Altijd en overal toegang tot je bedrijfsapplicaties en bestanden

Auteur: Score Utica

Wanneer je thuis een productieve werkomgeving hebt ingericht, hoef je in principe niet meer naar kantoor om je werk te doen. Ten minste, als je ook een goede online werkplek hebt. Toch zie je dat sommigen door bijvoorbeeld licentiebeperkingen niet bij bepaalde programma’s kunnen en dus niet volledig kunnen thuiswerken. Dat kan beter.

Services in de cloud

Veel bedrijven werken deels al in de cloud. Bijvoorbeeld omdat ze een onlineboekhoudprogramma gebruiken, hun planning op Dropbox opslaan of Microsoft 365 gebruiken, zodat hun medewerkers een aantal webapplicaties ook thuis kunnen gebruiken. Zeker omdat we bij thuiswerken makkelijker onze eigen laptops en telefoons gebruiken. Deze apparaten voldoen meestal niet aan hoge veiligheidseisen en maken je bedrijfsapplicaties en -data kwetsbaar. Veiligheid is dus een belangrijk issue wanneer iedereen massaal thuiswerkt. De kans is ook groter dat je thuis ongecontroleerd verschillende digitale diensten gebruikt. Zo ben je misschien lekker aan het thuiswerken, maar breng je wel de continuïteit van je bedrijf in gevaar. Daarom is een managed werkplek de betere optie.

online werkpl2

De cloud is toekomstbestendig en slim

In deze tijden is het belangrijk dat je je bedrijf coronaproof en zo efficiënt mogelijk toekomstbestendig maakt. Dat doe je met een moderne online werkplek. Want zo kies je voor een digitale, betrouwbare werkomgeving die je eenvoudig kunt opschalen, bijschalen en uitbreiden en die thuiswerken optimaal faciliteert. Dat scheelt telkens verdiepen en investeren in verschillende clouddiensten. Juist omdat er steeds meer slimme apps en tools op de markt komen (én gaan) van verschillende partijen, is het belangrijker dan ooit te kiezen voor sterke merken en vertrouwde partijen. Een veilige online werkplek wordt dan ook gemaakt, ingericht en beheerd door krachtige merken en bedrijven waarop je kunt vertrouwen. Bovendien bepaal je bij een managed werkplek als bedrijf precies welke tools en programma’s je kunt gebruiken binnen de afgeschermde online werkomgeving.

Bellen in de cloud

Een goede werkplek in de cloud verrijk je natuurlijk met een telefooncentrale in de cloud. Daarmee ben je ook thuis mobiel bereikbaar op je vaste kantoornummer en kun je bijvoorbeeld ook een wachtrijfunctie of je collega in- of bijschakelen.

Wat biedt een slimme online werkplek?

Een online werkplek moet je werk makkelijker maken en tijd besparen. Bijvoorbeeld met een Single Sign-On en 24/7 support. Je kunt een online werkplek zo uitgebreid maken als je zelf wilt.

  • Met een Modern Workplace maak je een eigen werkplek in de cloud, waarbij je je bedrijfsapplicaties, documenten en informatie op één centrale werkplek beheert of laat beheren.
  • Met een Windows Virtual Desktop kies je voor de beste virtuele ervaring met een eigen besturingssysteem in de cloud.

Handig: een goede cloudpartner adviseert welke werkplek in de cloud voor jouw organisatie het beste werkt en helpt werkprocessen optimaliseren met de juiste digitale tools en software.

Meer weten over de voordelen van een goede managed werkplek? Download dan onze Ultieme gids voor de optimale thuiswerkplek. Daarin lees je precies wat je allemaal nodig hebt om efficiënt en veilig je werk op afstand te doen – of veilig thuiswerken mogelijk te maken. Je krijgt dus veel meer informatie dan we al delen in onze blogartikelen over de optimale thuiswerkplek. Wil je de gids ook ontvangen? Klik dan op de knop