5 voordelen van werken in de cloud

Auteur: Dennis Lieferink

Dankzij innovatieve technologieën overwegen steeds meer bedrijven om hun IT geheel of gedeeltelijk uit de cloud af te nemen. Dat is geen verrassing gezien de vele voordelen van de cloud. Wie gaat werken in de cloud, heeft geen omkijken meer naar het updaten van software of het investeren in extra opslagcapaciteit. Ook behoren angsten voor een gecrashte server of dataverlies tot het verleden. En zo’n werkplek in de cloud biedt nog veel meer voordelen. Lees hieronder de voordelen of download onze infographic waarin wij de Traditionele Werkplek vergelijken met de Moderne Werkplek in de cloud.

Infographic openen

1. Altijd en overal werken in de cloud

Het maakt niet uit waar je medewerkers zijn: ze kunnen via een internetverbinding altijd en overal online werken. Met een online werkplek hebben ze toegang tot alle bedrijfsbestanden en benodigde applicaties. Thuiswerken of op een andere locatie is dus geen probleem. Dat geeft niet alleen meer rust op kantoor, maar draagt ook bij aan goed werkgeverschap.

Werken-in-de-cloud-met-score-utica

2. Makkelijk opschalen

Wie weet wat de toekomst brengt? Met werkplekken in de cloud past jouw organisatie zich makkelijk aan op krimp of groei, want een clouddienst is makkelijk schaalbaar in vergelijking met het traditionele server- en licentiemodel. Zo voorkom je te hoge investeringen in de software of hardware die nodig zijn om jouw organisatie te runnen. Ook betaal je voor het werkelijke gebruik van de dienst en niet voor ongebruikte capaciteit. Dit kan zorgen voor lagere investeringen vooraf.

3. Geen onderhoud & altijd support

De softwarelicenties onderhouden is een jaarlijkse kostbare bezigheid en als organisatie heb je niet altijd alle technische kennis in huis. Ook moeten updates vaak handmatig worden bijgewerkt. En dat kost ook nog de nodige tijd en moeite. Een werkplek in de cloud vergt geen onderhoud. De online software wordt automatisch bijgewerkt door de provider. Door het gebruik van clouddiensten hoeft de beheerder minder aandacht te besteden aan de techniek en kan zich meer bezighouden met het leveren van toegevoegde waarde van de dienst voor het bedrijf.

4. Veilig én toegankelijk

Uit het onderzoek blijkt dat de downtime per kritieke ict-storing bij 42 procent van de Nederlandse bedrijven ligt op zo’n 11 tot 15 uur. Dat is een stuk hoger dan het Europese gemiddelde, waarbij 16 procent van de bedrijven een storing heeft waarbij de ICT-systemen 11 tot 15 uur platliggen. Daarom is bereikbaarheid net zo belangrijk als water uit de kraan. Een bedrijf kan immers niet stilstaan. Dankzij de continue investeringen in de kwaliteit van de public cloud van Microsoft en Score Utica blijf je altijd online. Bovendien maken onze clouddiensten het een stuk moeilijker voor hackers en virussen om binnen te dringen, want wij zijn non-stop met onze beveiliging bezig. Werken in de cloud betekent dat je altijd veilig toegang hebt tot jouw bestanden en programma’s en dus probleemloos kunt doorwerken.

"Door het gebruik van clouddiensten hoeft de beheerder minder aandacht te besteden aan de techniek en kan zich meer bezighouden met het leveren van toegevoegde waarde van de dienst voor het bedrijf."

5. Hogere tevredenheid en productiviteit

Een digitale werkplek maakt medewerkers 70% productiever. Een werkplek in de cloud is namelijk makkelijk aan te passen aan de individuele wensen van de eindgebruiker. Daardoor kunnen je medewerkers zelf bepalen hoe hun online werkplek eruit moet zien. Dat geeft hen een gevoel van vrijheid en bevordert ook nog de productiviteit!

Ontdek de business cases voor jouw bedrijf

Een van de manieren om de stap naar de public cloud te maken, is de Modern Workplace. Daarbij moet gezegd worden: de overstap naar de public cloud en de Modern Workplace is geen doel op zich. Het begint allemaal bij een sterke business case. Wij hebben 5 relevante business cases op een rij gezet. Benieuwd?

Bekijk 5 Concrete Business Cases voor de Modern Workplace

Open de PDF via de knop hieronder. De PDF opent in een nieuw tabblad.

5 Business Cases downloaden

Vrijblijvend verder praten over de kracht van werken in de cloud?

Laat jouw gegevens achter, dan brengen wij je in contact met een van onze experts!