Event terugblik: dit was 'De veilige werkplek van de toekomst'

Auteur: Score Utica

Op vrijdag 10 februari was het KPN Partner Netwerk-gebouw in Ede het toneel voor het Score Utica-event ‘De veilige werkplek van de toekomst!’ Onder begeleiding van host Jeffrey Kwee (KPN) werd dit unieke event een groot succes. De toevoeging van de break-out sessies bleek een schot in de roos te zijn die smaakt naar meer. Blik met ons mee terug en houd ons in de gaten om ook bij ons volgende event aanwezig te zijn!

Het doel van het evenement

De ontwikkelingen binnen het ICT-landschap zijn bijna niet bij te houden. De ene hype volgt de andere op en het kan daarmee lastig zijn om te bepalen wat er echt toe doet voor jouw organisatie. Daarmee bestaat het risico dat je belangrijke kansen laat liggen, maar ook dat je achter gaat lopen en daarmee kwetsbaarder wordt voor cyberaanvallen. Precies op die dillema’s haakten wij vrijdag in. Hoe zorg je ervoor dat je de juiste keuzes maakt op het gebied van ICT, dat je de veiligheid van jouw IT-omgeving verhoogt én tegelijkertijd prettig werkt?

Sprekers en break-out sessies

Na een plenaire opening door Jeffrey Kwee en Paul Stoffele (Score Utica) was het woord aan Hans van der Meer van Microsoft en Harry Boshoff van KPN. Daaropvolgend werd het event na een korte koffiepauze vervolgd met de break-out sessies. Bij aanmelding had je de keuze tussen de Business Break-out en de IT Deepdives. De Business Break-outs stonden in het teken van strategie, het meenemen van jouw bedrijf in ICT-veranderingen en het maken van de juiste keuzes op het gebied van ICT. De diepte in op het gebied van techniek? Dan was je bij de IT Deepdives aan het juiste adres. Hieronder lees je een korte samenvatting per spreker.

Hans van der Meer van Microsoft over de business cases voor de Modern Workplace

Wanneer er landelijk 900 kilometer file staat, sluit jij dan graag aan? Of kies je liever zelf wanneer en waar je werkt? En ben je een aantrekkelijke werkgever dankzij de techniek die je gebruikt of is het juist lastig om het juiste talent te vinden? Vragen die Hans van der Meer, Modern Workplace-expert bij Microsoft, voorlegde aan het publiek. Met meer dan 32 jaar ervaring bij Microsoft zag Hans de nodige ontwikkelingen de revue passeren. Als er één oplossing nu relevanter is dan ooit, dan is het de Modern Workplace op basis van Microsoft 365. Hans behandelde de business cases die hij bij bedrijven tegenkomt. Denk aan de verhoging van productiviteit, het zijn van een aantrekkelijke werkgever en een hoge mate van digitale beveiliging.

Benieuwd naar de mogelijkheden van de Modern Workplace? Bekijk onze oplossing!

Harry Boshoff van KPN over veilig en bewust ondernemen in de cloud

KPN staat bekend als de partij die First Class Internet faciliteert en de nodige prijzen wint op het gebied van netwerk- en connectiviteit. In de loop der tijd is daarin cyber security een belangrijk thema geworden. Harry Boshoff is Senior Commercieel Productmanager bij KPN en richt zich met name op het vraagstuk van digitale veiligheid over het netwerk van KPN. Hij beschrijft daarin de gevaren die op de loer liggen. Denk aan wiperware, cybercriminelen die MFA omzeilen en deepfakes. Naast een aantal praktische handvatten die je morgen kunt toepassen, bespreekt hij ‘Extra Veilig Internet’ van KPN. Een belangrijke ‘first line of defence’ die dagelijks 30.000 inbraakpogingen stopt, 75.000 virussen tegenhoudt en maar liefst 700.000 schadelijke websites van het netwerk weert.

Meer weten over KPN & Score Utica? Lees verder.

