5 voordelen van de Azure Virtual Desktop

Auteur: Score Utica

Azure Virtual Desktop (WVD) is de nieuwe Desktop-as-a-Service (DaaS)-dienst van Microsoft. Daarmee krijg je altijd veilig toegang tot je virtuele desktop. Het maakt niet uit of je inlogt op de computer thuis of op het werk; je hebt altijd toegang tot hetzelfde bureaublad, dezelfde apps en dezelfde bestanden. Dat levert vele grote voordelen op. We lichten er 5 uit:

1. Onafhankelijk van hardware

Met Azure Virtual Desktop krijg je een besturingssysteem in de cloud. Daarmee draai je desktops en apps in een virtuele omgeving en ben je niet meer afhankelijk van hardware. Via een webbrowser is je Azure Virtual Desktop namelijk altijd beschikbaar – dus ook op Android, iOS, macOS en Linux. Daardoor kun je bijvoorbeeld Windows probleemloos in Mac-omgevingen gebruiken.

"Met Azure Virtual Desktop krijg je werkplekken in de cloud met een grotere snelheid van je applicaties, enorme keuzemogelijkheden en maximale schaalbaarheid."

2. De beste beveiliging en zorgeloos beheer

Wanneer je kiest voor Azure Virtual Desktop, worden jouw data en servers overgezet naar de datacentra van Microsoft en de Microsoft Azure Cloud. Hier kan geen on premise beveiliging tegenop.

Je profiteert namelijk van de extreem goede fysieke beveiliging van de datacentra en de ultramoderne beveiligingsmaatregelen voor de cloud en krijgt daarmee de perfecte afscherming van je werkplek, zoals met conditionele toegang en multifactor authenticatie. Je hebt met Azure Virtual Desktop dus geen zorgen om of omkijken naar de beveiliging of het beheer van je servers of netwerkverbindingen.

datacenter-makkelijk-opschalen-windows-virtual-desktop-800x500

3. Makkelijk op- en afschalen

Met Azure Virtual Desktop krijg je werkplekken in de cloud met een grotere snelheid van je applicaties, enorme keuzemogelijkheden en maximale schaalbaarheid. CPU, geheugen, bandbreedte en 3D-rekencapaciteit kun je dagelijks op- en afschalen. Daarbij kun je ook gebruikmaken van de diensten die Microsoft én een aantal externe leveranciers via het publieke Azure platform en via AzureStack aanbiedt. Met een ontwikkelcyclus van ongeveer 6 weken, zijn er eigenlijk altijd nieuwe diensten op het platform te vinden. Met Azure Virtual Desktop kun je dus collega’s én externen snel toegang geven tot een tijdelijke of permanente online werkomgeving en alle data en (de nieuwste) applicaties die zij binnen hun project nodig hebben.

4. Exclusief: multisessie desktops

Azure is de enige clouddienst die met Azure Virtual Desktop een volledige Windows 10-ervaring voor meerdere gebruikers mogelijk maakt en die geoptimaliseerd is voor Office 365 ProPlus. Je hoeft dus niet meer te kiezen tussen een hoge schaalbaarheid met beperkte compatibiliteit of een goede compatibiliteit met een hoog bronverbruik, waardoor meerdere gebruikers onmogelijk zijn. Azure Virtual Desktop geeft jou de hoogst mogelijke compatibiliteit mét een hoge schaalbaarheid. Daarvoor wordt de technologie van Remote Desktop Modern Infrastructure (RDMI) ingezet. Dat maakt een eenvoudige integratie van externe desktops vanuit de cloud in de lokale bedrijfsstructuur mogelijk.

Azure-Windows-Virtual-Desktop

5. Alleen betalen voor gebruik

De virtuele desktop van Microsoft scheelt aardig in de kosten. Je hoeft met Azure Virtual Desktop immers geen kosten te maken om backend infra te vernieuwen en te onderhouden. Ook hoef je niet extra te investeren als je te maken krijgt met tijdelijk zware loads. Daarnaast heb je geen extra licenties nodig met Windows 10 Multi-User. Bovendien biedt Azure van alle cloudservices verreweg het meest flexibele pay-as-you-go, power-by-the-hour model. Je betaalt alleen voor wat je verbruikt in Virtual Machines (VM’s), opslag en bandbreedte. Daarnaast kun je nog meer besparen door te kiezen voor 1 of 3 jaar Azure Reserved Virtual Machine Instances. Zo kun je tot wel 72 procent besparen ten opzichte van betalen voor wat je gebruikt.

Slimmer werken

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer informatie? Download dan ons whitepaper: “Waarom kiezen voor Azure Virtual Desktop?”

Download gratis whitepaper