Podcast: Directies opgelet: zo maak je ingrijpende ICT-beslissingen (Martin Schoonderbeek, Human Air)

Auteur: Lennart Boele

De boardroom, dat is waar de beslissingen gemaakt worden over de toekomst van een bedrijf. In tijden van razendsnelle technologische ontwikkelingen, innovatie én de nodige uitdagingen is het meer dan ooit nodig om duidelijke keuzes te maken. Met name op ICT is veel te winnen, vindt Martin Schoonderbeek van Human Air Associaties. Martin is als een gids, zeg maar navigator, voor directies en boardrooms binnen het rijke ICT-landschap. Waar moet je op letten, hoe zorg je ervoor dat jouw organisatie klaar is voor de ICT van morgen en hoe neem je vervolgens de juiste mensen in de organisatie mee in die verandering?

Ga direct naar Spotify of Apple Podcasts of lees hieronder verder! 

Van de cockpit naar de boardroom

Als piloot heeft Martin heeft een groot deel van zijn leven in de lucht doorgebracht. Hij heeft een passie voor vliegen, discipline en afspraken na komen. Hij weet als geen ander hoe belangrijk het is om deadlines te halen en om ingrijpende beslissingen te maken. Die ervaring nam hij mee toen hij de wereld van de ICT in stapte. Eerst in loondienst, toen als ondernemer met eigen ICT-bedrijven, nu als adviseur van boardrooms en directies.

Veel te winnen 

De reden dat Martin zich met Human Air Associates richt op de boardroom, is omdat er veel te winnen is op het gebied van ICT. Veel bedrijven hebben helemaal nog niet nagedacht over hoe je ICT goed inzet, vindt Martin. Of dit nu gaat om de implementatie van een ERP-systeem of de stap naar de public cloud. En wat is dan vervolgens de impact op alle bedrijfsprocessen en belangrijker nog: de mens? Niet alleen nadenken over vandaag, maar juist ook over morgen en daar voorbij biedt enorme kansen. Het grijpen van die kansen, dat is waar Martin organisaties over adviseert. En is een traject vervolgens naar tevredenheid afgerond? Dan heeft Martin een mooie verrassing in petto die hij in deze podcast onthult.

Waarom je dit gesprek moet luisteren

Het gaat in dit artikel en in de podcast veel over de boardroom en over directies, maar laat het je niet weerhouden om de podcast te luisteren als je zelf niet in de directiekamer zit. Dit gesprek zit boordevol waardevolle inspiratie op het gebied van verandertrajecten en de ontwikkelingen die nu relevant zijn voor jouw organisatie!

Benieuwd? Luister direct!

Luister de aflevering met Martin Schoonderbeek op Spotify of Apple Podcasts!

Luisteren op Spotify Luisteren op Apple Podcasts