Martin Schoonderbeek van Human Air Associates over hoe je in 2023 de juiste keuzes maakt om met ICT te versnellen

Business Break-out

Beslissers binnen een organisatie maken allerlei belangrijke keuzes om bedrijven vooruit te helpen. Maar maken ze binnen de boardroom ook de juiste keuzes op het gebied van ICT? Martin Schoonderbeek adviseert boardrooms bij bedrijven op het gebied van strategische ICT-keuzes. De trends op het gebied van cloud en ICT spreken voor zich, maar hoe zorg je er nu voor dat je voor jouw bedrijf kiest wat belangrijk is? En belangrijker nog: hoe stel je een (dream)team samen dat een nieuwe manier van werken verder introduceert binnen de organisatie zodat het ook echt voor je gaat werken? Met zijn ervaring als piloot bij de luchtmacht brengt Martin een unieke blik op de keuzes die vandaag in de boardroom gemaakt moeten worden.

Harrie van Heck van Hecx over de inzet van technologie voor commercieel succes

Business Break-out

‘Wil je het maximale uit je technologie halen, dan moet je iets van netwerken weten’, zegt Harrie bij een van zijn eerste slides. Met netwerken bedoelt Harrie de netwerken in het brein. Als verkoopfilosoof en salestrainer bouwt Harrie zijn technieken op de neurowetenschappen. Na een interactieve introductie, prikkelt Harrie de deelnemers met informatie over hoe jouw brein omgaat met technologie. Vervolgens legt hij uit welke vragen je moet stellen om ervoor te zorgen dat je binnen jouw organisatie de juiste technologie kiest. Niet alleen voor de doelstellingen die je als organisatie hebt, maar ook hoe je de technologie laat aansluiten bij de mensen in een organisatie.

Frank van der Hoeven van KPN over identiteitsbescherming binnen Microsoft 365

IT Deepdive

Inloggen met enkel een gebruikersnaam en wachtwoord kan anno 2023 allang niet meer. Het zegt namelijk niets over wie jij echt bent. Ook in 2023 zal het aantal slimme manieren van hackers om binnen te komen bij jouw organisatie toenemen. Het is daarom belangrijk dat je zorgt voor identiteitsbescherming. Frank van der Hoeven is Consultant Azure bij KPN en hij gaat in zijn IT Deepdive in op de verschillende manieren die er nu al zijn om jouw IT-infrastructuur binnen te dringen. Vervolgens legt hij uit hoe je het beste de volle potentie binnen Microsoft 365 kunt benutten om identiteitsbescherming toe te passen. Denk aan de inzet van passwordless inloggen, het gebruik van een authenticator met nummerkoppeling en Windows Hello for Business.

Davy Blom van Score Utica over Conditional Access, Compliance Policies, Microsoft Defender en Microsoft InTune (inclusief demo en kijkje onder de motorkap)

IT Deepdive

Wat is Conditional Access en wat is de relatie met Microsoft InTune? Wat kun je met Compliance Policies en hoe stel je het in? Welke inzichten krijg je vanuit Microsoft Defender for Business, wat is de Secure Score en wat moet je weten over Attack Surface Reduction? Zomaar een opsomming van wat Cloud Architect Davy Blom van Score Utica behandelde tijdens het tweede deel van de IT Deepdives. Davy gaf na een introductie een uitgebreid kijkje onder de motorkap van een aantal cruciale beveiligingsmogelijkheden binnen Microsoft 365. Daarbij bleef het niet alleen bij slides, maar liet Davy ook echt zien hoe dit in de praktijk werkt en waar hij zelf op let bij de configuratie van deze onderwerpen.

Direct meer weten over de beveiligingsmogelijkheden binnen Microsoft 365? Vraag een live demo aan!

Event gemist of direct verder praten?

Kon je er niet bij zijn? Houd onze LinkedIn-pagina in de gaten om als eerste te weten wanneer wij ons volgende event organiseren. Beluister ook eens onze podcast De Werkverbeteraars. Hier komen veel thema’s van onze evenementen ook aan bod. Direct meer weten? Bekijk dan onze Modern Workplace-oplossing of praat direct vrijblijvend met een expert!

Naar Modern Workplace Praat met een expert