Podcast: Zo zet je data écht in als de goudmijn voor jouw bedrijf (Gerard Hubbers)

Auteur: Lennart Boele

Data is goud waard! Maar hoe zet je data nu in om er echt profijt van te hebben als organisatie? Oftewel: wat kun je precies met de data die je al hebt en hoe zet je data écht goed in? In de nieuwste aflevering van De Werkverbeteraars gaan we in gesprek met Gerard Hubbers, CEO van SIENN. Gerard en SIENN helpen dagelijks organisaties om kritisch te kijken naar data, dataopslag en de praktische inzet van data. Benieuwd naar het gesprek? Ga direct naar Spotify of Apple Podcasts of lees hieronder verder!
Luisteren op SpotifyLuisteren op Apple Podcasts

Kritisch naar data kijken

Veel bedrijven hebben de afgelopen jaren een soort data-verzameldrang ontwikkeld. Maar wat doe je vervolgens met de data zodra je het hebt verzameld? En verzamel je eigenlijk wel de goede data? Gerard Hubbers weet vanuit zijn ervaring als CEO bij SIENN precies hoe je als organisatie naar data moet kijken. Verder kijken zij ook naar de vervolgstap, namelijk: hoe presenteer je de data op een logische en begrijpelijke manier om er daadwerkelijk iets mee te kunnen.

“Er zijn nog steeds veel organisaties waarbij Excel leidend is voor de bedrijfsvoering. En dat is een enorme uitdaging.”

De uitdagingen van organisaties

Een trend die Gerard veel tegenkomt bij organisaties is dat er vanuit systemen en techniek gedacht wordt en niet altijd vanuit de wens van de eindgebruiker. Zo worden er vaak systemen ingezet die in de praktijk niet altijd het doel dienen. Belangrijk punt dat daarom verder wordt besproken in de aflevering: “techniek moet in dienst staan van de gebruiker en niet andersom!”

Wat kun je van deze aflevering verwachten?

De belangrijkste voordelen van goed met data omgaan en er alles uithalen wat er in potentie in zit? Tijdbesparing, geldbesparing en blije eindklanten. Met de onderstaande onderwerpen helpen wij je op weg:

  • Hoe ziet Gerard het begrip ‘data’, oftewel: wat is ‘data’ in zijn ogen?
  • Wat zijn de grootste misvattingen op het gebied van bedrijfsdata?
  • Welke potentie laten veel bedrijven liggen?
  • Wat is het belang van het benutten van de juiste data?
  • Is de cloud voor elk bedrijf geschikt voor data-opslag?
  • Wat zijn 3 praktische stappen die je morgen al kunt zetten om beter met data om te gaan en om het echt in te zetten als jouw goudmijn?

Direct luisteren

Benieuwd naar het gesprek tussen Gerard Hubbers en Score Utica host Lennart Boele in De Werkverbeteraars? Luister direct de aflevering in jouw favoriete podcast-app, zoals Spotify of Apple Podcasts.

Luisteren op Spotify Luisteren op Apple Podcasts