Microsoft Office gaat Microsoft 365 heten

Auteur: Dennis Lieferink

Vanaf november wordt Microsoft Office hernoemd naar Microsoft 365. Na drie decennia wordt de naam veranderd om te kenmerken dat het product volledig beschikbaar is in de cloud en van daaruit ook te gebruiken is. Zien de Microsoft Word, Excel en PowerPoint iconen er opeens anders uit? Dan weet je in ieder geval waar het vandaan komt!

Wat is Microsoft 365?

Microsoft 365 is een cloud platform dat de apps host zoals Microsoft Teams, OneDrive, maar ook de Office-applicaties zoals Microsoft Word, Excel en PowerPoint. Omdat je dezelfde documenten overal en altijd met elk device wil kunnen openen heeft Microsoft dus een rebranding doorgevoerd. Maak je gebruik van een van de Microsoft 365-licenties als basis voor de moderne werkplek? Dan gebruik je de bekende Microsoft 365 apps al vanuit de cloud. Afgezien van nieuwe features en verbeteringen, verandert er aan de applicaties zelf niets en kun je deze gebruiken zoals je gewend bent.

Nieuwe features

Office.com, de office-app op telefoons en Windows worden in de komende tijd dus hernoemd naar Microsoft 365. De vernieuwde naam geeft de applicaties ook een geüpdatete look en gebruiksgemak met nieuwe features. Er komen bijvoorbeeld nieuwe templates aan. Blanco templates, maar ook aanbevolen templates waardoor er nog meer nieuwe manieren zijn om content te maken en om jouw documenten vorm te geven. Ook wil Microsoft het makkelijker maken de applicaties te gebruiken door functies te ontdekken, functies te lanceren en vast te maken die je vaak gebruikt of waarvan Microsoft denkt dat deze handig zijn voor de gebruiker. Het gaat ook makkelijker worden om de abonnementstatus te bekijken en hoeveel opslag je nog beschikbaar hebt. Zakelijke gebruikers krijgen de functie om content op één plek op te slaan en te bekijken, waardoor belangrijke documenten makkelijker terug te vinden zijn. Ten slotte biedt Microsoft de functie ‘Tagging’ aan als een nieuwe methode om inhoud met aangepaste tags te groeperen en te ordenen. De functie is vanaf vandaag beschikbaar voor commerciële gebruikers op internet en Windows.

Wat gebeurt er met Office?

Microsoft Office wordt niet helemaal uitgefaseerd. Huidige 365-accounts worden nog niet hernoemd en ook blijft Microsoft doorlopende licenties van de officeapplicaties verkopen onder de naam van Office 2021. Daarnaast blijft Word ook Word heten en PowerPoint blijft ook gewoon PowerPoint. De lijn van deze programma’s wordt dus alleen hernoemd en niet de programma’s.

Voordelen van Microsoft 365

Omdat Microsoft 365 werkt met cloudtechnologie wordt het delen en samenwerken in één document nog makkelijker. Daarnaast biedt het ook de mogelijkheid om alle applicaties in deze familie met elkaar samen te laten werken, waardoor bepaalde workflows dus makkelijker en efficiënter worden. Wil je meer weten over deze voordelen? Lees verder over Microsoft 365 of praat direct met een expert.

Naar Microsoft 365 Praat met een expert