Maak kennis met de nieuwe Modern Workplace van Score Utica

Auteur: Score Utica

Begin deze maand is de nieuwe Modern Workplace van Score Utica live gegaan! Signalen uit de markt, de toenemende noodzaak voor digitale veiligheid en talloze nieuwe functionaliteiten vanuit Microsoft zorgen ervoor dat de Modern Workplace opnieuw is ingericht. Het voornaamste doel? Voor iedereen binnen jouw organisatie de werkplek kunnen bieden die veilig is en die tegelijkertijd zorgt voor het hoogste gebruikersgemak. Lees verder waar de vernieuwing vandaan komt, wat de voordelen zijn en bekijk het gesprek met Paul Stoffele en Davy Blom.

Wat is de Modern Workplace volgens Score Utica?

De Modern Workplace als begrip is niet nieuw, maar de manier waarop wij deze samenstellen wel. Maar hoe moet je een Modern Workplace precies zien? Deze vraag leggen we voor aan Cloud Architect Davy Blom. “De Modern Workplace is veel meer dan alleen Windows 10-apparaat en een Office-pakket, het is de totaaloplossing die ervoor zorgt dat je centraal data opslaat en altijd kunt samenwerken. Daarnaast betrek je daar ook andere apparaten zoals telefoons en laptops bij om altijd jouw bedrijfsdata veilig te kunnen beheren. Met name dat laatste is voor veel bedrijven buiten scope”, zegt Davy. De Modern Workplace is dus zowel een samenstelling van techniek als een nieuwe manier van werken.

 

Waarom is de Modern Workplace vernieuwd?

Paul Stoffele hoort en ziet vanuit zijn rol als directeur bij Score Utica veel van de situaties bij bedrijven. Een thema dat vaak ter sprake komt is security. Dat is niet gek, aangezien cyber security dagelijks actueel is. Met name in het mkb is een toename in cyberaanvallen te zien, met alle gevolgen van dien. Denk aan dataverlies, reputatieschade en het feit dat bedrijfsprocessen hier enorme hinder van kunnen ondervinden. “De vraag vanuit de klant is echt veranderd, met name op het gebied van security. Verder is de Microsoft 365 Business Premium-licentie de basis voor de Modern Workplace en precies op dat vlak heeft Microsoft enorm veel functionaliteit toegevoegd. Het is wat dat betreft de perfecte timing om de Modern Workplace opnieuw vorm te geven”, geeft Paul aan.

"Wij hebben op het gebied van security tools en technieken toegevoegd van voornamelijk Microsoft zodat je ‘secure’ bent, maar belangrijke toevoeging is dat je ook weet dat je het bent."

Wat is er veranderd?

De Modern Workplace is opgebouwd uit vier overzichtelijke pakketten, waarbij direct vermeld moet worden dat maatwerk altijd mogelijk en soms ook noodzaak is. Wat direct in het oog springt is de focus op security. “Wij hebben op het gebied van security tools en technieken toegevoegd van voornamelijk Microsoft zodat je ‘secure’ bent, maar belangrijke toevoeging is dat je ook weet dat je het bent”, zegt Davy. Doordat je binnen de Modern Workplace goed op de hoogte wordt gehouden van de security status blijft het dus niet alleen maar bij denken dat je veilig bent, je weet het ook.

Veiligheid waar je blij van wordt

“Op het gebied van security is het cruciaal om de juiste middenweg te vinden tussen ‘alles dichttimmeren’ en het werk leuk houden voor jou en jouw collega’s”, zegt Paul. Het voordeel van de security-elementen uit de Modern Workplace is dat het je niet beperkt in wat je doet, maar je in veel gevallen ook juist helpt.

Hoe kies je de juiste oplossing?

Het is goed om te weten dat je niet organisatiebreed voor een pakket kiest. Wij denken altijd mee vanuit de uiteindelijke gebruiker. De hoofdvraag is hierbij: wat heeft de gebruiker nodig om veilig en op een prettige manier te kunnen werken? Binnen elke organisatie, of deze nu klein of groot is, zie je dat gebruikers verschillende wensen en behoeften hebben. Het is dus belangrijk om dit goed in kaart te brengen voordat er een keuze wordt gemaakt voor een specifieke oplossing.

Benieuwd naar de nieuwe Modern Workplace?

Bekijk het gesprek met Paul Stoffele en Davy Blom in zijn geheel of ga direct naar onze Modern Workplace. Vragen of benieuwd naar een demo? Neem direct contact met ons op!

Naar Modern Workplace Praat met een expert