De 5 voordelen van Microsoft 365 Business Premium

Auteur: Score Utica

60% van de kleinere organisaties geeft aan dat ze de kennis missen om veiligheidsbedreigingen aan te kunnen. Toch is het beschermen van jouw organisatie eenvoudiger dan je denkt. Het antwoord is Microsoft 365 Business Premium, de basis voor een moderne werkplek waarmee je overal veilig kunt werken. Wij benoemen met Microsoft vijf voordelen van Microsoft 365 Business Premium voor jouw organisatie.

Voordeel 1: Eenvoudig communiceren en samenwerken

Het continu switchen tussen applicaties en het zoeken naar de juiste bestanden kan veel tijd kosten en de productiviteit in de weg zitten. Dankzij Microsoft Teams kun je real-time samenwerken met collega’s. Belangrijke functionaliteiten zijn chat, online meetings, bestanden delen en samenwerken aan documenten. De Microsoft 365 Business Premium licentie zorgt ervoor dat elke medewerker optimaal kan profiteren van alle mogelijkheden van de moderne werkplek.

 

Voordeel 2: Bedrijfsdata beschermen dankzij multifactorauthenticatie

Werk je vanuit huis of een andere locatie dan kantoor? Dan heb je toegang nodig tot relevante data en bestanden. Een verhoogd risico is normaal gesproken dat wachtwoorden gestolen worden en daarmee onbevoegde personen toegang krijgen tot bedrijfsdata. Microsoft 365 Business Premium biedt ‘advanced multi-factor authentication’. Hiermee wordt een extra beveiligde stap toegevoegd aan het inlogproces. Onderzoek van Microsoft toont aan dat 99% van de pogingen tot identiteitsdiefstal wordt afgewend na installatie van multifactorauthenticatie. Hierdoor is bedrijfsdata ook op afstand altijd beveiligd.

Daarnaast biedt de licentie de optie om voorwaardelijke toegang (conditional access) te geven aan bevoegde personen. Hierdoor krijgen alleen door jou aangewezen personen toegang tot bepaalde bedrijfsdata.

Voordeel 3: Je bent beschermd tegen phishing en ransomware

Microsoft 365 Business Premium integreert real-time malware scanning dankzij artificial intelligence technieken. AI scant real-time bijlages en meegestuurde links in e-mail, Teams en OneDrive. Anti-spoofing technologie beschermt onder andere tegen phishing. Verder bestrijdt het ransomware doordat ongeautoriseerde apps of scripts de toegang tot bestanden wordt ontzegd.

Voordeel 4: Beveiliging van gevoelige data en informatie

De kans is groot dat medewerkers binnen jouw organisatie op een bepaald moment met gevoelige data werken. Denk hierbij aan persoonlijke of financiële gegevens van medewerkers of klanten. Microsoft 365 Business Premium biedt informatiebeveiligingsmogelijkheden die helpt bij het beschermen van vertrouwelijke data. Op die manier is de online werkplek optimaal beveiligd.

Voordeel 5: Beveilig zakelijke data op persoonlijke apparaten

Werknemers gebruiken regelmatig persoonlijke devices voor werkgerelateerde zaken. Microsoft 365 Business Premium biedt de mogelijkheid om te voorkomen dat data uit jouw organisatie kan worden opgeslagen op minder goed beveiligde persoonlijke apparaten. Het beschermingsbeleid rond mobiele apparaten zorgt ervoor dat werk- en privé-apps gescheiden blijven. Daarnaast kan werk data op afstand worden verwijderd wanneer een medewerker bijvoorbeeld het bedrijf verlaat.

De voordelen van Microsoft 365 Business Premium ontdekken?

Als Microsoft Solutions Partner for Modern Work weten wij alles van Microsoft 365 en de voordelen voor jouw organisatie. Benieuwd wat dit jou kan opleveren? Ontdek welke rol Microsoft 365 speelt in onze Modern Workplace of neem direct contact op voor meer informatie!

Naar Modern Workplace