Online event: Zo zet je Microsoft 365 Copilot in voor jouw bedrijf

Auteur: Lennart Boele

Op 21 september 2023 kwam Microsoft met de grote aankondiging: Microsoft Copilot komt eraan! Het moet dé AI-assistent worden waar je niet meer omheen kunt en die het dagelijkse werk stukken makkelijker gaat maken. Prachtige beloftes, maar nu is het tijd om te ontdekken wat we er echt van kunnen verwachten. Precies om die reden organiseren wij op donderdag 25 januari 2024 om 14:30 uur een online live event. In 30 minuten neemt Donny Molenaar, Microsoft 365-expert bij KPN Partner Network, je mee in wat je met Microsoft 365 Copilot kunt. Hij heeft namelijk al exclusief toegang tot Copilot.

Grootse beloftes

2023 was het jaar van de grote introductie van artificial intelligence. Hoewel kunstmatige intelligentie natuurlijk al jarenlang onderdeel uitmaakt van slimme systemen, is het Large Language Model (LLM) van OpenAI de doorbraak voor het grote publiek geweest. ChatGPT heeft er eigenhandig voor gezorgd dat grote techgiganten het gaspedaal intrapten om zo snel mogelijk de AI-hype bij te kunnen benen. Microsoft speelde dit al vroeg slim door actief samen te werken met OpenAI. Genoeg recente geschiedenis! Werpen we de blik vooruit, dan moet 2024 vooral het jaar worden van de praktische toepassingen van AI. Microsoft doet grootse beloftes over wat Copilot kan gaan betekenen in het dagelijkse werkleven. En niet zonder reden. Omdat Microsoft 365 Copilot werkt op basis van jouw data, kan het accuraat en betrouwbaar met je meewerken binnen de applicaties die je nu ook al gebruikt. Een PowerPoint-presentatie laten maken op basis van een Word-document dat ook al is opgesteld met behulp van Copilot? Binnen enkele minuten zal de basis staan.

"Er staat veel te wachten, er komt veel aan en het is echt wel een hele toffe, gave oplossing!"

Hoe werkt het nu echt?

Het klinkt dus allemaal fantastisch en veelbelovend, maar na de grote aankondiging van Microsoft was nog niet direct bekend wanneer een gemiddelde mkb'er in Nederland ermee zou kunnen werken. De verwachting is nu dat het in de eerste helft van 2024 dan toch echt beschikbaar wordt voor het grote publiek. De vraag is nu: wat kunnen we er écht van verwachten en werkt het echt zo mooi als het er in de promofilmpjes uitziet? Donny Molenaar is Microsoft 365-expert bij KPN Partner Network. Hij heeft, samen met een aantal andere collega's, exclusief toegang gekregen tot Microsoft 365 Copilot. Als ervaringsdeskundige kan Donny ons dus laten zien hoe Copilot voor hem werkt en wat je er precies van kunt verwachten zodra het breed beschikbaar wordt. "Op 25 januari zal ik aan de hand van concrete voorbeelden laten zien hoe het jouw mkb-organisatie in de toekomst verder gaat helpen", zegt Donny. "Er staat veel te wachten, er komt veel aan en het is echt wel een hele toffe, gave oplossing!"

Inschrijvingen gesloten

Let op: de inschrijvingen zijn inmiddels gesloten. Houd onze kanalen in de gaten om het online event terug te kijken!