Luisteren op Spotify Luisteren op Apple Podcasts